پزشکی و بهداشتی

چرا هشدار بیل گیتس درمورد ویروس جهانی شنیده نشد؟

چرا هشدار بیل گیتس درمورد ویروس جهانی شنیده نشد؟

چرا هشدار بیل گیتس درمورد ویروس جهانی شنیده نشد؟

این روزها که کرونا در تمام جهان همه گیر شده است ، ویدیویی مربوط به Ted talk که بیل گیتس در آن سخنرانی می کند و مربوط به 5 سال قبل است و میلیون ها بار دیده شده است ، ویدیویی که بیل گیتس درمورد تهدید جدید جهانی یعنی اپیدمی شدن جهانی ویروس ها و آماده نبودن کشورها برای مقابله با آن هشدار می دهد. سخنان بیل گیتس مردم را سخت به فکر فرو برده ، در زمان کنونی تمامی کشورها بودجه های هنگفتی برای تسلیحات نظامی و دفاعی در نظر می گیرند اما به نظام سلامت توجهی نشده است. بعد از 5 سال هشدارهای بیل گیتس به واقعیت پیوسته و هزاران نفر جانشان را از دست داده اند.

 

او در این ویدیو ابتدا با آوردن یک بشکه خالی نفت بروی صحنه به تماشاچیان یادآوری می‌کند که در دوران کودکی او بحران جنگ سرد و حمله اتمی باعث شده بود که همه آمریکایی‌ها در زیرزمین و پناهگاه خانگی خود بشکه‌ای پر از کنسرو و آب آشامیدنی قرار دهند که در صورت به صدا درآمدن آژیر حمله اتمی و رفتن به پناهگاه، برای چند هفته آذوقه داشته باشند.

 

او بعد از این مقدمه رو به تماشاگران می‌کند و روی صفحه نمایشگر بزرگ با حذف تصویر قارچ انفجار اتمی، تصویری بزرگ شده از یک ویروس را جایگزین می‌کند و می‌گوید: “خطر نابودی جهان اگر در دوران کودکی من بمب اتم بود، الان این است؛ یک اپیدمی بزرگ. اگر رویدادی قرار است پیش آید که بیش از 10 میلیون نفر را بکشد، آن جنگ نیست بلکه یک همه‌گیری ویروسی است.”

 

بیل گیتس موسس شرکت مایکروسافت است ، او بعد از جف بیزوس ، دومین فرد ثروتمند جهان است ، اما از تمامی کارهای شرکتش کناره گرفت تا تمام وقتش را تا آخر عمر صرف بنیاد خیریه اش کند. شاید در حال حاضر رهبران جهان ، بیل گیتس را که فداکارانه ثروتش را صرف امور خیریه می کند جدی نگیرند ، اما مردم او را فراموش نخواهند کرد.

 

این سخنرانی بیل گیتس که تاکنون بیش از ۲۲ میلیون بازدیدکننده داشته، این روزها در میان بسیاری از مردم دنیا دست به دست می‌شود تا گواهی باشد بر “ندانم کاری رهبران جهان” برای آمادگی در برابر اپیدمی که کارشناسان سال‌هاست نسبت به فرا رسیدن آن هشدار می‌دهند.

چرا هشدار بیل گیتس درمورد ویروس جهانی شنیده نشد؟

توصیه های بیل گیتس امروز هم جدی گرفته نمی شود

با وجود این، نکته قابل توجه‌تر شاید این باشد که توصیه‌های کسانی چون بیل گیتس همین امروز هم “جدی گرفته” نمی‌شود. او روز سه‌شنبه، ۳۱ مارس، در یادداشتی که واشنگتن پست منتشر کرده هشدار داده که دولت آمریکا باید از هم اکنون به فکر ایجاد تاسیسات و امکانات زیربنایی برای تولید و توزیع واکسن کرونا باشد چرا که به گفته آقای گیتس، حتی اگر واکسن همین امروز هم کشف و تایید شود برای رساندن آن به تولید انبوه باید از هم اکنون دست به کار شد تا بلکه چند ماه دیگر بتوان واکسن را در دسترس عموم قرار داد.

 

سه پیشنهاد بیل گیتس برای عبور از بحران

او در این یادداشت هشدار داده: “بر اساس کاری که در بنیاد خیریه گیتس می‌کنیم و بر اساس مشاوره با کارشناسان به این یقین رسیده‌ام که باید فورا سه گام اساسی برداریم؛ اول، سیاست قرنطینه باید به صورت واحد و سراسری در کل کشور اجرا شود چرا که در غیر این صورت نمی‌توان از انتقال ویروس جلوگیری کرد… وضعیت فعلی که یک جا قرنطینه است و جای دیگر نیست در حقیقت چون “دستور تهیه یک فاجعه” عمل خواهد کرد… دوم، باید تست‌گیری را پرسرعت و گسترده‌تر کرد تا سریع‌تر مبتلایان را تشخیص دهیم و همچنین باید از نوآوری‌های جدید حمایت کنیم و آنها را اشاعه دهیم مانند راهی که یک شرکت در سیاتل ارایه کرده تا افراد بدون رفتن به بیمارستان در خانه بزاق خود را بگیرند و تست بدهند…

چرا هشدار بیل گیتس درمورد ویروس جهانی شنیده نشد؟

و سوم این که برای درمان و ساخت واکسن همزمان اقدام کنیم… در بهترین حالت ساخت واکسن ۱۸ ماه طول خواهد کشید – این سریع‌ترین زمانی است که تاکنون یک واکسن ساخته شده… اما مهم‌تر این که حتی وقتی واکسن ساخته شد باید بتوانیم میلیاردها دوز آن را بسازیم. برای همین هم باید از اکنون دست به کار شد تا تاسیسات زیربنایی را برای آن مهیا کرد… چرا که اگر این کار را نکنیم، در کشورهای در حال توسعه که امکان قرنطینه سراسری و جداسازی فیزیکی افراد را ندارند وضعیت بدتر هم خواهد شد.”

 

بیل گیتس، مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت که مجله فوربس او را دومین مرد ثروتمند جهان معرفی کرده، سال‌هاست که با تاسیس بنیاد خیریه گیتس به دنبال مبارزه با فقر و ارتقای بهداشت در جهان است. او دو هفته پیش خبر داد که از عضویت در هیات امناء و مدیره مایکروسافت هم کنار کشیده تا مابقی عمر خود را فقط بر اهداف انسان‌دوستانه بنیادش متمرکز کند.

 

 
 

3/5 - (4 امتیاز)

حمید جعفری

حمید جعفری فعال حوزه محتوا و سئو و مدیر سایت نیک شو ، امیدوارم محتوای این سایت راهی باشد برای زندگی بهتر و لذت بخش تر ......

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا