از کجا پی ببریم بدنه ماشین رنگ شده است؟
از کجا پی ببریم بدنه ماشین رنگ شده است؟
اگر به راحتی بتوانید تشخصیص دهید که بدنه یک ماشین رنگ شده است یا نه، شما در خرید و فروش خودرو بسیار موفق خواهید بود. حتما برای شما هم پیش آمده است که برای خرید خودرویی کارکرده نیاز به بررسی فنی و بدنه آن داشته اید . آز آنجا که مهمترین پارامتر در تعیین قیمت خودرو ( به غیر از سال تولید ) سالم بودن بدنه آن است روش تشخیص سلامت بدنه ماشین از اهمیت بالایی بر خوردار است .
در زیر روشهایی را برای سنجش این موضوع توضیح خواهیم داد.
استفاده از کارشناس مربوطه
اولین و مطمعن ترین روش استفاده از کارشناس مربوطه است . برای این کار می توانیید از نقاش خودرو و یا کارشناسان ارزیابی خودرو که چند سالی است فعال هستند و از همه جهات خودرو را بررسی نموده استفاده نمایید . این کارشناسان برای انجام این کار از دستگاههایی برای سنجش ضخامت رنگ استفاده می کنند.
از آنجایی که ضخامت رنگ کارخانه های بسیار کمتر از رنگ و بتونه استفاده شده توسط نقاشان اتوموبیل است این که قسمتی از بدنه قبلا رنگ شده است به راحتی قابل تشخیص است . در تصویر نمونه ای از این وسیله را می بینید.این وسیله ها که قابل حمل و دستی ( hand held ) می باشند قابلیت ارزیابی عمق رنگ بر روی بدنه های فولادی و آلو مینیومی را دارند و بر طبق ادعای شرکتهای سازنده آنها خطای این قبیل دستگاها حد اکثر 3 درصد است.
بررسی خطوط رنگ بر روی بدنه
یکی از واضح ترین علائم رنگ شدگی خودرو نا منظم بودن خطوط رنگ در آنها می باشد:برای نمونه در دو تصویر پایین تفاوت رنگ اصلی با خطوط انعکاسی منظم و تصویر دیگر بندهای رنگ شده با خطوط انعکاسی نا منظم را می بینید:
بدنه رنگ نشده با انعکاسی صاف و بدون موج.
بدنه رنگ شده با انعکاسی موج دار
مات بودن رنگ بدنه
روش دیگر بررسی مات بودن قسمتهایی از رنگ بدنه است. همانطور که در تصویر می بینید قسمتهایی از بدنه که رنگ شده اند مات می باشد.
استفاده ار آهنربا
روش آخر استفاده از آهنربا برای سنجش میزان چسبندگی می باشد . به یاد داشته باشید که برای این کار از آهنربایی ضعیف استفاده نمایید و ابتدا آن را روی بدنه خودرویی که از رنگ نشدگی آن اطمینان دارید امتحان نمایید. قسمتهای رنگ شده به دلیل ضخامت بیشتر و فاصله بیشتر از فلز بدنه چسبندگی کمتری دارند.البته این روش تنها برای استفاده از اتوموبیل های با بدنه فولادی کاربرد دارد و برای مثال بر روی بدنه های آلومینیومی کاربردی ندارد.