پورتال اینترنتی سرگرمی، تفریحی، عکس، پزشکی، اس ام اس، آشپزی، نیک شو
  • صفحه نخست+
  • اخبار+
  • آرایش و زیبایی+
  • آشپزی+
  • اس ام اس+
  • سرگرمی و تفریحی+
  • دنیای مد و فشن+
  • رپرتاژ آگهی+
  • پزشکی و سلامتی+
  • کامپیوتر,اینترنت و موبایل+
  • زندگی بهتر+
  • مطالب گوناگون+
  • دنیای عکس+
  • مطالب جالب علمی+
  • گردشگری+
  • دین و مذهب+
  • دنیای خودرو+
  • چرا آزمایش LDH تجویز می‌شود؟

    مجموعه : کسب و کارها

    چرا آزمایش LDH تجویز می‌شود؟

    آزمایش LDH با هدف شناسایی انواع بیماری‌ها و آسیب‌های وارد آمده به بافت‌های مختلف بدن انجام می‌شود. این آنزیم در تمامی قسمت‌های بدن به ویژه قلب، کبد، کلیه، ماهیچه، مغز، ریه‌ها و سلول‌های خونی وجود دارد. هرگاه فرد با مشکلاتی مانند کم خونی یا کاهش تعداد گلبول‌های قرمز روبرو شود و یا مبتلا به سرطان خون یا غدد لنفاوی شود نیاز است تا با کمک این آزمایش بتوان بهترین شیوه درمانی را انتخاب کرد.

    چرا آزمایش LDH تجویز می‌شود؟

    آزمایش LDH چیست و ضرورت انجام

    برای پاسخ به سوال” ال دی اچ بالا نشانه چیست؟” می‌توان گفت: هرگاه بروز بیماری در بخشی از بافت‌های بدن موجب وارد شدن آسیب به سلول‌ها شود، مقدار زیادی LDH ترشح شده و وارد جریان خون می‌شود. بالا رفتن میزان LDH خون به معنای حاد یا مزمن بودن صدمه وارد شده به سلول است. به همین علت آزمایش لاکتات دهیدروژناز یا همان LDH توسط پزشک معالج تجویز می‌شود.

     

    DLH یکی از آنزیم‌های مهم در بافت‌های مختلف است که به تنفس سلولی کمک می‌کند. طی فرایندی این آنزیم، گلوکز یا قند را از غذای مصرف شده جدا و به انرژی قابل استفاده در سلول‌ها تبدیل می‌کند. آنزیم‌ها به عنوان پروتئین‌هایی هستند که در سرعت متابولیسم و یا انجام واکنش‌های شیمیایی درون بدن نقش مهمی را بر عهده دارند. وظیفه اصلی آن‌ها ساخت و تجزیه برخی مواد مورد نیاز بافت‌های سلولی برای تأمین انرژی بدن است.

     

    بیشترین مقدار این آنزیم در بافت‌های ماهیچه‌ای، کبد و کلیه‌ها مشاهده می‌شود. آزمایش LDH در اثر ابتلا به اختلال در هر یک از بافت‌های نام برده شده انجام می‌شود. در حالت کلی در خون تمامی افراد به صورت طبیعی مقدار نرمال LDH وجود دارد. هرگاه بافت دچار آسیب شود، مقدار بیشتری LDH از خود ترشح می‌کند. افزایش سطح اندازه‌گیری شده LDH در خون به معنای بروز بیماری یا آسیب مزمن (طولانی مدت) یا حاد (کوتاه مدت) در یکی از بافت‌های بدن است. در حالت کلی آزمایش LDH در مواقعی مانند موارد زیر کاربرد دارد:

     

    تشخیص بافت آسیب دیده

     

    تشخیص و شناسایی ابتلا فرد به بیماری‌هایی مانند کم خونی، انواع عفونت‌ها و…

     

    ارزیابی شدت انواع خاصی از سرطان مانند: سرطان لنفاوی

     

    شناسایی تأثیرگذار بودن شیمی درمانی در انواع خاصی از سرطان‌ها

     

    اعداد نرمال در آزمایش LDH

    تعیین مقدار نرمال LDH در هر آزمایشگاه می‌تواند با توجه به شرایط آن متفاوت باشد. عوامل مختلف دیگری مانند جنسیت و سن افراد نیز می‌تواند در تعیین محدوده نرمال آن تأثیرگذار باشند. به عنوان مثال این آنزیم در کودکان و خردسالان به مقدار زیادی نسبت به سایر افراد وجود دارد. علاوه بر این، در طول روز این مقدار در خانم‌ها بیشتر از مردان خواهد بود.

