کسب و کارها

تراپیست کیست؟

تراپیست کیست؟

تراپیست کیست؟ و چه کاری انجام می دهد؟

یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که ممکن است برای عموم افراد پیش آمده باشد این است که تراپیست کیست و چه کاری انجام می دهد؟ به همین سبب تصمیم گرفتیم به این مسئله پرداخته و با ارائه اطلاعاتی مناسب به تراپیست چیست و منظور از آن چه می باشد اشاره کنیم.

 

تراپیست به گروه بزرگی از روانشناسان، مددکاران اجتماعی و..می گویند که به سبب تخصص در حوزه های متعدد روانشناسی نیز با بهره مندی از مدارک و صلاحیت های مورد نیاز، می توانند به درمان مراجعین بپردازند.تراپیست نیز متخصصی است که به افراد کمک می کند تا زندگی بهتری را تجربه کند.

 

به طور کل تراپیست تلاش می کند افراد به رشد فردی دست یافته و احساسات مثبت را جایگزین احساسات منفی و مخرب خویش کنند تا با کمک های تخصصی تراپیست به حل مشکلات فردی شان بپردازند.

 

لذا بهتر است یادآور شویم با وجود شباهت های موجود در نحوه عملکرد تراپیست و روانشناس، ولیکن این دو دارای ویژگی های متفاوتی هستند که نیاز است به آن ها اشاره نماییم.

 

ویژگی های بهترین تراپیست چیست؟

در راستای پاسخ به سوال تراپیست کیست؟ نیاز است به برخی از ویژگی های تراپیست اشاره کنیم تا به شناخت مناسبی از وی دست یافت.همانطور که اذعان شد تراپیست و روانشناس دارای ویژگی های متفاوتی هستند که در ادامه به این تفاوت ها می پردازیم.

بیان نمودیم که تراپیست گروهی از روانشناسان، مددکاران اجتماعی، مشاورین ازدواج و..می باشند که دارای مدارک تحصیلی و نیز گواهینامه های تخصصی و معتبر هستند فرضا مدارک دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد، دکتری و..و گواهینامه های روانشناسی بالینی، مشاوره ازدواج و خانواده و..

 

از ویژگی های تراپیست نیز این است که به مراجعین کمک کند در موقعیت های اضطراری و شرایطی که وضعیت مناسب و مطلوبی حاکم نبود بتوانند مستقلانه تصمیم گیری نموده و تصمیماتشان نتیجه ای موثر و مفید داشته باشند.

 

تراپیست در حوزه مشخصی که در آن تخصص دارد فعالیت می کند فرضا مشاور جنسی نیز تنها به مشکلات متعدد زناشویی به صورت تخصصی و اصولی می پردازد..اگر بخواهیم بگوییم تراپیست کیست؟ و در چه حوزه هایی فعالیت می کند می توانیم به برخی از حوزه هایی که وی به صورت تخصصی در آن زمینه به مشاوره و ارائه راهنمایی های تخصصی می پردازد نیز اشاره کنیم:

مشاوره فردی

مشاوره کودک

مشاوره نوجوان

مشاوره خانواده

مشاوره ازدواج

مشاوره جنسی و زناشویی

مشاوره تحصیلی

 

و..که سبب می گردد در اشاره به پاسخ سوال تراپیست کیست؟ بگوییم تراپیست شخصی است که در حوزه مشخصی مشغول به مشاوره و بهره گیری از انواع رویکردهای درمانی موثر می گردد.

تراپیست کیست؟

شناختی بر ویژگی ها و وظایف روانشناس

روانشناسان نیز تنها با مدارک دانشگاهی روانشناسی در مقاطع ارشد و دکتری می توانند مشغول به درمان شوند.

 

علاوه بر ارائه مشاوره به مراجعین، به بررسی، علت یابی و تشخیص اختلالات روانی می پردازند.

 

روانشناسان علاوه بر تشخیص نیز به سبب مدارک و صلاحیت های لازم می توانند به درمان مراجعین بپردازند.

 

در جلسات مشاوره روانشناسی، روانشناس به مراجعین کمک می کند تا به خودشناسی رسیده و به کشف خود حقیقی و شفای درون و نیز درک احساسات و هیجانات درونی آشکار و سرکوب شده خویش و..نیز بپردازند.

 

در برخی مواقع ضروری روانشناسان جهت بهبود وضعیت مراجعین با روانپزشک همکاری می کنند تا در صورت نیاز و با مشورت و راهنمایی های روانپزشک نیز از دارو درمانی در جلسات درمان با نظارت کامل بر این روند درمانی بهره گرفته شود.

 

( در راستای اشارات بیشتر بر مباحث تراپیست کیست؟ باید اذعان داشت روانشناس نمی تواند از دارو درمانی در جلسات درمانی روانشناسی بهره گیرد مگر در برخی مواقع خاص ولی نادر در غیر این صورت جلسات دارو درمانی زیر نظر روانپزشک به سبب تخصص ایشان در زمینه دارو درمانی و روانپزشکی به صورت کاملا تخصصی انجام می گیرند )

 

روانشناسان می توانند در حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی فعالیت داشته باشند.

و..

 

بنابراین در مبحث تراپیست کیست ؟ می توان نتیجه گرفت که تراپیست مجموعه ای از روانشناسان و..می باشد که با وجود شباهت نیز دارای برخی تفاوت های عملکردی می باشند.

 

برخی از مزایای مهم جلسات مشاوره تراپیست چیست؟

تراپیست رازدار مراجعین خویش می باشد

از مزایای مراجعه به تراپیست ماهر و مجرب نیز این است که افراد می توانند با خیال راحت به صحبت با تراپیست بپردازند و مشکلات و دغدغه هایی که سبب گشته در جلسات حضوری یا غیر حضوری تراپیست شرکت کند را با وی در میان بگذارند تا از راهنمایی های تخصصی تراپیست بهره مند گردند.

 

بسیار مهم است که بتوان مشکلات و تنش ها را با شخصی رازدار و مطمئن که علاوه بر گوش دادن بتواند راهنمایی های موثری نیز بیان دارد، در میان گذاشت که چه بسا تراپیست در جلسات مشاوره نیز این ویژگی ها را دارا بوده و رازدار مسائل مراجعین خویش هستند.

 

تراپیست مجرب هرگز مراجعین خود را قضاوت نمی کند

از مزایای مراجعه به تراپیست این است که وی بدون هیچگونه قضاوتی بر گفته های مراجعین به مشاوره می پردازد و مراجع می تواند بدون نگرانی و ترس از بابت قضاوت شدن و خجالت کشیدن و..به صحبت با تراپیست بپردازد.

 

متاسفانه درد و دل و صحبت با برخی افراد به دلیل قضاوت یا برداشت های منفی ایشان از انسان سبب می گردد افراد به دلیل احساس خجالت و شرمساری و کاهش اعتماد به نفس و..نتوانند مشکلات و احساسات خویش را در میان بگذارند..

 

اینکه تراپیست کیست؟ و چرا می توان به وی اعتماد نمود را باید با بیان یک جمله پاسخ داد: تراپیست شخصی است که هرگز احساسات مخرب و مشکلات و دغدغه های مراجعین خویش را بی اهمیت جلوه نداده و بدون هیچ قضاوتی سعی می دارد به صورت تخصصی به بررسی و حل مشکلات مراجعین بپردازد.

 

این در حالی است که افراد می توانند با خیال راحت با تراپیست صحبت کرده و بدون اینکه با قضاوت از جانب تراپیست و احساس شرمندگی در خود مواجه شود از مشاوره و راهنمایی های تخصصی وی بهره مند گردند.

 

تراپیست به مشاوره بی طرفانه و بدون سوگیری می پردازد

در ادامه مزایای جلسات مشاوره تراپیست چیست؟ بهتر است بیان داریم می توان گفت شاید یکی از مهم ترین دلایلی که می تواند سبب گردد افراد تمایل داشته باشند از جلسات مشاوره تراپیست بهره گیرند نیز مشاوره بی طرفانه تراپیست می باشد.

