درباره توده های خوش خیم فیبروم رحمی در زنان
رحم زنان و به طور کلی دستگاه تولید مثل و تناسلی آن ها به دلیل حساس بودن مستعد ابتلا به بیماری ها و عارضه های مختلفی است که فیبروم رحمی یکی از شایع ترین این بیماری های زنانه است. در این مطلب به طور اختصاصی به آن خواهیم پرداخت. بنابراین با سایت نیک شو در ادامه همراه باشید.یک متـخصص زنان و زایمان گفت: فیبرومهای رحمی یکی از عللل شـایع برداشتن رحم است.دکـتر زهرا طاولی گفت: فیبرومهای رحمی تودههای خوشخیم رحمی هستند که شیوع بالایی دارند.این فیبرومها انواع مختلفی دارند که در جدار رحم قرار گرفتند و ضایعات فضاگیری هستند که با افزایش سایز رحم خود را نشان میدهند.
این متخـصص زنان و زایمان اضافـه کرد: در برخی اوقـات این فیبرومها به داخل حفره رحم نفوذ نموده و باعث خونریزی شدید قاعدگی و یا نازایی میشوند که نیاز به جـراحی دارد. چنانـچه فیبروم سایزش کوچک باشد، نگرانکننده نیست و فرد باید هر ۶ ماه یک بار سونوگرافی کرده و وضعیت افزایش سایز را بررسی کند.طاولی بیان کرد: در موارد نادری فیبرم به سارکون(توده بدخیم رحم) تبدیل میشود که فرد باید MRI مخـصوص انجام دهد.
به گزارش نیک شو، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شـد: اگر فیبروم داخل حفره رحم قرار گیرد که کوچک و همراه با خونریزی باشد، باید هیستروسکوپی انجام شود و بدون هیچ برشی روی شـکم، از طریق واژینال هیستروسکوپی برای تشخیص علت خونریزیها و برای داشتن نمونه از ضایعهای که داخل حفره رحم است، انجام میشود. چنـانچه فیبروم داخل حفره رحم قرار گرفته و بزرگ و علامت دار باشد، باید از لاپراترمی(عمل باز) و یا لاپراسکوپی(عمل بسته) استفاده شود.
وی با بـیان این که این عارضه در سـن باروری ایجاد میشود و بر اسـاس نشانه ها و تشخـیص پزشک مشخص میشود که نازایی ایجاد کرده یا خیر، بیان کرد: چنانچه انسداد لوله داخل حفره رحم باشد، با لانهگزینی جنین تداخل پیدا میکند و باعث سقطهای زودرس میشود و در طی بارداری سبب خونریزی میشود.طاولی گفت: توصیه نمیکنم همه کسانی که فیبرم دارند قبل از بارداری اقدام به برداشتن رحم کنند، بلکه باید از رحم نقشهبرداری انجام شود که فیبروم کجا قرار دارد و سپس با تشخیص پزشک نسبت به برداشتن آن اقدام نمود.این پزشک گفت: چنانچه خانمی فیبرم داشته باشد، در دوران یائسگی هورمونها قطع و رحم کوچـک میشود.
نظرتان را بنویسید