حقایقی درباره فیسبوک که واقعا تعجب آور است
حقایقی درباره فیسبوک که واقعا تعجب آور است
فیسبوک مادر همه شبکه های اجتماعی است که در حال حاضر هم میلیاردها کاربر در جهان دارد، امروز حقایقی درباره این شبکه اجتماعی به شما خواهیم گفت. بر اساس گزارشها هر ثانیه ۲۰.۰۰۰ نفر در فیس بوک فعال هستند. این یعنی در ۱۸ دقیقه ۱۱ میلیون مِمبر فعال در این شبکهی اجتماعی وجود دارد. هر دقیقه ۱۵۰.۰۰۰ پیام ارسال میشود، و بیش از ۵۰۰.۰۰۰ پسند «لایک» صورت میپذیرد. بیش از ۴۹ میلیون فرسته «پست» در هر ۱۵ دقیقه به وجود میآید، که معادل ۳ میلیون فرسته در دقیقه است.
ام آن از دایرکتوریهای شبکه فیس بوک که به دانشجویان دانشگاههای ایالات متحده داده میشود گرفته شده است. بر مبنای تعداد حسابهای مِمبران فعال، در آوریل ۲۰۱۶، شبکه فیس بوک محبوب ترین سایت شبکه اجتماعی در جهان بود. در اینجا ۳۰ حقیقت درباره شبکه فیس بوک این سایت رسانه اجتماعی به شما معرفی میشود.
1 .اختلالات مربوط به غذا خوردن
در مطالعهای که دانشگاه ایالتی فلوریدا بر روی ۸۴ زن دانشجو انجام داد دریافتند کسانی که از شبکه فیس بوک اغلب استفاده میکنند احتمال بیشتری وجود دارد که اختلالات مربوط به غذا خوردن در آنها گزارش شود. در حالی که مطالعهی دیگری از دانشگاه آمریکایی واشینگتن دیسی پی برد کسانی که تصاویر شبکه فیس بوک را چک میکنند بیشتر احتمال دارد که از بدن خود نارضایتی نشان بدهند.
2 .مایکل جکسون
در ۱ جولای ۲۰۰۹ که مدت کمی از درگذشت مایکل جکسون گذشته بود، صفحهی او به محبوبترین صفحهی شبکه فیس بوک تبدیل شد. سابقا، محبوبترین شخص شبکه فیس بوک رئیس جمهور وقت ایالات متحده باراک اوباما بود با کمی بیش از ۶ میلیون هوادار.
3. کلانتر شبکه فیس بوکی
یک کلانتر کلرادویی، جاستین اسمیت، با استفاده از حساب مِمبری شبکه فیس بوک خود نظراتش دربارهی موضوعاتی مربوط به نگرانیهای محلی، ایالتی، و ملی را منتشر میکند. او بیش از هفت هزار دنبال کننده دارد که حتی جرائم را نیز با آنها در میان میگذارد، به خصوص آنهایی که دپارتمان او مسئول رسیدگی به آنها است.
4. هکرها
ماهانه با بیش از ۲ میلیارد مِمبر فعال، در ژوئن ۲۰۱۷، بیش از ۶۰۰.۰۰۰ تلاش هکری در هر روز برای هک کردن حسابهای شبکه فیس بوک گزارش میشود. حدود ۳۰ میلیون فوت شده در شبکه فیس بوک وجود دارند، در حالی که بر اساس گزارش ۸.۷٪ از ۲ میلیارد مِمبر جعلی هستند.
۵. فیس مش
مارک زاکربرگ، در طول سال دوم تحصیلش در دانشگاه هاروارد، برنامهای به نام ^فیسمش^ نوشت که بر اساس گزارش در اولین ۴ ساعت آنلاین بودنش بیش از ۴۵۰ بازدید کننده و ۲۲.۰۰۰ بازدید عکس دریافت کرد. بعد از تعطیلی فیسمش توسط مدیریت هاروارد بود که زاکربرگ در فوریهی ۲۰۰۴ ^شبکه فیس بوک^ را راهاندازی کرد.
۶. تصاویر با بیشترین لایک
تصویری که بیشترین پسند را در این سایت دریافت کرد عکس رئیس جمهور پیشین آمریکا باراک اوباما و بانوی اول سابق در کنار هم بعد از انتخاب مجدد در ۲۰۱۲، با این عکسنوشته بود ^چهار سال دیگر^ . گفته میشود این تصویر از هر عکسی در تاریخ شبکه فیس بوک پسند بیشتری کسب کرده است یعنی ۴.۴۱۰.۵۴۸ پسند.