     

    اما در حالت کلی مقدار نرمال این آنزیم به صورت زیر بیان می‌شود:

    کودک ۰ تا ۱۰ روز: ۲۰۰ الی ۲۰۰۰ واحد در هر لیتر(U/L)

    کودک ۱۰ روزه الی ۲ سال: ۱۸۰ الی ۴۳۰ واحد در هر لیتر(U/L)

    افراد ۲ الی ۱۲ سال: ۱۱۰ الی ۲۹۵ واحد در هر لیتر(U/L)

    افراد بزرگتر از ۱۲ سال: ۱۰۰ الی ۱۹۰ واحد در هر لیتر(U/L)

     

    مقدار ال دی اچ بالا نشانه چیست؟ در تفسیر آزمایش LDH می‌توان گفت با بالا بودن مقدار این آنزیم در آزمایش خون می‌توان نتیجه گرفت نوعی آسیب بافتی رخ داده است. این مقدار می‌تواند بیش از یک علت آسیب بافتی داشته باشد. به عنوان مثال: فردی که درگیر بیماری ذات‌الریه است ممکن است دچار حمله قلبی شود. در حالت کلی ال دی اچ بالا نشانه وجود بیماری شدید یا نارسایی اندام‌های متعدد است.

    چرا آزمایش LDH تجویز می‌شود؟

    چه آزمایش‌هایی همراه با تست LDH انجام می‌شود؟

    آزمایش‌های دیگری که همراه با این تست صورت می‌گیرند عبارتند از:

    ۱. آزمایش CPK یا کراتین کیناز با هدف اندازه‌گیری آنزیم موجود در ماهیچه‌های اسکلتی و قلب که در صورت بالا بودن از حد نرمال نشانه تروما خواهد بود.

     

    ۲. آزمایش AST یا آمینوترانسفراز که به منظور شناسایی عملکرد آنزیم‌های کبدی انجام می‌شود. مقدار بیشتر از حد نرمال این آنزیم در خون به منزله وارد شدن آسیب به کبد است.

     

    ۳. آزمایش ALT یا آلانین آمینوترانسفراز که میزان آنزیم موجود در کبد و بافت‌های دیگر را اندازه‌گیری می‌کند. این آنزیم با هدف تجزیه مواد غذایی در بدن تولید می‌شود. وجود مقدار غیرطبیعی آن در خون به دلیل وجود مشکلات کبدی است.

     

    ۴. آزمایش Troponin که هدف آن شناسایی و تشخیص آسیب وارد شده به عضلات قلب است. هرگاه عارضه قلبی و یا آسیب به بافت قلب توسط متخصص مطرح شده باشد، انجام این آزمایش تجویز می‌گردد.

    بیماری‌هایی که با آزمایش LDH تشخیص داده می‌شوند!

    از جمله عوارض بالا بودن LDH در خون بروز آسیب‌های شدید در بافت‌های بدن است که می‌تواند مشکلاتی را با خود به دنبال داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که از عوارض بالا بودن LDH هستند، شامل موارد زیر است:

    حمله قلبی

    کم خونی همولیتیک

    مونونوکلئوز عفونی

    بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت

    فشار خون پایین

    وجود آسیب عضلانی

    ضعف عضلانی و یا از دست دادن بافت عضلانی

    تشکیل بافت غیرطبیعی جدید یا سرطان (لوسمی، غدد لنفاوی، ملانوم و… )

    پانکراتیت

    کمبود جریان خون یا ایسکمی

    سکته قلبی

    مرگ بافت بدن

    بیماری‌های ریه

    بیماری‌های کلیوی

     

    نکات مهم قبل از انجام آزمایش LDH

    آزمایش LDH را می‌توانید در دو حالت ناشتا و غیر ناشتا انجام دهید.

    دقت داشته باشید در صورت ابتلا به بیماری و مصرف دارو‌های خاص، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

    از انجام فعالیت‌های شدید بدنی و ورزشی قبل از آزمایش خودداری کنید.

    از مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین و دارو‌های بیهوشی و… پرهیز کنید.

    پرهیز از مصرف دخانیات و استعمال آن

    چرا آزمایش LDH تجویز می‌شود؟

    انجام تست LDH در منزل با هومکا!

    مجموعه هومکا انواع خدمات آزمایش در منزل را بدون آنکه نیاز باشد به آزمایشگاه مراجعه کنید به شما ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای ثبت درخواست خود از طریق برقراری تماس با کارشناسان ما در هومکا با تلفن ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.irمراجعه فرمایید و از کلیه خدمات آزمایشگاه سیار هومکا بهره‌مند شوید. هومکا طرف قرارداد با آزمایشگاه‌‌های استان‌ تهران و شهرهای اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، رشت، قزوین، مشهد و اهواز بوده و شما می‌توانید با استفاده از بیمه پایه و تکمیلی، از این خدمات استفاده کنید.

     

     

    5/5 - (1 امتیاز)
    هیچ نظری ثبت نشده است

    نظرتان را بنویسید

  • مطالب پربازدید
  •