هزینه پرکردن دندان 1400 | قیمت و تعرفه عصب کشی پرکردن دندان
هزینه پرکردن دندان 1400 | قیمت و تعرفه عصب کشی پرکردن دندان
وقتی بخشی از دندان دچار پوسیدگی شود باید جلوی از بین رفتن دندان را گرفت و راهکار رایج برای آن پرکردن با استفاده از مواد مختلف است ، در این مقاله تمام نکات درباره پر کردن دندان ها را به شما مي گوییم و
در انتها قیمت های پرکردن و عصب کشی را به شما خواهیم گفت.
به منظور ترميم دندان پوسیده، دندانپزشک قسمت پوسیده ی دندان را برداشته و سپس ناحیه ی خالی شده دندان را با ماده خاصی پر مي کند. همچنین مي توان برای ترميم دندان های ترک خورده، شکسته و یا دندان هایی کــــه با ناخن خوردن و دندان قروچه دچار فرسودگی شده اند از پرکردگی استفاده کرد.
پر کردن دندان یک نوع از خدمات دندانپزشکی ترميمي است کــــه برای اصلاح ترک خوردگی های جزئی دندان، پوسیدگی دندان یا سایر آسیب های وارد شده به سطح دندان ها پس از بررسی عکس دندان استفاده مي شود. پر کردن دندان در این کلینیک با مواد همرنگ دندان انجام مي شود، این پرکردگی ها کاملا ماندگار هستند. دستگاهی (دستگاه لایت کیور) کــــه برای پر کردن دندان با مواد همرنگ استفاده ميشود با نورآبی یا بنفش رنگی کــــه تولید ميکند باعث سخت شدن ماده همرنگ دندان ميگردد. در اصطلاح عاميانه از عبارت لیزر برای آن استفاده مي شود در حالی کــــه لیزر برای جراحی، سفید کردن دندان و گاهی تراشیدن دندان برای پرکردن دندان استفاده مي شود. یکی از مواد همرنگ دندان کامپوزیت است؛ پر كردن دندان با كامپوزيت کــــه به آن پر کردن دندان با مواد سفید نیز مي گویند، ترکیبی از پلاستیک و ذرات شیشه ای ریز مي باشد.
دلایل زیادی مبنی بر ضروری بودن پر کردن دندانها وجود دارد اما به طور طبیعی پر کردن دندان زمانی ضروری است کــــه دندان به دلایل زیر خراب شده باشد:
- پوسیدگی دندان
- حساسیت دندان
- درد دندان
- بیماریهای لثه
- از بین رفتن مينای دندان
مراحل پرکردن دندان
ابتدا دندانپزشک نواحی اطراف دندان پوسیده را بی حس مي کند. سپس از یک وسیله برشی مانند مته و یا لیزر برای برداشتن قسمت پوسیده شده ی دندان استفاده مي کند. انتخاب ابزار این کار بستگی به سطح راحتی دندانپزشک، آموزش، و سرمایه گذاری در قطعه خاصی از تجهیزات و نیز موقعیت و ميزان پوسیدگی دارد. در مرحله بعد دندانپزشک محل خالی شده از پوسیدگی را برای اطمينان از حذف کل پوسیدگی بررسی مي کند. سپس به منظور آماده سازی دندان برای مرحله پر کردن، این حفره از باکتری ها و باقی مانده های پوسیدگی پاک مي شود. در صورتی کــــه این پوسیدگی نزدیک ریشه دندان باشد، ممکن است دندانپزشکتان از گلس اینومر، رزین کامپوزیت یا مواد دیگر برای محافظت از عصب استفاده کند. پس از پرکردن این حفره تقریبا کار دندانپزشک به پایان رسیده است و به صیقل آن دندان مي پردازد.
پر کردن دندان یکی از سریعترین راههایی است کــــه توسط دندان پزشک و در یک جلسه انجام ميشود. پر کردن دندان در چهار مرحله به انجام ميرسد کــــه در بخش زیر به آنها اشاره ميشود:
- بی حس کردن دندان: برای کاهش درد و ناراحتی در حین پر کردن دندان، بیحس کردن این ناحیه پیشنهاد ميشود.
- آماده سازی دندان: سپس دندان پزشک محیط دهان و دندان را خشک ميکند تا برای درمان آماده شوند. پس از این مرحله، پوسیدگی دندان برطرف ميشود و پیلینگقدیمي خارج ميگردد سپس دندان پزشک دندان آسیب دیده را ترميم ميکند.
- نصب فیلینگ دندان: مرحله بعدی به نصب فیلینگ دندان ارتباط دارد. دندان پزشک با دقت مواد مورد استفاده و رنگ آنها را انتخاب ميکند تا پس از عمل بهترین نتایج مورد انتظار به دست بیاید. در این مرحله دندان پزشک مقداری از یک ماده نرم را روی دندان قرار ميدهد کــــه به طور طبیعی یا به کمک پرتوهای فرابنفش سفت ميشود.
- صاف و مرتب کردن فیلینگ: مرحله آخر به صاف کردن فیلینگ ارتباط دارد تا دندان پزشک از اصلاح بایت اطمينان حاصل کند. این مرحله افزایش طول عمر فیلینگ را تضمين ميکند.
- انجام چند مرحله ی اضافی دیگر برای پر کردگی های رنگِ دندان لازم است. پس از آنکــــه دندانپزشک پوسیدگی را برداشت و محل را پاکسازی کرد، حفره با مواد رنگِ دندان به صورت لایه لایه پر مي شود. سپس با تاباندن اشعه خاصی، هر لایه محکم مي شود. پس از اتمام این مرحله، دندانپزشک مواد رزین کامپوزیتی کــــه دندان را پر کرده است را شکل مي دهد و قسمت های اضافی را حذف مي کند و درآخر آن را صیقل مي دهد.
انواع روش ها و مواد پر کردن دندان:
آمالگام
شاید فکر کنید کــــه پر کردگی های آمالگام تنها در قدیم استفاده مي شده است. طبق گزارشات سازمان غذا و دارو، بیش از ۱۵۰ سال است کــــه دندانپزشکان از این نوع پر کردگی استفاده مي کنند. همانطور کــــه از نام آن مشخص است،آلمالگام ترکیبی از چند فلز است کــــه معمولا حاوی حدود ۵۰ درصد جیوه، همراه با قلع، مس، نقره و روی است. آمالگام در مقایسه با دیگر پرکردگی ها مزیت های فراوانی دارد کــــه مي توان به قیمت پایین تر، استحکام و دوام بیشتر آن اشاره کرد. البته آمالگام ها بی نقص نیستند و معایبی نیز دارند. آنها در ابتدا نقره ای هستند اما به مرور زمان تیره تر مي شوند و در صورت باز کردن دهان به سرعت قابل تشخیص هستند. همچنین طبق گزارش سازمان غذا و دارو، سطح جیوه ی موجود در آمالگام تنها برای افراد بالای ۶ سال استاندارد است و شاید برخی افراد تمایلی به داشتن پر کردگی های این چنینی نداشته باشند.
پر کردن دندان با آمالگام
کامپوزیت
پرکردگی های کامپوزیتی معمولا از جنس شیشه های پودری و رزین اکریلیک بوده و دارای مزیت های بسیاری مي باشد. یکی از این مزیت ها امکان تغییر رنگ کامپوزیت بر اساس رنگ دندان طبیعی بیمار است کــــه باعث طبیعی تر شدن ظاهر پرکردگی در دهان مي شود. از آنجایی کــــه بیشتر مردم خواهان داشتن لبخندی طبیعی هستند، این نوع پرکردگی ها در بین مردم از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. شایان ذکر است کــــه این نوع پرکردگی هميشه هم نمي تواند انتخاب درستی باشد. به گزارش دکتر توماس کُنِلی، مواد سازنده ی کامپوزیت نسبت به ترکیبات فلزی کــــه ماده ی سازنده آمالگام محسوب مي شوند، دوام کمتری دارند. بنابراین طول عمر مفید یک پرکردگی کامپوزیتی به درازای دیگر پرکردگی ها نیست. این پرکردگی ها به دلیل کوچک بودن بهترین گزینه برای دندان هایی است کــــه در هنگام جویدن غذا، مقدار متوسطی از فشار را تحمل مي کند و برای دندان هایی کــــه نقش اصلی را در جویدن ایفا مي کنند مناسب نمي باشد.
مقایسه پر کردن دندان با کامپوزیت و آمالگام
طلا
پرکردگی های طلا یکی از مقاوم ترین و ماندگار ترین نوع پرکردگی هاست و طبق گزارش سازمان غذا و دارو، این پرکردگی ها مي توانند بیش از دو دهه عمر کنند. البته این مقاومت هزینه بر بوده و پرکردگی های طلا از گران ترین پرکردگی ها هستند. از آنجایی کــــه پرکردنگی های طلا معمولا ترميم های غیر مستقیم مي باشند، بیمار باید زمان بیشتری را در مطب دندانپزشک منتظر بماند.
