دلیل کم خون امدن در دوران قاعدگی و راه درمان آن
دلیل کم خون امدن در دوران قاعدگی و راه درمان آن
شاید هنگامی که خانم ها درباره قاعدگی خود شکایت می کنند بیشتر راجع به خونریزی زیاد، نفخ، خستگی و گرفتگی همراه باشد پس اگر به طور ناگهانی خونریزی کم شد احتملا برایتان خوشایند است ولی این کم شدن یکدفعه ممکن است علت هایی داشته باشد و نگران کننده باشد. در حالت عادی دوران قاعدگی بین 2 الی 7 روز ادامه پیدا کند و مقدار آن بین 30 الی 50 میلی لیتر است. اگر وضعیت قاعدگی در غیر این صورت باشد باید به دنبال دلیل آن باشید.
یک دوره پریود کم چه نشانه هایی دارد؟
معمولا در یکی دو روز اول خونریزی شدید نیست و حد معمولی دارد.
نسبت به روزهای عادی احتیاج کمتری به تعویض پد یا تامپون دارید.
خونریزی بجای اینکه متداول باشد، به صورت لکه بینی دیده می شود.
خونریزی نسبت به سابق دوره کمتری دارد ( دوران پریود زود تمام می شود).
دلایل کم شدن خونریزی قاعدگی
بارداری
در برخی موارد ممکن است شما باردار باشید. برخی فکر می کنند زمانی که فرد باردار باشد هیچ گونه خونریزی ندارد ولی این باور اشتباه است و عده ای ممکن است با باردار شدن، دوران قاعدگی خود را داشته باشند. کم شدن غیر معمول دوران قاعدگی نیز ممکن است به علت بارداری خارج از رحم باشد که این مسئله بسیار خطرناک است پس در این مواقع حتما تست بارداری نیز انجام شود.
افزایش و یا کاهش وزن
اضافه و یا کم شدن وزن هم یکی از عوامل تاثیرگذار در خونریزی قاعدگی می باشد و اختلال ایجاد می کند. بدن انسان نیاز به تعادل بین پروتئین، کربوهیدرات ها، چربی ها و ویتامین ها دارد پس باید نرمال عمل کنید.
استرس
شاید برایتان جالب باشد ولی جر و بحث های روزمره مثل بحث با همسر، همکار و یا دوستان ممکن است بر دوران قاعدگی تاثیر منفی داشته باشد و هورمون ها را از کار بیندازد. متخصصان معتقدند عوامل استرس دار در زندگی مثل از دست دادن یکی از اعضای خانواده باعث کم شدن خونریزی قاعدگی می شود. همچنین در برخی موارد ورزش زیاد نیز دچار اختلال در قاعدگی می شود زیرا از نظر جسمی استرس به بدن وارد می کند.
تیروئید بیش فعال
زمانی که تیروئید شما بیش فعال است شروع به ساختن تعداد زیادی هورمون های تیروئید می کند و همین امر باعث می شود مشکلات جدی در قلب، فشار خون، عضلات و… ایجاد کند. گاهی ممکن است کم شدن خونریزی پریود به دلیل پرکاری تیروئید باشد. پسر بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
استفاده از قرص های ضد بارداری
یکی از رایج ترین علت های کم شدن خونریزی قاعدگی مصرف قرص ضد بارداری است. برخی از پزشکان ممکن است این قرص را برای افرادی که دوران قاعدگی سختی دارند تجویز کند. اگر جدیدا مصرف این قرص را شروع کرده اید و یا IUD هورمونی مانند میرنا دریافت نمودید و دوره هایتان را سبک کرده فقط از آن لذت ببرید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک یک نوع بیماری است که در آن تخمدان ها به اندازه غیر معمول آندروژن تولید می کنند که هورمون های مردانه هستند. بعضی زنان مبتلا به PCOS به کیست تخمدان دچار می شوند. این تغییرات هورمونی می تواند مانعی در تخمک گذاری به صورت معمول شود، که منجر به عواقب ناخوشایندی می شود مانند؛ آکنه یا چرب شدن پوست، زیاد شدن وزن بدن شود. یکی دیگر از نشانه های معمول در PCOS، دوران قاعدگی است که سبک تر از حد معمول است، از دست دادن یک دوره پریودی نیز رایج تر است پس اگر این نوع علائم را تجربه کرده اید، با پزشک خود صحبت کنید ؛ غالبا درمان، برخی از داروها را شامل می شود.
افزایش سن
با بالا رفتن سن زنان یائسگی اتفاق می افتد. گاهی اوقات با پیری شرایط محیطی بدن تغییر کرده و باعث می شود خونریزی کمتر شود اما به یاد داشته باشید که به معنای ناباروری نیست.
تنگ شدن دهانه رحم
زمانی که رحم تنگ و یا کاملا بسته می شود باعث جم شدن خون در رحم شده و یا به آرامی می تواند خارج شود. شما اگر بغیر از خونریزی سبک، گرفتگی داشتید حتما این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.
اغلب خانم هایی که از کورتاژ (D&C) استفاده کرده اند به آسانی مشکل شان رفع شده ولی در مواردی وخیم تر دیواره های رحم به هم می چسبد و مسبب ایجاد سندرم Asherman می شود. اگر وضعیتتان شما بعد از D & C تغییر کرده است ممکن است مشکلتان این موضوع باشد. برای برداشتن بافت اسکار احتمالا نیاز به عمل جراحی داشته باشید.
از دست دادن چند واحد خون به علت زایمان
البته باید بگوییم که این مورد بسیار نادر است. از دست دادن مقدار زیادی خون باعث آسیب جدی رساندن به غده هیپوفیز می شود و سندرم شیخ تشکیل می شود. این سندرم باعث از دست دادن و کم شدن هورمون ها می شود. مخصوصا هورمون هایی که چرخه قاعدگی را کنترل می کند. احتمالا پزشکتان شما را تشویق به درمان جایگزین هورمون می کند.