 

تراپیست در هیچ یک از کلمات و جملات مراجع به دنبال منفعت و سود برای خود نبوده و تنها با گوش دادن فعال به صحبت های مراجع سعی می دارد به وی با ارائه مشاوره تخصصی کمک نماید تا با آگاهی و مدیریت کنترل شده احساسات و عواطف خویش با مشکل و دغدغه پیش آمده کنار آمده و به حل آن بپردازد.

 

به همین سبب مراجعین می توانند با خیال راحت احساسات، افکار و دغدغه های خویش را بازگو کرده و از بابت راهنمایی های بی طرفانه تراپیست نیز خاطر جمع باشند.

در ادامه پرداختن به مزایای تراپی چیست؟ و اینکه چه انواعی دارد نیاز می بینیم به توضیحات تکمیلی تر درباره تراپی و انواع آن اشاره کنیم.

تراپیست کیست؟

تراپی و انواع آن چیست؟

تراپیست کیست؟ و چه وظیفه ای دارد؟ تراپیست درمانگری است که به سبب تخصصی که دارد می تواند به درمان مشکلاتی که بیشتر با روح و روان انسان سر و کار دارند بپردازد.

 

باید بیان داشت به روان درمانی که تراپیست در اتاق درمان برای مراجعین از آن بهره می گیرند نیز سایکوتراپی می گویند.

 

در جلسات سایکوتراپی توسط تراپیست نیز مراجع به مرور مهارت های متعددی اعم از فردی و اجتماعی و..را به کمک تراپیست در خود ارتقاء داده و می تواند به سبب این جلسات و راهکارهای درمانی ارائه شده از سوی تراپیست به خوبی شخصیت و مهارت های خویش را رشد داده و همچنین سلامت و بهداشت روان وی افزایش می یابد.

 

لازم است به برخی از روش های تراپی اشاره کنیم و بیان داریم که جلسات تراپی تنها در جلسات درمانی روانشناسی خلاصه نشده و هر یک از اشخاصی که در حوزه مشخصی تخصص دارند نیز می توانند به صورت اصولی و تخصصی در صورت بهره مندی از مدارک معتبر به تراپی افراد بپردازند.روش هایی اعم از:

 

زیبایی درمانی

ماساژ درمانی

و..

 

به طور کل دریافتیم..

 

اینکه می گوییم تراپیست کیست ؟ و روش های تراپی تنها در روان درمانی خلاصه نمی شود نیز نتیجه ای بر این مبحث است که افرادی به صورت حرفه ای و تخصصی در حوزه ای فعال بوده و با ارائه جلسات تراپی خود با روش های متعدد مثل زیبایی درمانی سبب افزایش میزان اعتماد به نفس افراد می شوند سبب می گردد بگوییم این روش های تراپی بسیار می تواند بر روح و روان آدمی موثر بوده و جهت بهبود وضعیت روحی افراد کمک کننده باشند.

 

علاوه بر مشکلات و مسائل روحی روانی نیز حتی می توان با جلسات ماساژ درمانی به کاهش میزان تنش ها و مشکلات جسمانی نیز پرداخت که این هم نوعی تراپی محسوب می گردد و نشان دهنده گستره عظیم اهمیت بهره مندی از جلسات تراپی در زندگی نیز می باشد.

 

از آنجا که روح و روان آدمی تاثیر بسیاری بر جسم و وضعیت عضلانی وی می گذارد توصیه می گردد افراد حتما از جلسات تراپی توسط تراپیستی مجرب و حرفه ای بهره گیرند.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

حمید جعفری

حمید جعفری فعال حوزه محتوا و سئو و مدیر سایت نیک شو ، امیدوارم محتوای این سایت راهی باشد برای زندگی بهتر و لذت بخش تر ......

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا