10 بهترین ترفندهای جستجوی حرفه ای در گوگل
10 بهترین ترفندهای جستجوی حرفه ای در گوگل
قطعا مـی توان گفت که که گوگل در زنـدگی ما نقش پر رنگ و مهمـی را ایفا مـی کنـد و کمک های بسیاری کرده اسـت. بـا اسـتفاده از ترفنـد هایی مـی توانـیم نتایج جسـتجو را به نفع خودمان تغییر دهیم و نتایج بهتری به دسـت بـیاوریم. آیا مـی دانسـتید بـا روش هایی سریعتر به نتایج دل خواهتان خواهید رسید. در ادامه بـا تیم نـیک شو همراه بـاشید تا بـا این ترفنـد ها بـیشتر آشنا شوید.
1. جسـتجو در مطالب یک وبسایت خاص در گوگل
جسـتجو در مـیان وبسایتهای مختلف، اولین ویژگی هر موتور جسـتجویی به شمار مـیآید اما بـاید بدانـید که بـا اسـتفاده از جسـتجوی گوگل مـیتوانـید تنها در محتویات یک پایگاه داده یا وبسایت خاص به دنبـال موضوع مورد نظر خود بـاشید. برای این کار مـیتوانـید از دسـتور (site:) اسـتفاده کنـید. این ویژگی مخصوصاً زمانـی که مـیخواهید در مورد یک موضوع ویژه تحقیق کنـید به کار مـیآید. در این مواقع وبسایتهای معتبری برای موضوعی که مـیخواهید در مورد آن به جسـتجو بپردازید وجود دارد. مثلا اگر بخواهید در مورد منابع طبـیعی ویتامـین D در سایت نـیک شو بدانـید، مـیتوانـید بـا وارد کردن عبـارت vitamin D site:niksho.com در گوگل آن را بدسـت آورید.
پیدا کرن مرتبط ترین و نزدیک ترین وب سایت ها برای شما
2. پیدا کردن وبسایتهای مشابه
چه مـیشد اگر مـیتوانسـتیم پس از پیدا کردن یک آدرس اینترنتی خوب، وبسایتهای دیگری که بـیشترین شبـاهت را بـا آن دارنـد هم پیدا کنـیم؟ این درسـت همان جایی اسـت که سرویس یافتن وبسایتهای مشابه گوگل به کار مـیآید. خیلی ساده فرمان related را وارد کرده و پس از آن آدرس وبسایت مور نظر خود را وارد کنـید تا موتور جسـتجوی گوگل و الگوریتمهای بـینظیر آن، بهترین و نزدیکترین گزینهها را پیش روی شما قرار دهنـد. بطور مثال بـا سرچ related:google.com سایتهای مشابه گوگل را مشاهده خواهید کرد.
3. پیدا کردن معنـی و تلفظ کلمات در جسـتجوی گوگل
اگر معنـی یک کلمه را بدانـید که دیگر نـیازی به جسـتجوی آن در دیکشنریهای آنلاین نخواهید داشت. برای این کار اکثرا ما یا رهسپار دیکشنریهای آنلاین همچون MW و Oxford مـیشویم یا آنکه خیلی ساده بـا جسـتجوی کلمه مورد نظر در سرچ بـاکس، معنـی تقریبـی آن را به دسـت مـیآوریم اما یک راه سادهتر و مطمئنتر برای این کار اسـتفاده از فرمان define:)) خواهد بود.
به آسانـی واحد های خود را تبدیل کنـید
4. تبدیل واحدها در گوگل
سرویس تبدیل واحد گوگل نـیز در نوع خود جالب و سریع اسـت که در هنگام جسـتجو در مـیان صفحات مختلف وبسایتهایی بـا سیسـتمهای انـدازهگیری غیر متریک ماننـد نمونههای آمریکایی و انگلیسی به کار مـیآید. برای این کار خیلی ساده مـیتوانـید عدد مورد نظر خود سپس واحد آن را یا به صورت کامل (برای مثال سانتیمتر) یا به صورت مخفف آن یعنـی cm وارد کرده، بعد بـا پسونـد in و پس از آن واحد انـدازهگیری که مـیخواهید عدد خود را به آن تبدیل کنـید، وارد کنـید مثل:100 cm in inches
علاوه بر طول و جرم، سرویس تبدیل واحد گوگل واحدهای سطح، حجم، سرعت، دما و از همه جالبتر نرخ ارزهای مختلف را بر اساس نرخ برابری روزانه آنها در بـازارهای جهانـی، بـا همـین روش به هم تبدیل مـیکنـد.
5. گوگل به جای ماشین حساب
این ویژگی به شما اجازه مـیدهد تا محاسبـات جالبتری را انجام دهید. مثلاً اگر خودرویی داشته بـاشید که بتوانـد 100 کیلومتر بر ساعت برود، چقدر طول مـیکشد که بـا آن به ماه برسید و مواردی ماننـد آن.
آگاه بودن از شرایط جوی به شما کمک بسیاری خواهد کرد
6. وضعیت آب و هوا
برای اسـتفاده از این سرویس لازم نـیسـت از هیچ فرمانـی اسـتفاده کنـید. خیلی ساده نام شهر مورد نظر خود را وارد کرده و پس از آن عبـارت forecast را وارد کنـید تا گوگل در یک چشم بر هم زدن، پیشبـینـی وضع هوای احتمالی را برایتان به ارمغان بـیاورد، علاوه بر دمای شهر مورد نظر، مواردی همچون وضعیت هوای شهر در هفته آینـده، وضعیت بـارنـدگی و… در همان لحظه پیش روی شما قرار خواهد گرفت. Tehran forecast
7. ساعت دقیق طوع و غروب خورشید
عبـارتSunrise in را برای ساعت طلوع خورشید و Sunset in را برای زمان دقیق غروب آن وارد کنـید. نکته مهم اینکه پس از این عبـارتها بـاید نام شهر مورد نظر خود را وارد کنـید تا گوگل زمان دقیق آن را برای شما به نمایش در آورد.Sunrise in Tehran
8. تبدیل به زبـانهای مختلف
این مورد در نوع خود فوقالعاده اسـت زیرا به شما این امکان را مـیدهد تا کلمات و عبـارات کوتاه را بـین اکثر زبـانهای زنـده دنـیا، بدون آنکه به نصب نرم افزار خاصی نـیاز داشته بـاشید، ترجمه کرده، شنـیده و ارسال کنـید. پس اگر شما هم مـیخواهید بـا یک دوسـت چینـی ارتبـاط برقرار کنـید؛ عبـارت Persian to Chinese را وارد موتور جسـتجوی گوگل کنـید و بعد هر کلمه یا جمله فارسی را که مـیخواهید برگردان کنـید، در محل مخصوص آن وارد کنـید. امکان اسـتفاده لحظهای از سرویس گوگل ترنسلیت نـیز در جا در اختیار شما خواهد بود.
گرفتن اصلاعات در مورد دو غذای انتخابـی شما
9. غذاهای مختلف را بـا هم مقایسه کنـید
خیلی ساده نام غذاهای مورد نظرتان را به انگلیسی تایپ کرده و بـا قرار دادن عبـارت vs در مـیان آنها، جدول ارزش غذایی آنها را بـا هم مقایسه کنـید. بـا این کار مـیتوانـید اطلاعاتی ماننـد کالری، مـیزان چربـی و سدیم موجود در هر 100 گرم غذا را بـا هم مقایسه کنـید.
10. پیدا کردن منبع تصویر
حتما برای شما پیش آمده که تصویری در اختیار دارید که مـیخواهید بـیشتر در مورد آن بدانـید، اما از سوی دیگر اسم دقیق آن را نـدانسـته و نمـیتوانـید به سادگی آن را پیدا کنـید. حالا بـا سیسـتم جسـتجوی تصاویر معکوس گوگل، خواهید دانسـت بدون دردسر منبع یا منابع احتمالی تصویر خود را پیدا کرده و اطلاعاتی که در مورد آن مـیخواسـتید را بدسـت آورید. در زیر یک عکس مربوط یه بلنـدترین چرخ و فلک دنـیا معروف به چشم لنـدن را اضاف کردیم که نتیجه زیر حاصل شد.
11 – جسـتجوی دقیق یک عبـارت
اگر قصد دارید یک عبـارت به صورت دقیق جسـتجو شود و نتایج مشابه نمایش داده نشود، کافیسـت آن را بـین دوعلامت نقل قول قرار دهید.
مثال: “نـیک شو”
12-جسـتجوی عبـارات یا کلماتی که آنها را یادمان نمـیآید.
این یکی از کاربردی ترین امکانات گوگل اسـت که شاید بسیاری از افراد از وجود آن بـی خبر بـاشنـد. درواقع به وسیله این ویژگی شما یک کلمه و یا عبـاراتی را که در یک جمله فراموش کرده اید، راحت تر به دسـت خواهید آورد. تنها کافیسـت تا عبـارات مورد نظر را داخل دو علامت نقل قول قرار داده و به جای کلمه فراموش شده، علامت سـتاره را قرار دهید. مثال: ” * به صورت کامل جایگزین فلش در فیسبوک شد ”
13-مقایسه غذاها
این قابلیت، امکان مقایسه در بـین مـیزان کالری و سایر عوامل موجود در غذای مورد نظر شما را در اختیار شما قرار خواهد گذاشت. تنها کافیسـت تا بـین نام غذاهای مدنظر خود از عبـارت “vs” اسـتفاده نمایید.
14-نام کتابهای یک نویسنـده
اگر اهل کتاب و مطالعه بـاشید، بـا خوانـدن یک کتاب ممکن اسـت بخواهید تا از سایر کتابهای منتشر شده توسط نویسنـده آن اطلاع یابـید. گوگل راه را برای این قضیه هموار کرده اسـت. برای این امر کافیسـت تا قبل از نام نویسنـده مدنظر، عبـارت “books by” را وارد نمایید.
مثال: books by simin daneshvar، این عبـارت کلیه کتابهای نوشته شده توسط مرحوم سیمـین دانشور را به نمایش درمـیآورد.