مطالب خواندنی و جالب

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

همه ما از دیدن حرکات هیجان انگیز ورزشکاران به وجد می آییم، حرکات ورزشی که بسیار مهیج هستند و توسط افراد بسیار حرفه ای انجام می شوند. امروز به سراغ جوان ایرانی به نام هوتن هاشمی رفته ایم که در این کار حسابی خبره است و پارکور را به طرز فوق العاده ای انجام می دهد. در حالی که خیلی از ما گشت و گذار در طبیعت و انجام ورزش های اکستریم را نوعی سرگرمی می دانیم، این مرد سی و دو ساله موفق شده

 

با انجام ورزش های اکستریم در مقابل دوربین کسب درآمد کند. «امیرهوتن هاشمی»، یک ماجراجوی ایرانی است. جوانی که یکی از صفحه های اجتماعی اش در فضای مجازی، بیش از 25 هزار بیننده در داخل ایران و خارج کشور دارد.

 

باید ورزشکار باشید

امیرهوتن هاشمی در اصل یک ورزشکار همه فن حریف و یک ماجراجوی زنده است که سال هاست در نقش کارگردان و ایده پرداز تبلیغاتی ظاهر می شود و کالاهای شرکت های بزرگ و معتبری مانند خودروسازهای جهانی را در داخل ایران تبلیغ می کند: «از وقتی که به یاد دارم همیشه ورزش کرده ام و حالا بیش از پنج مدرک مربیگری در رشته های مختلف اکستریمی (ورزش های خطرناک) دارم. موج سواری، پارکور، اسنوبرد، کایت برد، اسکیت، زیپ لاین و… را به خوبی یاد گرفته ام و این روزش ها را به دیگران هم یاد داده ام

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

در کنار ورزش، علاقه خاصی به ماجراجویی در طبیعت بکر داشتم و همیشه سعی می کردم مکانی را بــرای ماجراجویی انتخاب کنم که کمتر انسانی به آن جا قدم گذاشته باشد، بعد از مدتی متوجه شدم می توانم با کمک گرفتن از انواع و اقسام تخصص هایی که دارم به شرکت های بزرگ ایده بفروشم تا بتوانند کالاهای خود را بهتر تبلیغ کنند.»

 

خلاقیت، حرف اول را می زند

به گزارش نیک شو، «تبلیغاتی در ذهن مخاطب میماند و می تواند تاثیرگذار باشد که از ایده ای خلاقانه شکل گرفته باشد.» این اصلی ترین قاعده در تبلیغات است. هاشمی با توجه به این اصل، همیشه تلاش کرده فردی خلاق در حیطه طراحی تیزرهای تبلیغاتی، اجرا و برگزاری مراسم تبلیغاتی شرکت ها باشد: «بــرای کار در این حیطه، باید خلاق بــود، باید روزها و شب های زیادی درباره تبلیغ یک شیء یا کالا فکر کنی و یک ایده خلاقانه رو کنی، کسانی که ذهن خلاقی ندارند نمیتوانند وارد این رشته شوند.»

 

یکی از خلاقانه ترین ایده های او، تبلیغاتی بــرای یک شرکت نوشیدنی بــود: «من و هم تیمی هایم قرار بــود یک شرکت نوشیدنی را تبلیغ کنیم، طرح مان بــرای انجام این تبلیغات بولینگ های حبابی بــود، می دانستم داخل ایران توپ حبابی وجود ندارد بــرای همین هر کدام از توپ های حبابی را به مبلغی حدود هشت میلیون تومان خریداری کرده و وارد کردیم،

 

بعد این توپ ها را که در حالت عادی هر کدام نزدیک به 80 کیلو وزن دارند به مکانی دینی در منطقه دیزین تهران بردیم. بعد از آن شیشه های نوشیدنی ای شبیه نمونه های اصلی با قد و قامتی غول پیکر طراحی کرده و ساختم، مسیری را هم مشخص کردم که ورزشکارها داخل این توپ های حبابی بروند و به این شیشه های ساخته شده برخورد کنند و به نوعی بولینگ حبابی بازی کنند.»

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

البته طراحی این چنین برنامه ای بسیار سخت و نفسگیر بــود چرا که در صورت کوچک ترین اشتباهی در طراحی مسیر، توپ حبابی ممکن بــود وارد دره های خطرناک کوهستان شود و این اتفاقی است که در کلیپی آن ور آبی که در فضای مجازی منتشر شده می توان شاهدش بــود: «به همین خاطر است که می گویم

 

باید در رشته های ورزشی متخصص باشی تا بتوانی چنین ایده هایی را عملی کنی. من روی ساخت و طراحی مسیر این بولینگ حبابی مدت ها کار کردم و به همین دلیل بــود که این برنامه را با موفقیت بــرای معرفی نوشیدنی جدید این شرکت برگزار کردیم. صدها نفر بــرای دیدن این برنامه به محل مورد نظر تبلیغات آمدند و کلیپ این اجرا به شدت مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت.»