پر کردن دندان با طلا ( با دوام اما گران )
سراميک (پرسلین)
پرکردگی های سراميکی شبیه به پرکردگی های طلا مي باشند. آنها به نوعی غیر مستقیم بوده و روند درمانی بیش از یک جلسه به طول مي انجامد. پر کردگی های سراميکی معمولا گران هستند ولی از جهاتی با پر کردگی های طلا تفاوت دارند. مثلا پرکردگی های سراميکی شکننده تر از طلا مي باشند اما در عوض شبیه دندان طبیعی بوده و مي توان ظاهر طبیعی دهان و دندان ها را با آن حفظ نمود.
رزین یا گلس اینومر
کودکان نیز دچار پوسیدگی دندان مي شوند و باید مانند بزرگسالان آن ها را پر کنند. (حتی اگر دندان هایشان هنوز شیری باشند). معمولا از رزین یا گلس اینومر برای دندان های موقت یا شیری و همچنین پوسیدگی های کوچک استفاده مي شود زیرا این پرکردگی ها بسیار ظریف بوده و به سرعت فرسوده مي شوند. این پرکردگی ها روی دندان هایی انجام مي شود کــــه هنگام جویدن فشار زیادی را تحمل نمي کنند. با اینکــــه گزینه های زیادی برای پرکردن وجود دارد اما نمي توان به طور قطع گفت کــــه کداميک از دیگری بهتر است.
نگهداری و مراقبت از پرکردگی ها
پس از پرکردن، دندان ممکن است حساس شده و دچار درد خفیفی شود اما پس از مدتی فروکش مي کند. در کل پس از پرکردن دندان نباید از بهداشت دهان و دندان خود غافل شوید و از محصولاتی استفاده کنید کــــه مختص دندان های حساس مي باشند.
چه زمان باید پرکردگی ها را ترميم کرد؟
با اینکــــه پر کردگی ها بدون ترميم هم مي توانند سال ها دوام بیاورند اما ممکن است به مرور زمان به دلیل جویدن غذا ها فرسوده شوند. در صورتی کــــه عاداتی مانند دندان قروچه و سایش دندان ها را دارید پر کردگی هایتان زودتر دچار فرسودگی مي شوند و باید ترميم شوند.اگر نشانه هایی از فرسودگی مانند ترَک در پر کردگی ها مشاهده کردید به سرعت به پزشکتان مراجعه کنید تا پر کردگی تان ترميم شود. در صورتی کــــه پس از فرسوده شدن پر کردگی به پزشک مراجعه نکنید و با همان دندان غذا بجویید، ممکن است دندانتان دچار تَرَک شود و نیازمند ترميم های پیچیده تر باشد کــــه هزینه ی بیشتری نیز دارد. اگر اطراف پر کردگی ها پوسیده یا کرم خورده شود، ممکن است دندانپزشکتان برای ترميم آن دندان از روکش به جای پر کردگی دوم استفاده کند.
ماده سفید یا سیاه ، کدام بهتر است؟
ماده سفید یا کامپوزیت دندان و ماده سیاه یا آمالگام دو نوع ماده ترميمي هستند کــــه بیشتر از سایر مواد در دندانپزشکی، به کار مي روند. برای پر کردن دندان در وهله اول دندانپزشک باید تصميم بگیرد کــــه از مواد سفید یا کامپوزیت استفاده شود و یا از مواد سیاه یا آمالگام. اما بهتر است کــــه تفاوت های ماده سیاه و سفید برای پر کردن دندان ها مشخص شود، کــــه بعد از اعلام طرح درمان از سوی دندانپزشک بیمار بتواند درک بهتری از درمان خود داشته باشد.ماده سیاه، چسبندگی به دندان ندارد و باید بسیار تراش داده شود تا حفره ای به شکل گیردار ایجاد شود اما ماده سفید یا کامپوزیت نیاز به تراش بیش از حد دندان ندارد و به شکل دیگری به دندان چسبانده مي شود. این در صورتی است کــــه استحکام ماده سیاه بیشتر است، ولی در پر کردن دندان قدرت چسبندگی به دندان مهم تر از استحکام مي باشد.
علاوه بر این ها وجود جیوه در ساختار ماده سیاه تا مدت های طولانی محل بحث موافقین و مخالفین استفاده از این ماده بوده است، هرچند کــــه ورود جیوه از ماده سیاه یا آمالگام سخت شده به بدن انسان تاکنون تایید نشده و از این ماده سیاه همچنان به عنوان یک مادهی مناسب برای ترميم دندان استفاده مي شود، اگر چه جیوه ی موجود در این ماده سیاه باعث آسیب به محیط زیست به علت دفع نامناسب آن مي شود اما برای بدن انسان کاملا بیخطر است. و بالاخره اینکــــه رنگ کاملا متضاد آن با دندان کــــه در موارد بسیاری موجب نارضایتی افراد مي باشد، مهمترین ویژگی نامطلوب آن به حساب مي آید.برخلاف ماده سیاه کــــه از زمان تولید و استفاده از آن تغییر خیلی مهمي در ساختار خود نداشته، ماده سفید یا همان کامپوزیت هر روز درحال تغییر و پیشرفت است و متخصصان و دندانپزشکان همواره در حال تلاش برای تولید و استفاده از مواد بهتر با خواص بهتری هستند.
به این دلیل و با توجه به بهبود سیستم های چسبندگی این ماده سفید به دندان طی سال های اخیر بسیاری از پوسیدگی ها کــــه قبلا به علت عدم اعتماد دندانپزشکان به این مواد همرنگ ، با ماده سیاه پر ميشدند، امروزه به خوبی با این ماده سفید رنگ ترميم ميشوند.با توجه به این توضیحات در مورد دندانهایی کــــه صرفاً پر ميشوند چنانچه دندان در معرض دید باشد بهتر است با ماده سفید پر شود. امروزه این ماده سفید یا کامپوزیت با استحکام بسیار زیادی ساخته مي شود کــــه مخصوص دندان های آسیا است و بسیار عالی عمل مي کند. در واقع ماده سفید بیشتر در دندان های جلویی به کار برده مي شود. اما در مورد دندانهایی کــــه درمان ریشه (عصب کشی) شدهاند در اکثر مواقع دندانپزشک پس از ترميم دندان روکش کردن دندان را توصیه مي کند، بنابراین حتی اگر این دندان در معرض دید باشد از آنجا کــــه روکش به رنگ سفید خواهد بود پر کردن دندان با ماده سیاه انجام خواهد شد. و از آن جا کــــه در ناحیه خلفی دهان، دندان های آسیای کوچک و بزرگ حضور دارند و این دندان ها نقش اصلی را در جویدن بازی مي کنند بهتر است کــــه در ترميم و پر کردن آنها از ماده سیاه استفاده شود. به طور کلی ماده سیاه در دندان های عقب استفاده مي شود.
آیا پر کردن دندان در حین بارداری ایمن است؟
کار دندانپزشکی در حین بارداری، مانند پر کردن حفره و روکش دندان، تنها باید برای کاهش احتمال عفونت انجام شود. اگر کار دندان در دوران بارداری باید انجام شود، سه ماهه دوم مناسب است. پس از رسیدن به سه ماهه سوم، ممکن است دراز کشیدن به پشت برای مدتی طولانی برای فرد باردار مشکل باشد. ایمنترین اقدام این است کــــه تمام کارهای غیر ضروری دندانپزشکی را پس از تولد نوزاد خود انجام دهید.
آیا پر کردن دندان در دوران شیردهی ایمن است؟
مواد بیهوشی مانند لیدوکایین یا مشتقهای آن معمولاً به عنوان مواد بیحسی موضعی برای انواع راههای دندانپزشکی مورد استفاده قرار ميگیرند و بر شیر مادر تأثیر نميگذارند. تمام موادی کــــه در طول مراحل پر کردن دندان استفاده ميشوند، در طی دوران درمان و پس از آن برای تغذیه با شیر مادر ایمن هستند و بر شیر مادر مادر تأثیر نخواهد گذاشت. برخی از دندانپزشکان در دوران بارداری و شیردهی از انواع دیگری از مواد بیهوشی و بی حس کننده استفاده ميکنند.
چرا مواد پر کننده دندان ممکن است از بین بروند؟
مهر و موم: مهر و موم بین مينای دندان و مواد پر کننده دندان ميتواند ضعیف شود و در نتیجه اجازه ميدهد باقی ماندههای باکتری و ذرات مواد غذایی در زیر محل پر شدگی نفوذ کنند. این امر ممکن است منجر به پوسیدگی بیشتر ودر نتیجه عفونت پالپ دندان منجر شود. اگر تا این مرحله پیشرفت کردهاید، ممکن است یک آبسه دندان ایجاد شود کــــه عفونت دردناک بین لثهها و دندان یا ریشه دندان است.
روکش دندان: یک پر کردن بزرگ ممکن است قابل بازسازی نباشد و بسته به وسعت پوسیدگی و این کــــه اگر دندان فاقد ساختار کافی برای پشتیبانی از پر کردن مجدد باشد، نميتوان این عمل را دوباره انجام داد. در این مورد، به جای آن ممکن است بتوان دندان راروکش ترميم دندان کرد.
فشار: فشار بر روی پر شدگی، چه از طریق جویدن، چه به دلیل دندان قروچه (سایش و فشار دادن دندانها روی یکدیگر)، ميتواند موجب شکستگی، فرسایش یا ترک خوردگی دندان شود و اگر دردناک نباشد، ممکن است حتی متوجه نباشید کــــه دندان شکسته یا ترک خورده است. به همين دلیل است کــــه معاینات دندان مهم هستند، دندانپزشک ميتواند این مسئله را در اوایل بروز مشکل و زمانی کــــه راحتتر قابل درمان است، شناسایی کند.
آیا ممکن است مواد پر کردن دندان بیافتند و یا بریزند؟
اگر پر شدگی قدیمي باشد یا دندان تخریب شده یا شکسته شود، ممکن است از بین برود. اگر حفره به طور کامل تميز و آماده نشده باشد، یا ضربه و فشار جویدن روی دندان وجود داشته باشد، ممکن است محل پر کردگی از بین برود.
عصب کشی دندان
عصب کشی چیست؟ عصب کشی یک درمان برای تعمير یا حفظ دندان های آلوده از آسیب های شدید است ؛این روش شامل حذف قسمت آسیب دیده دندان (پالپ),تميز کردن و ضد عفونی کردن دندان و سپس پر کردن و چسباندن (محکم) آن است. علل شایع بر پالپ دندان, ترک خوردن,حفره ی عميق, درمان های تکراری بر روی دندان و یا آسیب(زخم) است و اصطلاح عصب کشی از تميز کردن ریشه های اطراف دندان مي آید.
قیمت و هزینه پرکردن و عصب کشی دندان در سال 1400
ما میانگین هزینه برای پر کردن و عصب کشی دندان را در ادامه برایتان آورده ایم که دقیقا قیمت را مشخص نمی کند اما می تواند نرخ میانگین را به شما بگوید.
- پرکردن با آمالگام یک سطحی 150٬000 تومان
- پرکردن با آمالگام دو سطحی 200٬000 تومان
- پرکردن با آمالگام سه سطحی 250٬000 تومان
- پرکردن حفره CLV با آمالگام 150٬000 تومان
- پرکردن با آمالگام بیلداپ یا آمالگام کراون 200٬000 تومان
- پرکردن یک سطحی همرنگ 150٬000 تومان
- پرکردن دو سطحی همرنگ 200٬000 تومان
- پرکردن سه سطحی همرنگ 250٬000 تومان
- پرکردن CI ll همرنگ دندا ن های قدامی ( مزیال یا دستال ) 150٬000 تومان
- پرکردن CI lll همرنگ دندا ن های قدامی ( مزیال یا دستال ) 150٬000 تومان
- پرکردن cI Iv دندان های قدامی 200٬000 تومان
- پرکردن cI v همرنگ دندان 200٬000 تومان
- پرکردن با کامپوزیت بیلداپ یا کامپوزیت کراون 300٬000 تومان
- بستن فاصله بین دندان ها 250٬000 تومان
- پرکردن با کامپوزیت ونیر 300٬000 تومان
- عصب کشی دندانهای تک کانال 150٬000 تومان
- عصب کشی دندانهای دو کانال 300٬000 تومان
- عصب کشی دندان 6 ( سه کانال ) 450٬000 تومان
- عصب کشی دندان 7 ( سه کانال ) 480٬000 تومان
- عصب کشی دندان 7 ( تک کانال ) 280٬000 تومان
- عصب کشی دندان 8 ( سه کانال ) 850٬000 تومان
- عصب کشی دندان 8 ( تک کانال ) 300٬000 تومان
مطالب بیشتر:
قیمت کامپوزیت دندان | کامپوزیت دندان های جلو
قیمت و هزینه ارتودنسی دندان | متحرک | فک بالا | نامرئی
واقعا مفید بود اطلاعاتی که قرار داده بودید و همچنین قیمت پر کردن دندان رو که گذاشتید جهت اطلاع ما تا بدانیم .
مرسی از سایت خوبتان
سلام قیمت عصب کشی دندان چنده؟؟؟…