سوال شرعی آیا نزدیکی در زمان استحاضه جایز است؟
سوال شرعی آیا نزدیکی در زمان استحاضه جایز است؟
خون های مختلفی از زنان خارج می شوند که یکی از آن ها خون استحاضه است،این خون مهم ترین نشانه ای که دارد این است که به رنگ زرد می باشد و برای آن در شرع حکم هایی در نظر گرفته شده است. ابتدا به تعریف خون استحاضه می پردازیم و سپس حکم نزدیکی در زمان استحاضه را بررسی می کنیم.هر خونى که از رحم خارج می شود، درصورتى که از زخم نباشد و شرایط حیض و نفاس را نیز نداشته باشد، خون استحاضه است.
زن را در هنگام دیدن خون استحاضه، مستحاضه می گویند. علایم خون استحاضه خون استحاضه در بیش ترِ اوقات زرد رنگ و سرد است، بدون فشار و سوزش بیرون مى آید و غلیظ هم نیست، ولى ممکن است گاهى سیاه یا سرخ و گرم و غلیظ باشد و با فشار و سوزش بیرون آید. (البته علایم غالبى استحاضه برخلاف علایم غالبى حیض است.) خون استحاضه را حدّى در زیادى و کمى نیست، یعنى ممکن است از سه روز کمتر یا از ده روز بیش تر باشد. مواردى که خون زن محکوم به استحاضه می باشد:
1. هر خونى که زن قبل از بلوغ ببیند.
2. هر خونى که زن پس از یائسه شدن مى بیند.
3. خونى که زن کمتر از سه روز مى بیند.
4. زنى که در حیض عادت معیّن دارد، خونى که پس از ایّام عادت مىبیند و از ده روز مىگذرد استحاضه است، اگر چه صفات حیض را داشته باشد.
اما حالا حکم نزدیکی از زمان استحاضه
نظر آیت الله خامنه ای:
سوال: آیا نزدیکی در زمان استحاضه جایز است؟
جواب: در استحاضه قلیله اشکال ندارد .در استحاضه متوسطه و کثیره اگرغسل های خود را انجام بدهد ،اشکال ندارد.
نظر آیت الله مکارم شیرازی:
پرسش : نزدیکی با زن مستحاضه چه حکمی دارد؟
پاسخ : نزدیکی در زمان استحاضه قلیله مانعی ندارد اما در زمان استحاضه کثیره تنها در صورتی مجاز است که غسلهای روزانه را انجام داده باشد.
حکم نزدیکی با مستحاضه کثیره قبل از غسل
پرسش : نزدیکی با زن مستحاضه کثیره بعد از پا کی و قبل از غسل چه حکمی دارد؟
پاسخ : نزدیکی با او بعد از پاکی و قبل از غسل اشکال ندارد.
حکم نزدیکی در حال نفاس
پرسش : نزدیکی با همسر در حال نفاس چه حکمی دارد؟
پاسخ : نزدیکی کردن با زن در حال نفاس حرام است، اما بعد از نفاس اگر زن در استحاضه قلیله باشد مانعی ندارد ولی در استحاضه کثیره باید قبل از نزدیکی، غسل روزانه را انجام داده باشد. استفتائات آیت الله مکارم شیرازی.
نظر آیت الله سیستانی:
مسأله ۴۲۶ ـ مستحاضه ای که غسلهای واجب خود را بجا آورده، رفتن او در مسجد و توقّف در آن، و خواندن آیهای که سجده واجب دارد، و نزدیکی شوهر با او حلال است، اگرچه کارهای دیگری را که برای نماز انجام میداد مثل عوض کردن پنبه و دستمال، انجام نداده باشد. بلکه این کارها بدون غسل نیز جایز است. رساله توضیح المسائل آیت الله سیستانی.
به طور کلی نزدیکی در موارد و زمانهای زیر حرام است:
۱. در حال احرام،
۲. زمان نفاس،
۳. در حال اعتکاف،
۴. دوران قاعدگى،
۵. در حال روزه واجب،
۶. زمانى که زن کمتر از نه سال داشته باشد،
۷. جایى که طواف و نماز نساء در حج را به جا نیاورده باشد.