 

باید یک فیلمبردار بــود

هوتن هاشمی در شروع کار چندان در حیطه فیلمبرداری، هلی شات و عکاسی متبحر نبــود اما بعد از مدتی فعالیت در این عرصه متوجه شد که بــرای حرفه ای کارکردن و موفق بــودن باید عکاسی و فیلمبرداری را هم بیاموزد: «رشته تحصیلی ام در دانشگاه، مهندسی صنایع بــود. علاقه خاصی به رشته فیلمبرداری و عکاسی داشتم

 

اما موفق به تحصیل در این رشته ها نشدم تا این که بعد از مدتی کار در این حیطه، متوجه شدم باید در رشته فیلمبرداری و عکاسی هیجانی نیز تبحر کسب کنم، حالا دیگر خودم اسکیت به پا میکنم و در حالی که دوربین را روی یک اسکیت سوار که در حال تبلیغ یک کالاست زوم کردم حرکت میکنم یا این که با کودادکوپتر فیلمبرداری هوایی انجام می دهم

 

کسی که می خواهد وارد این رشته جالب بشود باید بداند دانستن علم فیلمبرداری و عکاسی بسیار ضروری است البته باز هم تاکید میکنم که فیلمبرداری در رشته های هیجانی با فیلمبرداری در فیلم و تیزرهای تبلیغاتی معمولی کاملا متفاوت است. یک فیلمبردار کارهای اکستریم گاهی مجبور می شود همراه با غواص به عمق آب برود یا گاهی همراه با فردی که در حال سقوط آزاد است پرش داشته باشد. پس یک فرد که می خواهد فیلمبردار کارهای اکستریم شود خودش باید یک پا اکستریم کار باشد.»

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

چشم در چشم خطر

او در یکی از پروژه های تبلیغاتی مجبور بــود همراه با یک تیم اسکی به قله کوه برود، تجهیزات، وسایل و ورزشکاران به کمک هلی کوپتر راهی مکانی شدند که هاشمی آن جا را بــرای ساخت تیزر تبلیغاتی اش انتخاب کرده بــود اما آقای ماجراجو به همراه دو نفر دیگر از اعضای تیمش از هلی کوپتر جاماندند و سعی کردند خودشان را از مسیر دیگری به مکان مورد نظر برسانند: «کار ما کار بسیار پرریسکی است چرا که احتمال دارد در هر پروژه حداقل یک بار تا یک قدمی مرگ بروید و برگردید.

 

مثلا یک بار من تلاش کردم با پای پیاده خودم را به مکانی که در کوه بــرای فیلمبرداری و اجرا انتخاب شده بــود برسانم اما ناگهان هلی کوپتری که در راه بــود به سمت پایین آمد و چیزی نمانده بــود که من و دو نفر از همکاران دیگرم به خاطر وزش باد شدید پره های هلی کوپتر به اعماق دره پرت شویم، خوشبختانه این اتفاق رخ نداد اما من و همکارانم تا چند دقیقه نمی توانستیم با هم صحبت کنیم. زبان مان بند آمده بــود، من در آن لحظه مرگ را به چشم دیدم.

 

قدم به قدم تا پول

هرکاری در ابتدا، سختی های خودش را دارد و امیرهوتن هاشمی هم مانند همه کسانی که بــرای اولین بار شروع به یک کار جدید کردند مدتی «خاک این شغل» را خورده است: «من چند پروژه اول را با دستمزد بسیار کم قبول کردم تا بتوانم خودم را معرفی کنم و اعتباری جمع کنم، بعد از انتشار کلیپ ها و تیزرها، مردم به شدت از نوع و سبک کار من و هم تیمی هایم خوش شان آمد و توانستیم خیلی زود پا بگیریم اما بگذارید بگویم کسب این اعتبار راحت نبــود. من بــرای هر پروژه، مراحلی سخت را طی میکنم تا به نتیجه برسم.»

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

کسب اطلاعات درباره شرکت تبلیغ دهنده اولین قدیم است که مرد هیجان جو بــرای عقد قرارداد بر میدارد: «بعد از این که شما چندین نمونه کار رو می کنید شرکت هایی که تمایل به کار با شما داشته باشند شما را به هر نحوی که شده پیدا می کنند، آن ها حتی بــرای پیدا کردن شماره ای از شما از رقبایشان پیشی می گیرند اما من بــرای سهولت این ارتباط، یک سایت راه اندازی کردم و در صفحه های اجتماعی نیز راه ارتباطی معرفی کردم.

 

سفارش دهنده ها با من تماس می گیرند اما هیچ وقت در ابتدا حرفی از عقد قرارداد با آن ها نمی زنم. همیشه در اولین قدم، جلسه ای با مسئولان تبلیغ دهنده دارم و از آن ها اطلاعاتی درباره شرکت و کالایشان میخواهم، بعد از آن بــرای تبلیغ آن شیء یا کالا یا حتی شرکت، ایده ای جدید رو میکنم.