۷. اعتراضات بحرین
در اعتراضات بحرین در ۲۰۱۱، از این شبکهی اجتماعی توسط رژیم بحرین و همینطور حامیان و وفاداران رژیم برای شناسایی، دستگیری و پیگرد قانونی شهروندان حاضر در اعتراضات استفاده میشد.
۸. سرورها
گزارش میشود که این سایت شبکهی اجتماعی حدود ۳۰۰ پتابایت دادههای مِمبری را در سرورهای خود ذخیره میکند. یک پتابایت در واقع معادل ۱ میلیون گیگابایت است.
۹. برترین وبسایت کلاسیک
در سال ۲۰۰۷، این وبسایت به عنوان یکی از ^۱۰۰ برترین وبسایت کلاسیک^ توسط مجلهی PC رتبهبندی شد. در ۲۰۱۰، برای سومین سال متوالی شبکه فیس بوک برندهی جایزهی کرانشی ^بهترین استارتآپ یا محصول^ شد.
۱۰. ارزش سهام در نزدک
شبکه فیس بوک فروش سهام به صورت عمومی و داد و ستد در NASDAQ را در ۱۸ می ۲۰۱۲ آغاز کرد. سهام آن ۳۸ دلار قیمتگذاری شد که به معنی این بود که شرکت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش داشت که ارزشی بیش از ترکیب ایبی، یاهو، گروپون، لینکداین، نتفلیکس، IAC، AOL، زینگا و پاندورا در آن زمان بود.
۱۱: جنگ سوریه
در طول جنگ داخلی سوریه، YPG، یک ارتش آزادیخواه برای کردستان سوریه، از طریق شبکه فیس بوک غربیها را برای جنگ علیه داعش سربازگیری کرده است.
۱۲. کارهای خیریه
در سال ۲۰۱۳، بنیانگذار شبکه فیس بوک زاکربرگ ۱ میلیارد دلار به خیریه کمک مالی کرد، که او را به بزرگترین شخص نیکوکار در ایالات متحده تبدیل کرد.
13. ناامیدی شبکه فیس بوکی
پژوهشگران دانشگاه میشیگان، در یک مطالعه در ۲۰۱۳، دریافتند که سپری کردن زمان زیادی در این سایت رسانهی اجتماعی ممکن است بعضی از مِمبران را افسردهتر کند. این مطالعه اعلام میکند که نگاه کردن به فرستههای شبکه فیس بوکی سایر انسانها – که اغلب از دستاوردهایشان خوشحال هستند – ممکن است باعث شود افراد نسبت به زندگی خود احساس نا امیدی بیشتری بکنند.
۱۴. ایده دزدی
دانشجویان ارشد دانشگاه هاروارد کامرون وینکلوس، تایلر وینکلوس، و دیویا نارندرا شکایتی را علیه زاکربرگ ارائه کردند چون مدعی بودند زاکربرگ از ایدههای آنها برای ساخت یک محصول رقابتی استفاده کرده است. این پرونده در ۲۰۰۸ در ازای ۱.۲ میلیون سهام به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار در عرضهی اولیهی سهام شبکه فیس بوک حل شد.
۱۵. دستگیری سارق
در سال ۲۰۱۴، سارقی در مینهسوتا بعد از آنکه به حساب مِمبری شبکه فیس بوکش در رایانهی خانگی وارد شده بود و فراموش کرده بود از آن خارج شود گیر افتاد.
۱۶. ممنوعیت در برخی کشورها
شبکه فیس بوک، در کنار سایر سایتهای شبکهی اجتماعی و اپلیکیشنهای موبایل، یا موقتا مسدود شده است یا به طور کامل در بسیاری از کشورها از جمله چین، ایران، و کرهی شمالی ممنوع است. با وجود این، گفته میشود که این سایت در چین علیرغم مسدود بودن ۹۵ میلیون مِمبر دارد.
۱۷. وایرهاگ
در مراحل اولیهی شبکه فیس بوک، یک سیستم اشتراک فایل همتا به همتا به نام وایرهاگ زمانی یک عملکرد اصلی برای این شبکهی اجتماعی بود. باور بر این بود سیستم اشتراک فایل همتا به همتا، که درست یک ماه بعد از راهاندازی فیسبوک در فوریهی ۲۰۰۴ راهاندازی شد، مولفهی مرکزی این سایت باشد، اما بعدا در ۲۰۰۶ ، به خاطر ترس از پیامدهای احتمالی قانونی نقض قوانین حق تکثیر «کپی رایت» برکنار شد.
