نکاتی درباره حمام در دوران بارداری
در دوران بارداری باید دقت کنید که در کمترین زمان ممکن حمام کنید و نگران خطر داشتن استحمام برای جنین و خودتان هم نباشید. از طرفی آب و حمام برای مادر خوب است.حمام کردن زنان در دوران بارداری باید اندکی متفاوت با دوران های ديگر باشد. با رعایت مواردی مانند داغ نبودن آب و کوتاه تر کردن زمان ماندن شما در حمام، اصلاً خطری برای مادر و جنین وجود ندارد. در این مطلب با نکته هایی موقع حمام کردن در زمان بارداری اشنا خواهید شد.حمام کردن برای زن باردار و جنینش موثر است ولی به شرط این که تعادل را رعایت کند. حمام برای روحیه زنان باردار بسیار مؤثر است ولی زنان باردار به این نکته توجه کنند که نباید به حمام عادت کنند.
اصول حمام کردن در دوران بارداری
– درجه آب در گرمی و سردی باید معتدل باشد و حمام کردن با آب بسیار گرم میتواند در روند بارداری اختلال ایجاد کند. درصورتی که کسی دائم با آب گرم حمام کند, احتمال سقط افزایش پیدا می کند.
– درجه حرارت آبی که برای حمام گرفتن استفاده می شود بسیار مهم است و بهتر است از آبی که درجه حرارت آن بین 29 تا 32 درجه سانتیگراد است استفاده شود. برای این که آب زیاد گرم باعث خستگی میشود و باید از آب داغ اجتناب کرد
– از مواد شوینده ای استفاده کنید که به آن ها حساسیت ندارید.
– مدت زيادي در حمام نمانید.
– سعی کنید زمانیکه از وان آب گرم استفاده می کنید بیش از 10 دقیقه در آن نمانید.
– درصورتی که شروع به حس ناراحتی یا بیماری کردید، یا متوجه شدید که عرق کردن شما متوقف شده است، سریعاً از آب خارج شوید.
– به خاطر جلوگیری از ابتلا به عفونت های واژنی در ماه های پایان از نشستن در درون تشت و یا وان جلوگیری نمایید.
– مواظب کف لغزنده حمام باشید. این مراقبت به خصوص در ماه پایان بارداری، به دلیل سنگین شدن و احتمال اسیب به کیسه آب از اهمیت بسياري برخوردار است.
زمان مناسب برای حمام كردن زنان باردار چه قدر است؟
به عنوان یک زن باردار یادتان باشد كه زمان استفاده از حمام آب گرم و چک کردن دمای آب حمام در طی دوران بارداری بسیار مهم است. برای این منظور زنان حامله نباید بیش از 10- 15 دقیقه در حمام بمانند. در واقع ، این محدودیت زمانی اجازه نمی دهد تا بدن مادر بیش از حد گرم شده و با افزایش دمای درونی، باعث افزایش ميزان استرس در جنین درون رحم شود.
فواید حمام کردن در دوران بارداری
بعد از بیرون آمدن زنان باردار از حمام
ــ بهتر است که زنان باردار پس از حمام آب سرد نخورند و در معرض هوای سرد قرار نگیرند به دلیل آن که مصرف آب سرد رحم را ضعیف نموده و امکان دارد مشکلاتی را بروز دهد.
ــ زنان امروز مثل زنان قبل قوی بنیه نیستند، به همین علت باید در دوران بارداری خيلي مواظب خویش باشند به دلیل آن که عدم رعایت تدابیر بارداری میتواند مشکل آفرین باشد.
استفاده از وان آب گرم
در صورت استفاده از وان آب گرم در منزل، باید چند نکتۀ مهم را به خاطر داشته باشید. وان را با آب خیلی داغ پر نکنید. داغ بودن بیش از حد آب، ممکن است باعث افت فشار خون یا از دست دادن آب بدن شود. حتماً قبل از نشستن در وان، شیر آب گرم را ببندید و اجازه دهید که آب موجود در وان به مرور دمای اولیه را از دست بدهد و ولرم شود. با این کار از افزایش دمای بدن جلوگیری میکنید. احساس تهوع یا سرگیجه هنگام حمام کردن میتواند ناشی از افت فشار خون باشد، اگر این علائم را داشتید، سریع از وان بیرون بیایید و از حمام خارج شوید. همچنین اگر احساس تشنگی و لرز کردید، باز هم باید وان آب را ترک کنید. در هر صورت استفاده از وان اگرچه با رعایت این موارد خطری نخواهد داشت اما در دوران بارداری برای جلوگیری از هر نوع خطر احتمالی توصیه میشود از وان استفاده نکنید. همچنین اگر در خانه جکوزی دارید، به هیچ عنوان در دوران بارداری از آن استفاده نکنید. جکوزی دمای آب را داغتر از حالت عادی میکند و این حرارت زیاد را همچنان حفظ میکند، از طرفی فشار آب در جکوزی میتواند آسیبهایی را برای جنین داشته باشد.