حقایق جالب درباره شرکت گوگل غول تکنولوژی
حقایق جالب درباره شرکت گوگل غول تکنولوژی
گوگل غول تکنولوژی و برترین موتور جستجوگر جهان است که برای هر سرچ هزاران نتیجه دارد، گوگل اکنون میلیون ها کسب و کار در جهان را به خود مرتبط کرده است. گوگل ، که در ۱۹۸۸ توسط لری پیج و سرگئی برین دو دانشجوی وقت دکترای دانشگاه آکسفورد تأسیس شد، از زمان ثبت شدن به عنوان یک شرکت شاهد رشد و پیشرفت سریعی بوده است، که به زنجیرهای از تولیدات، اکتسابها، و شراکتها فراتر از موتور جستجوی اصلی گوگل (جستجوی گوگل) منجر شده است. در اینجا به ۳۰ حقیقت درباره گوگل میپردازیم که ناشناخته و عجیب هستند.
۱. شرکتی چند ملیتی
گوگلیک شرکت فناوری چند ملیتی آمریکایی است که در حوزهی خدمات مربوط به اینترنت مانند تبلیغات آنلاین، موتور جستجوی وب، پردازش ابری، نرم افزار و سخت افزار تخصص دارد.
۲.تاسیس
این شرکت در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ توسط لری پیج و سرگئی برین، به صورت یک شرکت خصوصی، تاسیس شد. آنها در حال گذراندن دورهی دکترای خود در علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد بودند و گوگلپروژهی تحقیقاتی آنها بود.
۳.پیج رنک
گوگل بر مبنای فناوری جدیدی به نام «پیج رنک» است که ارتباط یک وبسایت را با شماری از صفحات و اهمیت آن صفحات که به سایت اصلی پس لینک داده میشوند تعیین میکند.
۴. گوگل یا گوگول
نام گوگل در اصل «BackRub» بود چون این سیستم بکلینکها را بررسی میکرد تا اهمیت سایت را برآورد کند. ایدهی نام گوگل از غلط املایی در کلمهی «googol» گرفته شد.
۵.نام دامنهی گوگل
نام دامنهیگوگل در ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ ثبت شد و دفتر آن در گاراژ سوزان وویچیتسکی، در منلو پارک کالیفرنیا برپا شد. کرگ سیلوراستاین اولین کارمند آن بود. در اکتبر ۲۰۱۶، گوگل ۷۰ اداره و دفتر را در بیش از ۴۰ کشور اداره میکرد.
۶.سرمایهگذاران فرشته
گوگل در آغاز توسط سرمایهگذاران فرشته، جف بزوس از Amazin.com، و دیوید چریتون استاد علوم دانشگاه استنفورد، رام شریرام کارآفرین و اندی بچتولشیم از شرکت سان میکروسیستمز بنیانگذاری شد. بودجهی اولیهی شرکت ۱۰۰.۰۰۰ دلار بود که حتی قبل از ثبت آن حاصل شده بود.
۷.فروش به «Excite»
در اوایل ۱۹۹۹، گوگل در آستانهی فروش به «Excite» قرار گرفت. پیشنهاد ۷۵۰.۰۰۰ دلاری آنها توسط برین و پیج رد شد.
۸.سهام گوگل
در ۱۹ آگوست ۲۰۰۴، سهام گوگل در بورس عرضه و این شرکت به سهامی عام تبدیل شد. شرکت گوگل ۱۹.۶۰۵.۰۵۲ سهام را به قیمت هر یک ۸۵ دلار عرضه میکرد. مزایدهی آنلاین ۲۳ میلیارد دلار سرمایه به بار آورد که بسیاری از کارکنان گوگل را بلافاصله به میلیونرهای سهامدار تبدیل کرد. من جمله یاهو، که مالک ۸.۴ میلیون سهام بود.
۹.مدیر منابع انسانی
گوگل یک مامور ارشد فرهنگی را منصوب کرد، که مدیر منابع انسانی برای حفظ فرهنگ شرکت نیز هست و در راستای و بر مبنای ارزشی کار میکند که شرکت بر پایهی آن تاسیس شد.
۱۰.مدیر فروش ملی
در جولای ۲۰۰۵، کامند سابق آن کریستینا الول، دادخواهی را ترتیب داد و مدعی شد که این شرکت زمانی که او چهارقلو باردار بوده است برایش تبعیض شغلی قائل شده است. او به عنوان مدیر فروش ملی کار میکرد.