۱۸. رشد شبکه
پایگاه مِمبران این شبکهی اجتماعی در هر ثانیه تا ۸ نفر رشد میکند، با در هر ۱۵ دقیقه ۷.۲۴۶ نفر. گفته میشود یک مِمبر شبکه فیس بوک آمریکایی به طور متوسط هر روز ۴۰ دقیقه وقت صرف این سایت میکند.
۱۹. باگ اینستاگرامی
در ۲۰۱۶، بعد از آن که این شبکهی اجتماعی اینستاگرام را ۱ میلیارد دلار خرید، شبکه فیس بوک به یک پسر فنلاندی ۱۰ ساله ۱۰.۰۰۰ دلار پول داد تا یک باگ اینستاگرامی را پیدا کند. بر اساس گزارش این باگ به او اجازه میداد کامنتهای سایر مِمبران را پاک کند.
۲۰. هزینه قطع برق
هر دقیقه قطع برق برای شبکه فیس بوک حدود ۲۴.۴۲۰ دلار هزینه دارد. قطع برق طولانی مدتی که در آگوست ۲۰۱۴ به مدت ۱۹ دقیقه طول کشید برای شرکت تقریبا ۴۲۷.۰۰۰ دلار هزینه داشت.
۲۱. وورود به فرهنگ لغت
در دسامبر ۲۰۰۹، فرهنگ لغت جدید آکسفورد اعلام کرد که لغت سال ^قطع دوستی^ «unfriend» است که با گزینهی قطع دوستی شبکه فیس بوک معروف شد که اجازه میداد شخصی را از فهرست دوستان حذف کنید.
۲۲. حساب جعلی
در بریتانیا، یک زن به خاطر ایجاد پروفایل شبکه فیس بوک جعلی و فرستادن پیامهای توهینآمیز به خودش به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
۲۳. سوراخ های امنیتی
شبکه فیس بوک در ۲۹ جولای ۲۰۱۱ برنامهی باگ باونتی خود را راهاندازی کرد که از طریق آن به پژوهشگران حوزهی امنیت حداقل ۵۰۰ دلار پرداخت میشود تا سوراخهای امنیتی موجود در وبسایت شبکه فیس بوک را گزارش بدهند.
۲۴. پولسازی
در مارس ۲۰۱۷، این شبکهی اجتماعی یک ویژگی را اعلام کرد که به مِمبران اجازهی پولسازی میداد، از طریق آن مِمبران میتوانستند به طور شخصی با استفاده از دستهبندیهای تحصیلات، سلامت پزشکی، بحران عمومی، بلایای طبیعی، مورد های اضطراری و آیین خاکسپاری درآمدزایی کنند.
۲۵. لایک
^پسند^ «لایک» معروف شبکه فیس بوک در اصل قرار بود دکمهی ^عالی^ «آوسم» باشد، اما این زاکربرگ بود که دکمهی لایک را انتخاب کرد. گفته میشود این انتخاب با پذیرش نسبی همراه بوده است.
۲۶. کارکنان آی بی ام
یکی از کارکنان ۲۰ سالهی آیبیام در کانادا به خاطر آن که صفحهی شبکه فیس بوکش تصاویر ^شادی^ را نشان میداد و او به خاطر افسردگی مرخصی استعلاجی گرفته بود مزایای مرخصی استعلاجی را از دست داد.
۲۷. قطع دوستی
سوزان کراوس وایتبورن، استاد روانشناسی، مدعی است که هرچند شبکه فیس بوک یک ویژگی مثبت به نام دوست کردن انسانها با هم دارد، دارای یک ویژگی منفی نیز هست و آن قطع دوستی کردن یا رد کردن درخواست دوستی کسی است. وایتبورن به اشخاصی که در شبکه فیس بوک با آنها قطع دوستی میشود قربانیان بیگانگی میگوید.
۲۸. ویدیوهایی با چشمانداز ۳۶۰
در ماه سپتامبر ۲۰۱۵، شبکه فیس بوک به مِمبران خود ویدیوهایی با چشمانداز ۳۶۰ درجه را معرفی کرد که میتوانستند در صفحههای مجازی خود استفاده کنند، و در این صنعت اولین بار بود که چنین مناظر تمامنمای قابل چرخشی به مردم ارائه میشد.
29.چهره آلپاچینو تصویر سرصفحه شبکه فیس بوک
بر اساس گزارشها آلپاچینو اولین چهرهی سرشناس حاضر در شبکه فیس بوک بود، به نحوی که اولین تصویر سرصفحهی شبکه فیس بوک تصویر چهرهی مردی را نشان میداد که پشت کدهای باینری «رمزهای دو دویی» پنهان شده بود. بعدها آشکار شد که این تصویر مربوط به هنرپیشهی تحسین شده آلپاچینو است.