 

گفتن از ایده به این راحتی ها نیست و پیش از این که بخواهم ایده ای به مدیران و سفارش دهنده ها بدهم باید به مکان های بکر بروم و محل فیلمبرداری یا اجرای برنامه را با توجه به داده هایی که مدیران شرکت به من ارائه داده اند پیدا کنم و با دستی پر جلسه بعدی را برگزار کنم، بــرای مثال باید به مشتری بگویم که فلان مکان در سیستان و بلوچستان وجود دارد که خیلی بــرای تبلیغ و اجرای برنامه شما مناسب است.»

 

اگر مشتریان از ایده او خوششان آمده باشد، وقت صحبت درباره دستمزد پروژه است. قدم بعدی برآورد هزینه هاست، او باید هزینه های سفر و دستمزد ورزشکاران و تجهیزات را هم در نظر بگیرد و سود خودش را هم محاسبه کند: «با رعایت تمام موارد، قیمتی برآورد می شود و در فاکتوری به مشتری ارائه می شود و بعد از تایید مشتری، قراردادی نوشته می شود.»

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

حالا وقت برنامه ریزی، اجرا و در نهایت تحویل پروژه، به مشتری است: «همیشه اینطوری نیست که فقط تیزر بسازم، در موارد زیادی همراه با اجرای یک برنامه، تیزری هم ساخته شده است، می توانم از مراسم رونمایی جدیدترین خودروی… در تهران بگویم.»

 

هاشمی با خوشحالی از یکی از آخرین برنامه های رونمایی که آن را اجرا کرده است می گوید: «بیشتر اوقات، در مراسم رونمایی خودرو، شما ماشینی را می بینید که روی آن یک پارچه انداخته شده و با برداشتن پارچه مردم می توانند آخرین طراحی اتومبیل شرکت محبوب شان را ببینند اما من این سبک تبلیغ را دوست نداشتم و زمانی که به من پیشنهاد رونمایی این خودروی گرانقیمت داده شد

 

ترجیح دادم خودرو را به موقعیت های بسیار بکری ببرم و توانایی خودرو را در انواع و اقسام مکان ها به تصویر بکشم. در این تیزر، راننده خودرو در موقعیت های بسیار زیبایی رانندگی می کند و بعد به داخل همان سالن محل رونمایی می رسد.

 

لحظه ای که فیلم به این قسمت می رسد سالن تاریک می شود. در این زمان ما یک اتومبیل دیگر را به صورت خاموش و بدون این که کسی ببیند به داخل سالن آوردیم و دقیقا زمانی که همه محو دیدن تیزر بــودند و فکر می کردند قضیه تبلیغ همین جا تمام است «علیرام نورایی» که یک پارکورکار قدیمی است از سقف سالن راپل کرد و با یک حرکت خارق العاده سوار ماشینی شد که تازه نور سالن روی آن افتاده بــود، این مراسم رونمایی، هم یک ساخت تیزر در طبیعت داشت و هم یک اجرای اکستریمی در داخل محل رونمایی.

پولدار شدن جوان ایرانی از ورزش اکستریم

ماجراجوی جوان از رازهای این شغل می گوید

فوت و فن کار

امیرهوتن هاشمی حالا دیگر بیش از 10 سال است که مشغول ساخت تبلیغات با چاشنی اکستریم است: «در این مدت، گاهی سفارش هایی را قبول کرده ام که تبلیغ دهنده فقط پنج میلیون تومان بابت ساخت تبلیغش پرداخته است و همه این پول هم خرج ایاب و ذهاب و تحقیقات درباره محل فیلمبرداری و… شد و هیچ سودی بــرای خودم نماند اما به خاطر کسب اعتبار آن را انجام دادم،

 

در مقابل پروژه هایی هم داشته ایم که 200 میلیون بــرای ساخت و اجرایش دریافت کرده ام و سود خوبی نصیبم شده است. فوت و فن کار، همینجاست.یک سازنده تبلیغات اکستریم باید برنامه ریزی های خاص خودش را داشته باشد تا بتواند سودی بــرای خودش کنار بگذارد، باید بداند که احتیاج به چند ورزشکار دارد و چند نفر اعضای پشت صحنه بــرای یک سفارش احتیاج دارد و بی دلیل متحمل هزینه اضافی نشود.»

 

هرچند امیرهوتن هاشمی شغلی بسیار جالب و هیجان انگیز دارد و هر کسی را وسوسه میکند تا فعالیت در این شغل را تجربه کند اما او اعتقاد دارد که هر کسی را بــرای کاری ساخته اند و بــرای ورود به این شغل باید پیش از همه چیز فوت و فن و توانای جسمی و ذهنی خود را سنجید و بعد وارد این حیطه کاری شد: «فکرش را کنید شما باید بــرای تبلیغ یک کالا از روی پل کارون سه به پایین بپرید آیا توانایی اش را دارید؟ من در انجام خیلی از کارها با نخبه های آن رشته مشورت میکنم و حتی بارها تمرین میکنم تا بتوانم آن کار را انجام دهم.»

 

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا