سرگرمی و تفریحی

این 20 بازی روان شناسی را حتما انجام دهید

این 20 بازی روان شناسی را حتما انجام دهید

این 20 بازی روان شناسی را حتما انجام دهید

شما می توانید بازی های مفید روان شناسی زیر را انجام دهید تا ببینید که در حین بازی چه اتفاقات جالبی در ذهن شما رخ می دهد. ممکن است شما هم درمورد بازی روان شناسی و بازی های ذهنی که میتوانید در ارتباط خود با دوستانتان بکار ببرید چیزهایی شنیده باشید. در ادامه این مطلب چند حقه و ترفند و بازی روان شناسی شرح داده شده اســت

 

که شاید تا کنون درباره آن‌ها چیزی نشنیده باشید. خودتان را آماده کنید تا دفعه دیگر که خسته و کلافه شدید تعدادی از این بازی روان شناسی ها را با دوستانتان انجام دهید.

 

۱. بازی زمان‌بندی

به گزارش نیک شو، تنظیم کردن تاخیر یا خطا در زمان‌بندی، بعنوان مثال، شما دکمه‌ای را فشار می-دهید و ۳۰۰ میلی‌ثانیه پس از آن صدای بوق یا زنگ ساعت بلند می‌شود. این کار را چند مرتبه انجام می‌دهید و به این کار عادت می‌کنید و تاخیر کمرنگ‌تر می‌شود.

 

حالا بیایید بازی کنیم:

ابتدا زمان تاخیر را تنظیم کنید و سپس تاخیر را حذف کنید. دکمه را فشار دهید و فورا زنگ به صدا در خواهد آمد. بااین‌وجود، تنظیم زمان‌بندی در مغز شما درواقع باعث می-شود که اینطور تصور کنید که پیش از اینکه دکمه را فشار دهید، زنگ به صدا درآمده است. این کار دیوانه‌کننده است.

 

۲. بازی باور غلط

بهتر است که این آزمایش را روی کودکان ۵-۴ ساله انجام بدهید و مشاهده کنید که آیا کودکان می‌توانند تشخیص بدهند که سایر افراد، دنیا را بگونه‌ای متفاوت می‌بینند و طبق تجربه‌های خود باورهای متفاوتی دارند یا خیر.

 

در ادامه توضیح وب سایت ویکی‌پدیا را در خصوص آزمایش “باور غلط” باهم می‌خوانیم: در آزمایش “واقعیت ظاهری” یا همان “آزمایش اسمارتیز”، مشاهده‌گران یک قوطی اسمارتیز را به کودکان نشان می‌دهند و از آن‌ها می‌پرسند: ” به نظر شما در این قوطی چه چیزی وجود دارد؟” پس از آنکه کودک حدس خود را اعلام می‌کند: ” اسمارتیز”- و معمولا هم حدس می‌زند که قوطی حاوی اسمارتیز است- به او نشان می‌دهند که در حقیقت آنچه که درون قوطی قرار دارد چیزی نیست جز تعدادی مداد.

 

مشاهده‌گر دوباره درب قوطی را می‌بندد و از کودک می‌پرسد: ” به نظر تو اگر محتوای واقعی قوطی را به فرد دیگری نشان ندهیم و تنها قوطی را به او نشان بدهیم، حدس او در مورد محتوای قوطی چه خواهد بود”؟ درصورتیکه پاسخ کودک ” اسمارتیز” باشد، او این تست را با موفقیت انجام داده است اما اگر پاسخ او به این پرسش” مداد” باشد، در این آزمون رد شده است.

 

۳. شرط بستن روی طعم ها

با یکی از دوستان یا افراد خانواده خود شرط ببندید که آن‌ها نمی‌توانند تفاوت بین شیرخشک خالص ۱% یا ۲% را با ترکیبی از این دو نوع شیرخشک تشخیص دهند. چشم دوستتان را ببندید و از او بخواهید که‌ای دو نوع شیرخشک را تست کند. حالا شیر دوم را با آب پرتقال جایگزین کنید. مغز بدن را برای دریافت شیر آماده می‌کند و اسیدیته غیرمنتظره معمولا نوعی رفلکس گنگ و معمولا تهوع به همراه دارد. بهتر است سطلی را در همان نزدیکی قرار دهید.

 

۴. تجربه احساس نا امنی

وقتی دوستتان با شما صحبت می‌کند به موی سر و پیشانی او نگاه کنید. باین ترتیب او احساس ناامنی را تجربه می‌کند.

 

۵. سپردن مسئولیت به دیگران

اگر میخواهید از شر چیزی خلاص شوید، بعنوان مثال ۲۱ قوطی نوشابه خریده‌اید و در حال قدم زدن با دوستتان هستید و دلتان می‌خواهد او پاکت حاوی نوشابه‌ها را حمل کند، درست هنگامی که دارید با او حرف می‌زنید و این کار را ادامه می‌دهید، بطری‌ها را در دست او قرار بدهید. بیشتر وقتها افراد بطور اتوماتیک و بدون فکرکردن بسته را در دست می‌گیرند.

 

۶. القای دوست داشتنی بودن برای دیگران

اگر می‌خواهید بقیه شما را بیشتر دوست داشته باشند، از آن‌ها بخواهید که برایتان کاری یا لطفی را برای شما انجام دهند. انسان‌ها فکر می‌کنند که انجام دادن کارهای خوب برای دیگران باعث دوست‌داشتنی تر شدن آن‌ها می‌شود اما درواقع، هنگامی که شما از کسی می‌خواهید که کاری را برایتان انجام بدهد، ذهن ناخودآگاه او فکرمی‌کند: ” من دارم کاری را برای این فرد انجام می‌دهم پس باید او را دوست داشته باشم و کارم را بخوبی انجام دهم”. و باین ترتیب تاثیر می‌گذارد.

 

۷. بازی روانشناسی با پنبه

یک شیء-به عنوان مثال یک تکه پنبه- را روی میز قرار دهید. دست خود را از فاصله تقریبا ۳۰ سانتی‌متری بالای آن آویزان کنید. از دوستتان بخواهید دست خودش را در فاصله بین دست شما و پنبه روی میز آویزان کند.

 

به او بگویید: ” بهت قول میدم که من قبل از تو پنبه رو برمیدارم. به‌دست من نگاه کن و وقتی که دیدی دستم تکان خورد، سریع پنبه رو بردار”. سریع پنبه را بقاپید. تا زمانیکه مغز او این اطلاعات را ثبت کند که دست شما تکان خورده است و این پیغام را دریافت کند که او باید دست خودش را حرکت دهد، شما پنبه را قاپیده‌اید. می‌توانید این بازی را در اینجا مشاهده کنید.

 

۸. سنگ کاغذ قیچی

در هنگام بازی سنگ کاغذ قیچی، درست قبل از آنکه می‌خواهید آغاز به شمردن اعداد کنید( یا شمردن را تمام کنید) با پرسیدن یک سوال شخصی یا چیزی که مربوط به او می‌شود، فرد مقابل را غافلگیر کنید. سپس بلافاصله پس از آن شمردن را ادامه دهید گویی که اتفاقی نیفتاده است. بیشتر اوقات، طرف مقابل به شکل یک مکانیزم دفاعی اتوماتیک قیچی را می‌اندازد.

 

۹. پرسش و پاسخ هویجی!

از دوستتان بپرسید: ۱+۱ چند میشود؟۲+۲ چند میشود؟۴+۴ چند میشود؟۸+۸ چند میشود؟ یکی از سبزیجات را نام ببر؟ به هر دلیلی پاسخ این سوال تقریبا همیشه هویج است.

 

۱۰. بازی روانشناسی ذهن خوانی

چطور یک نفر را متقاعد کنید که شما می‌توانید ذهن دیگران را بخوانید: از او بخواهید که دستهایش را بالا بگیرد و به یکی از انگشت‌هایش فکر کند بدون آنکه به شما بگوید به کدام انگشت فکر می‌کند. سپس خیلی آرام با انگشت خود یکی یکی به هریک از انگشت‌هایش ضربه بزنید. وقتی به انگشتی که او انتخاب کرده است می‌رسید، او بصورت ناخودآگاه یک مقاومت کوچک یا فشار رو به جلو به انگشت شما وارد میکند.

 

برای اینکه این کار را قابل قبول‌تر کنید، قبل از پاسخ دادن چند ژست بی‌معنی بگیرید مثلا کف دست او را روی پیشانی خودتان قرار بدهید تا او را از روش واقعی تشخیص خود منحرف کنید. این بازی همیشه جواب می‌دهد و افراد همیشه شگفت‌زده می‌شوند.

 

۱۱.تمرین سکوت

در مذاکرات یا هرچیزی به این شکل، استفاده از سکوت را تمرین کنید. بیشتر افراد در سکوت احساس خوشایندی ندارند و تمایل دارند که با گفتن یک مطلب کلیدی سکوت را بشکنند. این روش را امتحان کنید. واقعا تاثیرگذار است.

 

۱۲. سر تکان دادن

تکان دادن سر در هنگام پرسیدن سوال باعث می‌شود که فرد مقابل تمایل بیشتری برای موافقت کردن با شما داشته باشد.

 

۱۳. خندین موقع تعریف جوک و تشخیص صمیمیت

وقتی در گروهی حاضر هستید که فردی در آن گروه جوکی را تعریف می‌کند و بقیه هم می-خندند، نخستین فردی که در هنگام خندیدن به او نگاه می‌کنید نزدیکترین فرد به شما است.

 

۱۴. غرور و شکست در بازی

در بازی‌های ورزشی اگر واقعا کسی هست که در تیمی مقابل بازی میکند و شما می‌خواهید که آن‌ها را پریشان و آشفته کنید از آن‌ها بپرسید: شما واقعا توی…. عالی هستید و مهارت دارید. چکار می‌کنید که اینقدر خوب بازی می‌کنید؟ بعد از این گفت‌وگو آن‌ها بیش از اندازه فکر می‌کنند و به خود مغرور می‌شوند و بیشتر اوقات بعد از آن در بازی شکست می‌خورند.

 

۱۵.الگوهای پشت سر هم

اگر کسی در حال شمردن چیزی است و شما می‌خواهید که با او شوخی کنید، بجای گفتن اعداد تصادفی آن‌ها را به‌ترتیب و پشت‌سرهم بگویید زیرا مغز آن‌ها روی الگوها قفل می‌کند.

 

۱۶. یادگیری عمیق

قطعه‌ای از یک آواز یا ترانه را بخوانید و سپس فورا چیزی بگویید تا ذهن آن‌ها برای یک لحظه از آواز منحرف شود. بنشینید و منتظر شوید. آن حرف برای همیشه در سر آن‌ها فرو خواهد رفت.

 

۱۷. توهم دست لاستیکی

برای این بازی روانشناسی یک دست یا بازوی پلاستیکی بخرید. بازی توهم دست لاستیکی را انجام دهید و خواهید دید که خانواده شما چقدر خواهند ترسید.

 

۱۸. یک بازی فیزیکی

از دوستتان بخواهید که روی شکم دراز بکشد، دستها را در حالت کشیده بالای سر قرار دهد و صورت را پایین نگه دارد. از او بخواهید که چشمهایش را ببندد( چشمها باید در تمام مدت بسته باقی بمانند). به سرعت مچ دستهای او را گرفته و بالاتنه او را بصورت یک زاویه ۴۵ درجه بالا بیاورید. چیزی شبیه به نوعی حالت کمک‌کننده و عجیب و غریب در یوگا.

 

او را به مدت ۲ دقیقه در این حالت قرار دهید و سپس خیلی خیلی خیلی آرام و باملایمت او را پایین آورده تاجاییکه دستها بطور کاملا مسطح روی زمین قرار بگیرند. باین ترتیب هنگامی که به سطح می‌رسید این احساس در بدن شما ایجاد می‌شود که حتی از زاویه ۰ درجه هم عبور می‌کنید و در زمین فرو می‌روید. مغز شما بدن را دوباره یک سطح در نظر می‌گیرد و حرکت پیوسته را بصورت گذشتن از جاییکه حرکت را در آن آغاز کرده بود تفسیر می‌کند.

 

۱۹.بازی روانشناسی با استفاده از دستها

وقتی در گروهی قرار گرفته‌اید و فرد متکلم از دست‌های خود استفاده نمی‌کند فعالیت این گروه خسته‌کننده و یکنواخت به‌ نظر می‌رسد درحالیکه اگر از حرکت دستهای خود استفاده کند، کار گروهی هم جذاب خواهد شد. شما در مدت ۱ ماه یا کمتر می‌توانید به افراد بصورت غیرمستقیم آموزش دهید که به هنگام صحبت کردن دستهای خود را کاملا بصورت محکم وپیش‌بینی‌نشده تکان بدهند. اگر بتوانید از یک یا دو نفر دیگر هم در این مدت کمک بگیرید تاثیر سریع آن را خواهید دید.

 

۲۰. ترسیم حرف روی پیشانی

در این بازی روانشناسی از دوستتان بخواهید که با انگشتش حرف E بزرگ را روی پیشانیش بکشد. اگر او بتواند بکشد و شما بتوانید بخوانید پس می‌توان گفت که او بهترین دوست برای شما است و با شما همدلی می‌کند. اگر آن را به سمت خود رسم کند پس فردی است که فاقد حس همدلی بوده و فقط به خودش فکر می‌کند.

 

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

حمید جعفری

حمید جعفری فعال حوزه محتوا و سئو و مدیر سایت نیک شو ، امیدوارم محتوای این سایت راهی باشد برای زندگی بهتر و لذت بخش تر ......

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا