دنیای خودرو

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

ریمپ ایسیو

چیپ تیونینگ یا ریمپ ایسیو نوعی تیونینگ خودروست که بدون هزینه های چند میلیونی تیونینگ موتوری ، میتوان تا ۲۰% افزایش بازدهی و سرعت را از خودرو انتظار داشت. افزایش سرعت و شتاب را در فول ریمپ ایسیو بدست می آورند ، برای اطلاعات بیشتر و نمونه کارهای ریمپ خودرو به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

ریمپ ecu خودرو

 

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

امروز درباره تغییرات آپشن های خودرو یا تیونینگ خودرو صحبت می کنیم، اول از معنای تیونینگ کردن شروع می کنیم. تیونینگ کردن یعنی اجرای تغییرات روی کارایی و ظاهر خودرو، بالا بردن توان خودرو و شخصی سازی و اسپرت کردن ظاهر آن، که خیلی هم طرفدار دارد و البته باید توسط متخصص هایی که در این رشته فعالیت دارند انجام شود. شاید این سوال برای خیلی ها پیش بیاید که اصلا چرا تیونینگ؟ در ادامه به شما خواهیم گفت.

 

{{ Tuning }} در لغت به معنای تنظیم کردن است. و به همین این روال هم این واژه را می‌توان برای هر وسیله‌ای غیر از خودرو نیز به‌ کار برد. البته بسیاری از اهالی خودرو در خارج از کشور، به جای واژه تیونینگ از لفظ مادیفای (Modify) نیز برای این امر استفاده می‌کنند که به معنای اعمال تغییرات است. به این ترتیب یک خودروی «تیون شده»، خودرویی است که از نظر فنی یا ظاهری دستخوش تغییرات قرار گرفته و قرار نیست شبیه به نمونه استاندارد باشد.

 

هدف از تیونیگ خودرو چیست؟

پایه هدف از تیونینگ کردن یک ماشین در واقع رسیدن به بیشترین راندمان از نظر فنی یا دستیابی به بیش‎ترین زیبایی و جذابیت است. از دستکاری موتور گرفته تا جابجا کردن یا تغییر دادن قطعات گوناگون خودرو! اگرچه گفته شده است که بیشتر عملیات مربوط به تیون کردن یک خودرو به سیستم فنی و موتوری خودرو بر می‎گردد تا قدرت آن افزایش یابد، لیکن بقیه اصلاحات و تغییرات به این سبب است که خودرو بتواند این قدرت اضافه را به درستی مصرف کند و از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

از جمله این تغییرات می‎توان به تقویت سیستم تعلیق خودرو، رینگ‎های عریض‎تر، ترمزهای قوی‎تر، فرمان‎پذیری دقیق‎تر، و گیربکس با عملکرد سریع‎تر اشاره کرد که همگی می بایست با میزان قدرت تولیدی در خودرو هم‎خوانی داشته باشد. البته همه این تغییرات از بیرون اصلاً به چشم نمی‎آیند و عمدتاً به همین خاطر است که یکسری تغییرات ظاهری هم بر روی خودرو انجام می‎شود تا تیونینگ خودرو به صورت کلی به چشم بیاید.

 

+ {{ از دیگر اجزای خودرو که تیونرها آن‎ها را تغییر داده و شخصی می کنند، می‎توان به مواردی از قبیل سیستم صوتی، طراحی داخلی، سیستم تعلیق، بدنه، و تایرها اشاره کرد }} +

 

تیونینگ ظاهری

همین حالا، کمپانی های تیونینگ زیادی در جهان وجود دارند که به اعمال تغییرات روی خودروهای ارزان و گران‌ قیمت می‌ پردازند. برندهایی نظیر: {{ لوما دیزاین، هنسی، هامان، آلپینا، برابوس و… }} و به علاوه بعضی از کمپانی های تیونینگ هستند که این روزها روی بسیاری از خودروهای گران‌ قیمت و لوکس جهان نظیر: {{ محصولات مرسدس بنز، ب‌ام‌و، لامبورگینی، فراری و… }} تغییرات ظاهری و فنی اعمال می‌کنند.

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

( این تغییرات موجب افزایش قیمت یک خودروی استاندارد تا چند صد هزار دلار می‌شود )

 

تیونیگ فنی

تغییرات آپشن ها در بخش فنی خودرو مبحث بسیار گسترده و پیچیده‌ای است که توضیح در مورد تمامی آنها نیازمند چندین مقاله است. ولی در صورتی که بخواهیم بحث را به صورت کلی جلو ببریم، تیونینگ فنی را می‌توان به سه قسمت: {{ موتور، سیستم انتقال قدرت و در نهایت زیربندی }} تقسیم کنیم که البته هر یک از این شاخه‌ها نیز جزئیات فراوانی دارند.

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

در اصل، بسیاری از اشخاصی که به تقویت موتور و ارتقای قابلیت‌های فنی یک خودرو فکر می‌کنند، پیش از هر چیز تصمیم می‌گیرند موتور استاندارد خودرو را با نمونه‌ای قدرتمندتر که بتوان در داخل محفظه موتور جا داد تعویض کنند. ولی در بسیاری از موارد هم دیده شده که شخص یا شرکت تیونر {{ انجام دهنده تیونینگ }}، به اعمال تغییرات روی موتور استاندارد یا اصطلاحا {{ فابریک }} خودرو می‌پردازد.

 

برای مثال شاید بسیاری از شما با اصطلاح {{ توربو }} آشنا باشید. در اصل همان‌ گونه که بیان شد، تنفس از ارکان مهم موتور برای داشتن راندمانی بهتر است و اگر بتوانیم هوای بهتر و فشرده‌تری را به موتور برسانیم، در نتیجه احتراق با کیفیت بیشتری صورت می‌گیرد. به این ترتیب سیستم‌های {{ پرخوران }} برای افزایش حجم هوای ورودی به سیستم احتراق اختراع شدند.

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

( توربوشارژر و سوپرشارژر دو نوع از سیستم‌های پرخوران هستند که هوا را با فشار عادی اتمسفر زمین گرفته و هر کدام با عملکردی مختص به خود، هوا را فشرده کرده و برای تنفس به داخل منیفولد ورودی تزریق می‌کنند )

 

بالا بردن بازدهی موتور خودرو

و مرحله بعدی هم، ترفندهایی نظیر پورت و پلیش سرسیلندر است که در اینجا صیقلی کردن مجموعه سرسیلندر {{ سوپاپ‌ها، پورت‌های ورودی و خروجی سرسیلندر و… }} موجب بهبود ورود هوا و خروج دود خواهد شد که البته بعضا برای دم و بازدم بهتر و روان‌تر، اندازه سوپاپ‌ها را نیز دستکاری می‌کنند. در بخش خروجی و به اصطلاح بازدم موتور نیز با قطعاتی نظیر هدرز مواجه هستیم.

همه چیز درباره تیونینگ و اسپرت سازی

{{ هدرز، به عنوان یک قطعه افترمارکت جایگزین منیفولد خروجی می‌شود و با وجود سطح داخلی صیقلی و داشتن خروجی به تعداد سیلندر، به روان‌ترشدن بازدم کمک شایانی خواهد کرد }}

 

هم چنان با ما بمانید با:

خودروی مسابقه‌ای بوگاتی ویژن گرن توریسمو ( Vision Gran Turismo )

مقایسه دو ابرخودرو از غول های بی ام دبلیو و کادیلاک

۱۰ توصیه مفید مکانیک ها برای حفظ سلامت خودرو

از کجا پی ببریم بدنه ماشین رنگ شده است؟

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا