طرز تهیه سیب خشک خانگی | خشک کردن سیب در آفتاب
طرز تهیه سیب خشک خانگی | خشک کردن سیب در آفتاب
ترکیب کردن با چای یا تهیه دمنوش یا مخلوط با آجیل ، فرقی نمی کند که چطور سیب خشک را مصرف می کنید ، خوشمزگی و خاصیت های سیب خشک همه را ما ترغیب می کند تا سیب خشک تهیه کنیم. به خصوص در فصل سرما. استفاده از آفتاب ، بخاری ، خشک کن های برقی برای انجام این کار رایج هستند. آنتی اکسیدان و فیبر فراوان سیب برای سلامتی بسیار مفید است بنابراین می توانید از خشک شده این میوه در تمامی فصول سال استفاده کنید. سیب خشک شده یک میان وعده خوشمزه برای رفع گرسنگی و از جمله تنقلات سالم برای کودکان به شمار میآید. ما در این مطلب به توضیح روشهای مختلف خشک کردن این میوه میپردازیم، شما با توجه با امکاناتی که در دسترس دارید میتوانید یکی از این روشها را انتخاب کنید.
مرحله اول : آماده سازی
ابتدا سیبها را بشویید.
پوست سیب دارای مقدار زیادی فیبر است و خواص زیادی دارد، اما میوههایی مانند سیب وقتی پوست گرفته شود بهتر خشک خواهند شد. بنابراین در صورت تمایل میتوانید سیبها را پوست بکنید.
در صورت تمایل هسته سیب را جدا کنید.
سیبها را به صورت حلقه حلقه یا تکههای نازک برش بزنید، اندازه برشها باید یکسان باشد تا سیبها بصورت یکنواخت خشک شوند.
رنگ سیب ها پس از خشک شدن تیره میشود. به منظور پیشگیری از تغییر رنگ و سیاه شدن میوهها، قبل از خشک کردن آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در محلول آبلیمو و آب خیس و سپس آنها را آبکش کنید. در مرحله بعد با یک پارچه تمیز و بدون پرز، آب سیبها را کاملا بگیرید. همچنین برای خیساندن میوهها میتوانید از محلول آبلیمو، آب و آب آناناس نیز استفاده کنید، آب آناناس طعم ترشی آب لیمو را کاهش میدهد و باعث شیرین شدن سیبها میشود.
برخی ادویهها مانند جوزبویا، دارچین و فلفل شیرین طعم سیب را بهتر میکنند، قبل از خشک کردن سیب میتوانید مقداری از این ادویهها را روی آن بپاشید.
سه روش کاربردی برای خشک کردن سیب
برای خشک کردن سیب میتوانید مطابق با یکی از سه روش زیر عمل کنید. فراموش نکنید که سیب خشک شده بافت منعطفی دارد و نباید شکننده باشد.
۱. خشک کردن سیب با فر
استفاده از فر یک روش سریع و آسان برای خشک شدن سیب است. در صورت استفاده از این روش، به ۶ ساعت زمان نیاز خواهید داشت، برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
درجه فر را روی ۵۴ الی ۷۱ درجه سانتی گراد قرار دهید و صبر کنید تا فر گرم شود.
یک کاغذ روغنی روی سینی فر پهن کنید و برشهای سیبها را با فاصله از یکدیگر روی آن بچینید.
معمولا میوهها در حین خشک شدن جمع میشوند، برای جلوگیری از این مشکل میتوانید یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آنها قرار دهید.
هر دو ساعت یکبار سیبها را بررسی کنید، زمانیکه سمت بالایی سیبها خشک شد، آنها را پشت و رو کنید تا سمت دیگر نیز خشک شود.
۲. خشک کردن سیب با نور خورشید
در روزهای گرم و آفتابی که دمای هوا حداقل ۳۰ درجه سانتی گراد است میتوانید از نور خورشید برای خشک کردن سیب استفاده کنید. از آنجاییکه خشک کردن میوه با این روش چند روز طول میکشد، قبل از اقدام به اینکار، از ثابت بودن شرایط آب و هوایی مطمئن شوید. برای خشک شدن سیب با استفاده از نور خورشید، به ترتیب زیر عمل کنید:
سیبهای ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی یک توری استیل ضد زنگ بچینید. در صورتیکه به توری ضد زنگ دسترسی ندارید، میتوانید یک پارچه روی سینی پهن کنید یا از سینیهای چوبی استفاده کنید، اما در نظر داشته باشید سینیهای چوبی ساخته شده از چوب سبز، کاج، سدار، بلوط و چوب سرخ برای اینکار مناسب نیستند.
سینی را روی دو عدد آجر قرار داده و آن را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید.
برای حفاظت از میوهها در مقابل حشرات، سینی را با توری بپوشانید.
هر روز سیبها را بررسی و پشت و رو کنید، تا به صورت یکنواخت خشک شوند.
شبنم و رطوبت هوای شب مانع خشک شدن میوهها میشود، بنابراین بهتر است هنگام شب سینی را به داخل خانه بیاورید.
۳. استفاده از دستگاه خشک کن
یکی از روشهای ساده برای خشک کردن میوه سیب، استفاده از دستگاه خشک کن است. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:
سیبهای ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی سینی خشک کن بچینید.
برخی از خشک کنها دارای تنظیمات خشک کردن میوه هستند و برای خشک شدن میوهها، کافی است دستگاه خشک کن را روی این تنظیمات قرار دهید، اما اگر خشک کن این تنظیمات را ندارد آن را روی درجه ۵۷ درجه سانتی گراد قرار دهید.
بعد از ۲۴ ساعت سیبها را بررسی کنید، در صورتیکه هنوز خشک نشده بودند، مجددا آنها را در دستگاه خشک کن قرار دهید، برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد سیبها هر ۶ الی ۸ ساعت یکبار آنها را بررسی کنید. مدت زمان خشک کردن سیب با خشک کن به ضخامت ورقههای سیب بستگی دارد، اما معمولا بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت طول میکشد.
نگهداری از سیبهای خشک شده
آنها را در شیشه یا ظرفهای پلاستیکی دربدار بریزید، برای اطمینان از خشک شدن کامل سیبها در ظرف را به مدت ۳-۴ روز باز بگذارید، در هفته اول، هر روز چند بار شیشهها را تکان دهید تا اگر رطوبتی در سیبها باقی مانده است، از بین برود.کم شدن حجم میوههای خشک شده نشان دهنده این است که کاملا خشک نشدهاند، در چنین شرایطی میتوانید آنها را مجددا در هوای آزاد یا داخل فر قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
برای از بین بردن باکتریها، سیبهای خشک شده را داخل نایلون بریزید و به مدت ۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید.در صورتیکه سیبها به خوبی خشک شده باشند به مدت ۹ الی ۱۲ ماه در یک مکان خشک و خنک قابل نگهداری هستند.در صورتیکه ترجیح میدهید میوههای خشک شده رطوبت بیشتری داشته باشند برای جلوگیری از کپک زدن، آنها را داخل یخچال نگه داری کنید.قبل از استفاده از سیبهای خشک شده میتوانید آنها را در آب خیس کنید تا مجددا آبدار شوند.