۱۱.بی هیچ تماس ناخواسته
در ۲۰۱۳، دادخواهی تنظیم شد برای به قول معروف «بی هیچ تماس ناخواسته» که شامل چند شرکت سیلیکن ولی من جمله گوگل میشد که توافق میکردند از گرفتن کارکنان بسیار فنی خودداری کنند.
۱۲. عرضه سهام
از فصل آخر ۲۰۱۵، سهام گوگل به سهام C دستهی «GOOG» و سهام A دستهی «GOOGL» تقسیم شدند. این شرکت به صورتGOOG و GOOGL در بورس نزدک و GGQ1 در بورس فرانکفورت عرضه شد.
۱۳.اد-وردها
در مارس ۱۹۹۹، شرکت به دفتر جدیدش در پالو آلتو کالیفرنیا نقل مکان کرد و در ۲۳ اکتبر ۲۰۰۰ آنها تبلیغات دیجیتالی را، با دسترسی به اد-وردها «AdWords» که تبلیغات کلمات کلیدی مقرون به صرفهی فردی را میسر میسازند، آغاز کردند.
۱۴. سیلیکون گرافیکس
در ۲۰۰۳، یک مجموعهی اداری از سیلیکون گرافیکس در کالیفرنیا خریداری شد. این مجموعه بعدها با نام «گوگلپلکس» شناخته شد از بازی با کلمه ی googolplex، درست شده بود یعنی یک عدد ۱ و جلوی آن صدها صفر. سه سال بعد این مجموعه به قیمت ۳۱۹ میلیون دلار فروخته شد.
۱۵.بافی قاتل خونآشامها
در اکتبر ۲۰۰۶، واژهی گوگل محبوب و محبوبتر شد تا راه خودش را در واژهنامههای «مریم وبستر» و «آکسفورد» پیدا کرد. اولین استفاده از «گوگل» در نقش فعل به سریال تلویزیونی «بافی قاتل خونآشامها» در ۲۰۰۲ بر میگردد.
۱۶.تبلیغات آنلاین
شرکت تا سه ماههی سوم سال ۲۰۰۵ رشد ۷۰۰٪ را ثبت کرد که در درجهی اول به خاطر تبلیغات آنلاین بود. تغییری در راهکارهای تبلیغاتی شرکت بزرگ از روزنامه، مجله و تلویزیون به اینترنت وجود داشت. در ۲۰۱۲، برای اولین بار گوگل ۵۰ میلیارد دلار درآمد سالانه را تجربه کرد.
۱۷.کالیکو
در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۳، گوگل یک شرکت بهداشت و سلامت به نام «کالیکو» راهاندازی کرد که توسط آرتور لوینسون رهبری میشد و بر چالشهای پیری و بیماریهای مربوطه تمرکز داشت.
۱۸.اتحاد اینترنت مقرون به صرفه
در اکتبر ۲۰۱۳، گوگل به همراه فیسبوک، اینتل و مایکروسافت «اتحاد اینترنت مقرون به صرفه» (A4AI) را راهاندازی کردند. این تلاش برای آن بود که اینترنت را مقرون به صرفهتر کنند و به هدف کمیته پهن باند سازمان ملل متحد که ۵٪ از درآمد ماهانه، حتی برای جهان توسعه یافته است، نزدیک شوند.
۱۹.نقاشی دودل
در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۶، گوگل ۱۸امین تولد خود را با یک نقاشی دودل(Doodle) متحرک که در مرورگرهای وب در سرتاسر جهان به نمایش گذاشته شد جشن گرفت.
۲۰.سیستم کنترل نسخه
در سپتامبر ۲۰۱۵، مدیر مهندسی گوگل، راشل پوتوین، فاش کرد کل کدپایهی گوگل از هر خدمت واحدی که ایجاد میکند و بیش از دو میلیارد خط کد است در «سیستم کنترل نسخه» به نام «Piper» ذخیره میشود. برای هر پروژهی جدیدی کتابخانههای فراوانی وجود دارد. مهندسان میتوانند تغییر کد واحد انجام دهند و آن را در یک زمان در تمام خدمات به کار بگیریند.
۲۱.معناشناسی کاربردی
در ۲۰۰۱، گوگل «دجا نیوز» را از آن خود کرد و ظرف شش سال، پایگاهش را با «معناشناسی کاربردی» در ۲۰۰۳، شرکت کیهول با نام مستعار «گوگلارت» در ۲۰۰۴، «نرمافزار اورچین» در ۲۰۰۵ توسعه داد و در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶ «ادغام با یوتیوب» در ازای ۳.۱ میلیارد دلار نهایی شد.
۲۲.انرژیهای تجدید پذیر
در ۲۰۱۰، برای اولین بار گوگل در انرژیهای تجدید پذیر سرمایهگذاری کرد. این شرکت دو نیروگاه بادی با گنجایش تولید ۱۶۹.۵ مگاوات برق در داکوتای شمالی راهاندازی کرد.
۲۳.موتورولا موبیلیتی
در ۱۵ آگوست ۲۰۱۱، گوگلدر ازای ۱۲.۵ میلیارد دلار «موتورولا موبیلیتی» را خرید بیشتر به خاطر برتری در نبرد حق ثبت گسترده در صنعت سیستم عامل اندروید. بعد از بازسازی آن، برای هماهنگی با راهبرد گوگل، عملیاتهای تولیدی را در ازای ۷۵ میلیون دلار به فلکسترونیکس فروخت و توافق کردند که اندرویدهای ناشناخته و سایر ابزارهای موبایل تولید کنند. این شرکت در سال ۲۰۱۴ به لنوو فروخته شد.
۲۴. انرژی باد و انرژی خورشیدی
در دسامبر ۲۰۱۶، گوگلاعلام کرد که با شروع سال ۲۰۱۷، برق تمام مراکز داده و دفاترش را با انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد کرد. این گوگل را به بزرگترین شرکت خریدار انرژی تجدیدپذیر باد و انرژی خورشیدی در جهان تبدیل میکند.
۲۵.آلفابت
در ۱۰ آگوست ۲۰۱۵، گوگل اعلام کرد که قصد دارد تمام تشکیلات مختلف خودش را به عنوان یک مجتمع (واحد اقتصادی دارای فعالیت های متنوع و مختلف) به نام «آلفابت» بازسازماندهی کند که گوگل نقش شرکت تابعهی اصلی آن را بر عهده داشت. ساندار پیچای به عنوان مدیرعامل گوگل انتخاب شد و لری پیج به آلفابت نقل مکان کرد.
۲۶.نکسوس وان
در ژانویهی ۲۰۱۰، گوگل«نکسوس وان» اولین گوشی اندروید را تحت نام برند «نکسوس» عرضه کرد و در ۲۰۱۱، «کرومبوک» نوع جدیدی از کامپیوتر که با سیستم عامل کروم کار میکرد را روانهی بازار کرد. دانگل «کرومکست» که به استفاده کنندگان اجازه میدهد محتوا را از گوشیهای هوشمند به تلویزیون انتقال دهند نیز در جولای ۲۰۱۳ معرفی شد.
۲۷.وایفای همگانی
در سپتامبر ۲۰۱۶، پروژهای برای وایفای همگانی در ایستگاه قطار در هند آغاز شد و تا دسامبر در ۱۰۰ ایستگاه کار گذاشته شد که جوابگوی نیاز ۱۵.۰۰۰ کاربر بود.
۲۸.جذابترین کارفرما
در فوریهی ۲۰۱۶، گوگلبه عنوان جذابترین کارفرما برای دانشجویان فارغالتحصیل ۶۱.۰۰۰ نفر را استخدام میکند. فلسفهاش این است «بدون خلاف میتوانی پول در بیاوری» «بدون کت و شلوار هم می توانی جدی باشی» و «کار باید چالشبرانگیز باشد و چالش باید سرگرم کننده باشد».
۲۹.لوگوهای جایگزین موقت
از ۱۹۹۸، گوگل در حال طراحی لوگوهای جایگزین موقت خاصی به نام دودل (Doodles) بوده است، تا برای تکریم تعطیلات، رویدادها، دستاوردها، و آدمهای مهم در صفحهی اصلی آن قرار بگیرد. اولین دودل به مناسبت جشنوارهی برنینگ من (مرد سوزان) سال ۱۹۹۸ ارائه شد.
۳۰.Google.org
در ۲۰۰۴، گوگل با بودجهی اولیهی ۱ میلیون دلاری ‘Google.org’ را راهاندازی کرد که یک نهاد بشردوستانهی غیرانتفاعی بود، و تلاش داشت آگاهی عمومی را دربارهی تغییرات آب و هوایی، فقر جهانی و سلامت همگانی در جهان بالا ببرد.
مطالب بیشتر:
لری پیج موسس و مرد شماره یک شرکت گوگل
امکانات و قابلیت های گوگل که کمتر کسی با آن ها آشناست
امکانات مخفی گوگل کروم برای حرفه ای ها