شعر از من گذشت و من هم از او بگذرم ولی از استاد شهریار
شعر از من گذشت و من هم از او بگذرم ولی از اســتاد شهریار
اســتاد شهریار زندگی پر از فرازو نشیب های بسیاری داشت در این مقاله گزیده از شعرهای زیبا اســتاد را تهیه کرده ایم و اشاره کوتاهی هم از سرگذشت ایشان کرده ایم با ما همراه باشید .شهریار در ١١ دی ماه سال ۱۲۸۵ خورشیدی در شهر تبریز متولد شد. دوران کودکی را – به علت شیوع بیماری در شهر – در روستای اجدادیاش خشگناب واقــع در شهرستان بستانآباد سپری کــرد.
پدرش «میرآقا بهجت خشگنابی» و به روایتی «سید اسمعیل موسوی» نام داشت که در تبریز وکیل بود.[۱۰] «میر» صورت دیگری از «سید» اســت و موسوی به نیای او (امام موسی کاظم) اشــاره مــیکند.پس از پایان سیکل (راهنمایی) در تبریز، در سال ۱۳۰۰ از تبریز رهسپار تهران شد و تحصیلش را در مدرسهٔ دارالفنون تا سال ۱۳۰۳ و پس از آن در رشتهٔ پزشکی ادامه داد.
شهریار در اوایل تحصیل پزشکی در تهران عاشق ثریا دختر عبدالله امیرطهماسبی میشود و چند سال با یکدیگر نامزد بودند. اما در نهایت آن دختر با چراغعلی سالار حشمت معروف به امیراکرم ازدواج میکند.[۱۱] حدود شش ماه پیش از گرفتن مدرک دکترا، تحصیلش را بهعلت شکست عشقی و ناراحتی و خیال و پیشآمدهای دیگر، ترک کرد.
اولین کتاب شعر شهریار به کوشش ابوالقاسم شیوا متخلص به «شهیار» دوست صمیمی شهریار در سال ۱۳۰۸ منتشر گردید.
شهریار، از جمله سرایندگانی اســت که شعر را محلی نیک برای بیان این اندیشهورزیهای ژرفنگرانه و پندآموز دانسته، و بسیاری از اندرزهای اخلاقی، تربیتی را در قالبهای گوناگون شعری (بهویژه در قطعات، رباعیات و دوبیتیها) بازمیگوید. مخاطب این افکار و مفاهیم نیز نوع بشر و انسان در طول تاریخ اســت نه خطابی شخصی و منحصر به فرد.
یاد آن که جز به روی منش دیده وا نــبود
وان سست عهد جز سری از ماسوا نــبود
امروز در میانه کدورت نهاده پای
آن روز در میان من و دوست جا نــبود
کس دل نمی دهد به حبیبی که بی وفاســت
اول حبیب من به خدا بی وفا نــبود
دل با امید وصل به جان خواســت درد عشق
آن روز درد عشق چنین بی دوا نــبود
تا آشنای ما سر بیگانگان نداشت
غم با دل رمیده ما آشنا نــبود
از من گذشت و من هم از او بگذرم ولی
با چون منی به غیر محبت روا نــبود
گر نای دل نــبود و دم آه سرد ما
بازار شوق و گرمی شور و نوا نــبود
سوزی نداشت شعر دل انگیز شهریار
گر همره ترانه ساز صبا نــبود
شهریار