جامعه شناسی,روان شناسی

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

احتمالا شما هم این توصیه را از بزرگان شنیدید که «قلب خود را دنبال کنید.». اما پیروی کردن از قلب برای موارد شهودی است؛ هنگامی که پیام‌هایی حسی برای مخالفت با تصمیم‌گیری‌های منطقی مغز دریافت ميکنیم.

 

وقتی به مغز و منطق خود بیشتر ارزش بدهیم؛ یک رشد و پیشرفت پایدار با حقوق کافی، مزایای بازنشستگی، فرصت‌های رشد و توسعه کسب‌وکاری به دست ميآوریم؛ پس چرا باید سراغ پیام‌های موجودی مانند قلب برویم که همیشه در نوسان است؟

 

طبق تحقیقات جدید توسط Medical Alert Buyers Guide، افرادی که بیشتر دنباله‌رو حس‌های قلبی خود هستند؛ تمایل دارند مرتبه‌های شغلی بالاتری داشته باشند و رضایت بیشتری از زندگی بدست آورند.

 

این موسسه در این مطالعه خود سراغ ۱۰۱۱ فرد با سنین مختلف (نسل‌های حد فاصل ۱۹۴۰ تا ۲۰۰۰) رفته است و به بررسی فرآیند‌های تصمیم‌گیری آن‌ها ميپردازد. آیا در زمان خرید بیشتر از عقل پیروی ميکنند یا قلب؟ هنگام انتخاب شغل یا مسیر زندگی ؟

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

افرادی که کارهای خود را بر اساس ندای درونی انجام داده اند موفق ترند

 

شناخت در برابر هیجان

حدود ۷۹ درصد از افرادی که در مطالعه موسسه MABG شرکت کــردند؛ گفتند برای تصمیم‌گیری از عقل و سر خود تبعیت ميکنند و ۲۱ درصد آن‌ها پیرو قلب‌شان هستند.

 

اما جالب است غالب شرکت‌کننده‌ها در این مطالعه نمي توانند قدرت حسی قلب را انکار کنند و باز هم در گونه‌هایی از تصمیم‌گیری‌های کاری بدان متکی هستند:

 

۶۸ درصد گفتند برای داوری و قضاوت در تصمیم‌گیری‌های کاری بیشتر به صدای قلب خود گوش ميدهند.

 

۶۴ درصد اعتقاد دارند برای انتخاب شغل، تصمیم‌های مهم و اساسی زندگی و راه‌های موفقیت باید از عقل و مغز خود پیروی کنند.

 

درواقع، این آمار نشان ميدهد توصیه پیروی همیشگی از ندا‌های درونی و قلبی زیاد اجرا نميشود و مردم برای انتخاب شغل، رشته تحصیلی و مسیر زندگی آینده‌شان بیشتر از عقل خود استفاده می کنند .

 

بعضی از کارمندان فقط تحلیل‌ها و ارزیابی‌های محاسباتی و منطقی برای انتخاب‌های خود دارند در حالی‌که بعضی دیگر به طور غریزی، علاقه‌مندی‌های خود را دنبال ميکنند.

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

برای بسیاری از تصمیم گیری ها از ندای درونی پیروی نمی شود مثل: انتخاب شغل

 

تصمیماتی که مردم ميگیرند

شاید استفاده از پیام‌های قبلی برای انتخاب یک صبحانه یا میان‌وعده زیاد ضرورتی نداشته باشد، اما آیا افراد برای تصمیم‌های بزرگ و اساسی زندگی خود مثل خرید ماشین، خرید خانه، انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه، انتخاب شغل و مسایلی مانند مهاجرت و ازدواج باید از قلب خود پیروی کنند یا از عقل ؟

 

این تحقیق انجام شده نشان ميدهد افرادی که در این تصمیم‌گیری‌ها از عقل خود پیروی کــردند؛ متوسط درآمدشان ۱۳ درصد بیشتر از افرادی است که تصمیمات را بر اساس قلبی گرفتند. علاوه بر این، ۱۶ درصد افراد شغل خود را ترک کــردند، چون احساس حسرت خوردن داشتند، اما ۱۵ درصد این کار را براساس یک تصمیم عقلی گرفتند.

 

در سال‌های اخیر، هوش هیجانی (Emotional intelligence) طرفداران زیادی پیدا کرده است. هوش هیجانی توانایی مدیریت احساسات را به ما ميدهد. هوش هیجانی عاملی برای افزایش موفقیت و مدیریت بهتر امور و تیم‌ها است.

 

ولی باهوش شدن مطابق پیروی از احساسات بیشتر مربوط به خودآگاهی است. شما با خودآگاهی ميتوانید تصمیم‌های منطقی بهتری بگیرید و زیرک‌تر به نظر ميرسید. به همین خاطر، همه بزرگان توصیه مي کنند به ندای درونی و قلبی خود گوش دهید و از قلب‌تان اطاعت کنید.

در مواقع حساس زندگی از عقل پیروی کنیم یا قلب؟

هوش و هیجان توانایی مدیریت به ما می دهد

 

چه اتفاقی ميافتد وقتی از قلب‌مان پیروی ميکنیم؟

بطور مثال خودآگاهی دارید و از توانایی‌ها، استعداد‌ها و احساسات خود مطلع هستید؛ پیروی از قلب ميتواند شما را به موقعیت‌های بهتری سوق دهد.

 

از بین ۱۰۱۱ نفری که در مطالعه موسسه MABG شرکت کــردند؛ حدود ۶۰ درصد افرادی که از قلب خود پیروی کــردند؛ از موقعیت شغلی خود رضایت دارند و در آن سو، افرادی که از عقل و منطق پیروی کــردند؛ ۵۰ درصد از شغل فعلی خود راضی هستند.

 

در نتیجه، گوش دادن به ندای مغز ميتواند منجر به موفقیت ملموس‌تری شود، ولی پیروی نکردن از ندای قلب خطر پشیمانی را افزایش ميدهد. بنابراین، اگر ميخواهید زندگی رضایت‌بخش و شادتری داشته باشید؛ باید قلب خود را دنبال کنید.

 

 

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا