دنیای خودرو

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

تقریبا همه ما وقتی خودرو رو روشن می کنیم ، اگر هوا سرد باشد منتظر می مانیم تا کاملا گرم شود و سپس شروع به حرکت می کنیم. با شروع زمستان و هوای سرد بسیاری از مالکین خودرو برای گرم کردن خودرو روش‌های مختلفی را اتخاذ می‌کنند کـــه بعضا طبق شنیده‌ها بوده و بعضا نیز بر طبق توصیه‌هایی اســـت کـــه از سوی کارشناسان شنیده شده اســـت ولی چیزی کـــه مهم بوده و باید به آن توجه شود این اســـت کـــه گرم کردن خودرو یک کار بسیار دقیق و درست بوده و بایستی به بهترین نحو انجام شود تا خودرو کمترین آسیب را در ابتدای شروع به کارش متحمل شود.

 

وقتی در هوای سرد زمستانی از زیر پتوی گرم و نرمتان خارج می‌شوید و برای مراجعه به محل کارتان آماده می شوید به سراغ خودروی خود می‌روید و احتمالا اگر در اســـتارت خودرو به مشکل نخورید قطعا در عملکرد اولیه خودرو شاهد مشکل خواهید بود و به اصطلاح ریپ زدن‌های آن را شاهد خواهید بود کـــه این مشکل اگر ریشه‌هایی از قبیل انژکتور و سوزن و …. نباشد قطعا به گرم نبودن موتور خودرو باز می‌گردد کـــه هنوز عملکرد آن روی روال نیفتاده اســـت!

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

این موضوع در خودروهای قدیمی بسیار معمولی بوده و خودروهای کاربراتوری به شدت نیازمند گرم کردن خودرو هستند تا عملکرد بهتری داشته باشند. شما به عنوان مالک خودرو باید توجه کنید کـــه یک خودروی سرد حتی اگر صفر کیلومتر باشد آماده حرکت نبوده و در بلند مدت از عمر مفید آن کاســـته می‌شود و به مرور دچار مشکل می‌شود.

 

رانندگی در زمستاناز جمله بدیهی‌ترین اشکالاتی کـــه در خودرو پیش خواهد آمد افزایش چگالی روانکارهای داخل موتور و سایر اجزای موتور اســـت کـــه بایستی به اندازه کمی گرم شوند تا از چگالی آنها کاســـته شده و عملکرد بهتری را برای موتور خودرو پیش بیاورند. یکی از باورهای عمومی در بین مردم برای گرم کردن خودرو کـــه احتمالا شاهد آن بودید این اســـت کـــه خودرو برای دقایق متمادی روشن می‌شود و به صورت درجا کار می‌کند تا دمای موتور بالا رفته و روغن و گریس‌ها نیز روان شوند.

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

اما کارشناسان می‌گویند کـــه این نحوه گرم کردن خودرو اشتباه بوده و کمک چندانی به خودرو و موتور آن نخواهد کرد چرا کـــه فعالیت درجای خودرو صرفا به سوزاندن بنزین وقت می‌گذراند و تا زمانی کـــه بنزین با هوا به خوبی مخلوط نشده و احتراق‌های بیشتری در داخل آن ایجاد نشود عملا دمای موتور نیز به اندازه کافی بالا نخواهد رفت. ورود بنزین زیاد به محفظه احتراق باعث فرسودگی قطعات شده و عملا نقض غرض رخ خواهد داد!

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

به طور کلی باید بدانید کـــه روشن نگه داشتن موتور خودرو در هوای سرد زمستانی آن هم برای چند دقیقه طولانی نه تنها سودمند نیست بلکـــه ضرر متنابهی در بلند مدت به آن وارد خواهد کرد و هزینه‌های گزافی را به دوش شما خواهد گذاشت کـــه قطعا شما نیز به دنبال این اتفاق نیستید!

 

حالا شاید برایتان سوالی پیش آمده باشد کـــه اگر نحوه گرم کردن خودرو در همه این مدت اشتباه بوده و از طرف دیگر باید گرم کردن خودرو انجام شود تکلیف ما چیست؟

 

خواب زمستانی خودروبهترین و مناسب‌ترین روش برای این کـــه خودروی خود را گرم کنید این اســـت کـــه از قانون آهستگی و پیوستگی بهره ببرید! بعد از اینکـــه خودروی خود را روشن کردید بعد از 10 الی 20 ثانیه شروع به حرکت کنید و با دنده یک شروع به حرکت کنید و به مرور سرعتتان را افزایش دهید. پیشنهاد می‌شود کـــه رسیدن سرعت شما به حوالی 60 تا 90 کیلومتر در ساعت، بایستی با فاصله حداقل 3 الی 5 دقیقه صورت بگیرد کـــه در این مدت موتور خودرو کاملا گرم شده و آماده گاز دادن شماســـت!

 

البته باید توجه کنید کـــه در مسیر اگر کاری برایتان پیش آمد و برای خرید چیزی پیاده شدید سعی کنید کـــه خودرو را روشن نگه دارید تا از مصرف بنزین کمتر بهره ببرید و عملکرد بهتری از موتور خودرو داشته باشید. البته ذکر این نکته الزامی اســـت کـــه برای جلوگیری از تصادفات احتمالی باید شیشه‌های ماشین را به صورت کامل پاک کنید و تعریق آن را از بین ببرید تا یک راننده بد و بی قانون تلقی نشوید چرا کـــه حرکت آرام آرام شما در خیابان و جاده احتمالا تصورات عجیبی را برای دیگران به همراه خواهد داشت.

نکات مهم درباره گرم کردن خودرو در هوای سرد

البته در خودروهای خارجی و روز دنیا نشانگرهایی برای این موضوع وجود داشته و تا زمانی کـــه نشانگر مربوطه اجازه شتاب گیری را به ما نداده باشد نباید شتاب خودرو را بالا ببرید ولی در خودروهای داخلی این اتفاق به صورت ذهنی انجام می‌شود و بایستی آن را رعایت کنید تا بی کیفیتی تولید خودروهای داخلی منجر به ضرر و زیان شما نشود.

 

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا