رگهای واریسی را چرب کنیم یا مرطوب نگه داریم؟
رگهای واریسی در اثر تضعیف دیواره رگها و اختلال دریچههای لانه کبوتری ایجاد میشوند. این رگها به صورت پیچ خورده و به رنگ بنفش تیره یا آبی، زیر پوست نمایان میشوند. بیماری واریس بیماری شایعی است و تقریبا 1 نفر از هر 4 نفر به آن مبتلا است. البته این بیماری عارضه خاصی ندارد و میتوان در مراحل اولیه با برخی درمانهای خانگی واریس را کنترل کرد. در این مطلب درباره بعضی از توصیههای مراقبتی واریس صحبت میکنیم.
واریس چیست؟
واریس یکی از شایعترین بیماریهای انسان نوین است که در آن، دریچههای درون سیاهرگها دچار اختلال شده و خون درون آنها باقی میماند. باقی ماندن خون در رگها باعث متورم شدن، پیچ خوردن عروق و نمایان شدن آنها از زیر پوست میشود. نمایان شدن رگهای واریسی ممکن است در قسمتهای مختلف بدن مثل: دست، لگن، اندام تناسلی و حتی دستگاه گوارشی رخ دهد؛ اما بیشتر اوقات واریس روی پاها ایجاد میشوند. جالب است بدانید که زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به بیماری واریس هستند.
انواع واریس کدام اند؟
واریس انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- واریس ورید صافن کوچک
- واریس ورید صافن بزرگ
- واریس متوسط
- واریس شدید
- واریس عنکبوتی
- واریس شاخهای
برای درمان واریس باید به پزشک متخصص بیماریهای عروقی مراجعه کنید. پزشک ابتدا شما را معاینه کرده و نوع بیماری و شدن آن را در شما تشخیص میدهد. سپس بسته به نوع واریس و شدت آن، روش درمان مناسب را برای شما انتخاب میکند.
درمانهای خانگی واریس
تمام انواع بیماری واریس نیازی به درمان و مداخله پزشکی ندارند و نیازی به نگرانی نیست. اما در هر صورت برای جلوگیری از پیشرفت واریس و تشخیص نوع درمان باید به پزشک متخصص واریس مراجعه کنید. پزشک شدت بیماری و درجه آن را تعیین میکند و روشهای مراقبتی و توصیههای لازم را به شما توضیح میدهد.
برخی از درمانها و توصیههای خانگی در رابطه با واریس وجود دارد که به کنترل عوارض ناشی از عروق واریسی کمک میکند. البته توجه داشته باشید که درمانهای خانگی به هیچ وجه نمیتوانند جایگزین مداخله پزشکی و نظر پزشک متخصص شوند. برخی از توصیههای مراقبتی و درمانهای خانگی واریس عبارتند از:
- اگر اضافه وزن دارید، به دنبال کاهش وزن باشید.
- میوهجات و سبزیجات بیشتری بخورید.
- غذاهای کنسروی، فرآوری شده و آماده کمتر مصرف کنید.
- فشار خون خود را کنترل کنید.
- هنگام خوابیدن و دراز کشیدن یک بالشت زیر پاهایتان بگذارید.
- تحرک داشته باشید.
- حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی کنید.
- مصرف نمک را محدود کنید.
- لباسهای تنگ و چسبان کمتر بپوشید.
- از کفش های پاشنه بلند کمتر استفاده کنید.
- به مدت طولانی یک جا نایستید یا بدون تحرک یک جا ننشینید. اگر به خاطر شغلتان مجبور هستید که مدت زیادی نشسته باشید، هر چند وقت یک بار جای خود را تغییر دهید و کمی حرکات اصلاحی انجام دهید.
- رگهای واریسی را مرطوب نگه دارید.
روشهای درمان تخصصی واریس
روشهای درمان واریس بسته به نوع این بیماری و شدت آن متفاوت است. برای مثال واریس خفیف را میتوان با روشهای درمان خانگی و تغییر سبک زندگی تا حدودی کنترل و درمان کرد. اما در صورت درمان نکردن، واریس پیشرفت کرده و شدید میشود. در این مواقع باید با مداخلههای پزشکی واریس را درمان کرد.
روشهای درمان واریس عبارتند از:
- لیزر درون رگی
- اسکلروتراپی یا تزریق واریس
- جراحی رگ واریسی
- درمان با چسب بافتی
- درمان با جوراب واریس
- درمان با طب سنتی
- درمان با داروی دافلون
- درمان فلبکتومی
- درمان به روش رادیوفرکانسی
برای درمان واریس مهم است که به یک کلینیک تخصصی درمان واریس مراجعه کنید. در کلینیکهای تخصصی، واریس شما توسط متخصصان بیماریهای عروقی با جدیدترین روشها درمان میشود. کلینیک تخصصی درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی در شمال تهران یکی از مجهزترین کلینیکهای درمان واریس در تهران است. شما میتوانید برای درمان بیماری خود به کلینیک دکتر مهرداد اقدسی مراجعه کنید.
رگهای واریسی را چرب کنیم یا مرطوب نگه داریم؟
یکی از سوالات مهمی که در رابطه با مراقبت از رگهای واریسی وجود دارد، مرطوب نگهداشتن آنها است. مرطوب نگه داشتن رگهای واریسی از سفت شدن پوست، تغییر رنگ و خونریزی در محل رگها جلوگیری میکند. اما آیا برای مراقبت از رگهای واریسی، باید آنها را چرب کرد یا مرطوب نگه داشت؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فرقی نمیکند، زیرا با چرب کردن هم میتوان رگها را مرطوب نگه داشت. برای مرطوب نگه داشتن رگهای واریسی میتوانید از لوسیونهای بدن یا پماد مخصوص واریس استفاده کنید. همچنین میتوانید محل رگها را با روغنهای گیاهی چرب کنید. روغنهای گیاهی میتوانند جریان خون را بهبود بخشیده و التهاب رگهای واریسی را کم کنند. از بهترین روغنهایی که میتوانید برای چرب کردن رگهای واریسی از آنها استفاده کنید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روغن گل بابونه قبل از خواب
- روغن سرو دو بار در روز
- روغن هلی کروسوم یا گل بی مرگ، که برای رفع التهاب رگهای عنکبوتی بسیار موثر است
- روغن اسطوخدوس
- روغن رزماری
- روغن آووکادو
- روغن نارگیل
- روغن لیمو
- روغن جوجوبا
- روغن گیاه بومادران
برای چرب کردن رگهای واریسی با این روغنها، بهتر است روغنهای گیاهی را از مراکز معتبر تهیه کنید. استفاده از این روغنها میتواند التهاب رگهای واریسی را کم کرده و تا حدودی از پیشرفت آنها جلوگیری کند. البته به خاطر داشته باشید که تنها چرب کردن رگها چاره ساز نیست، باید در کنار این کار به توصیههای مراقبتی دیگر رگهای واریسی هم عمل کنید.
کلینیک درمان تخصصی واریس، کلینیک دکتر مهرداد اقدسی
کلینیک دکتر مهرداد اقدسی در تهران یکی از بهترین کلینیکها برای درمان تخصصی واریس است. دکتر مهرداد اقدسی عضو هیئت علمی و استاد بیماریهای وریدی در دانشگاه، بیش از 18 سال سابقه در زمینه درمان تخصصی واریس دارند. ایشان همچنین عضو فلوشیپ فوق تخصصی قلب و عروق هستند. در کلینیک دکتر مهرداد اقدسی شما با بهرهگیری از به روزترین تجهیزات و روشهای درمان واریس درمان میشوید. کلینیک دکتر اقدسی مجهزترین کلینیک درمان واریس در شمال تهران است و شما میتوانید از سراسر ایران برای درمان واریس خود به این کلینیک مراجعه کنید. از جمله خدمات این کلینیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان فلبکتومی
- درمان لیزر درون رگی
- درمان به روش اسکلروتراپی
- درمان به روش جراحی
- درمان به روش رادیوفرکانسی
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به کلینیک دکتر مهرداد اقدسی و خدمات آن میتوانید به سایت www.iranvein.com مراجعه کنید.