بیوگرافی سرنا ویلیامز Serena Williams برترین تنیس باز زن جهان
سرنا ویلیامز یکی از چهره های مشهور در دنیای ورزش اســـت ، وی پرافتخارترین و برترین تنیسور زن در جهان اســـت و از او بعنوان یکی از نمادهای زن موفق در تمام دنیا یاد مي شود. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به بیوگرافی وی.سرنا ویلیامز تنیسور مشهور و حرفهای اهل کشور آمریکا، تا به امروز ۲۳ عنوان گرند اسلم انفرادی و چندین مدال المپیک طلا در رشته تنیس کسب نموده اســـت. او در ۲۶ ماه سپتامبر سال ۱۹۸۱ در شهر سگینا ایالت ميشیگان به دنیا آمد. در مقاله امروز قصد داریم شما را با زندگی شخصی و حرفهای او بیشتر آشنا کنیم.
تولد ، بیوگرافی کوتاه
سرنا جیمکا ویلیامز (متولد ۲۶ سپتامبر سال ۱۹۸۱) یک تنیسور حرفهای اهل کشور آمریکا اســـت کــه در دوران فعالیت حرفهای خود دفعات زیادی نامش در صدر جدول رده بندی انجمن تنیس زنان قرار گرفته اســـت. ویلیامز در سن سه سالگی تمرین تنیس را به شکل جدی آغاز نمود و راکت تنیس را برای اولین بار به دست گرفت. او موفق به کسب اولین قهرمانی بزرگ خود در سال ۱۹۹۹ شـــد و ایونتهای گرند اسلم را نیز در سال ۲۰۰۳ به پایان رساند. در کنار موفقیتهای فردی، سرنا با یکی از خواهرهایش به نام ونوس ویلیامز نیز همکاری نمود تا برنده یک سری عناوین دوگانه شود. او در سال ۲۰۱۷، خواهر بزرگش را در «the Australian Open» شکست داد تا بتواند ادعا کند کــه بیست و سومين عنوان گرند اسلم فردی را نیز در کسب و کار خود به دست آورده اســـت.
سرنا ویلیامز و فرزندش
خانواده و دوران کودکی سرنا ویلیامز
کوچکترین دختر Richard و Oracene Williams یعنی سرنا ویلیامز و خواهرش ونوس، از دوران کودکی طوری تعلیم دیدند کــه به قهرمانان بزرگ تنیس تبدیل بشوند. پدر آنها کــه یکی از قبلا یکی از زارعان ایالت لوئیزیانا بود، تصميم گرفت دخترانش را تشویق کند تا از کودکی تنیس تمرین کنند. او برای آنها فیلمها و کتابهایی در مورد بازی تنیس تهیه مينمود تا یاد بگیرند کــه چطور باید تنیس بازی کنند. پدر سرنا بسیار در این زمينه سختگیر بود. سرنا و خواهرش از سن ۳ سالگی در یک زمين تنیس کــه در نزدیکی محل زندگیشان بود تمرین مينمودند. آنها در برابر سختگیریهای پدرشان ایستادگی مينمودند.
در سال ۱۹۹۱، سرنا در دوره مسابقات تنیس جوانان ایالات متحده آمریکا ۴۶-۳ بود و در بخش زیر ده سال نیز مقام اول را داشت. در این زمان پدر سرنا و ونوس حس مينمود برای اینکــه دخترانش در حرفه تنیس موفق باشند، باید به شکل جدیتری تعلیم ببینند. به همين دلیل، خانواده ویلیامز دوباره نقل مکان نمودند؛ این بار به فلوریدا. در آنجا ریچارد بعضی از مسئولیتهای آموزشی خود را کنار گذاشت، اما همچنان حرفه دخترانش را مدیریت مينمود.
خواهران ویلیامز
سرنا و خواهر بزرگتر او یعنی ونوس ویلیامز (کــه متولد سال ۱۹۸۰ اســـت) توسط پدر خود از سن ۳ سالگی برای فعالیت حرفهای در زمينه تنیس تشویق شـــدند. سرنا و ونوس، هر دو سبک و اســـتایل خاص خود را در بازی تنیس دارند و بدین ترتیب، وجهه بازی خود را تغییر دادند. قدرت و توانایی این دو خواهر هميشه رقبای آنها را خسته و ناتوان نموده اســـت و علاوه بر این، سبک بازی آنها باعث شـــده اســـت کــه به سلبریتیهای مشهوری در زمين تنیس تبدیل بشوند.
مراسم ازدواج و همسر سرنا ویلیامز
در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶، سرنا ویلیامز با یکی از بنیانگذاران سایت «ردیت» به نام «الکسیس اوهانیان» نامزد نمود. در روز ۱۶ نوامبر سال ۲۰۱۷، ویلیامز و اوهانیان در مرکز هنرهای معاصر نیواورلئان، لوئیزیانا، ازدواج نمودند. سرنا یک لباس عروس زیبا و خیره کننده از برند الکساندر مک کوئین کــه توسط سارا برتون طراحی شـــده بود را بر تن داشت. تعداد زیادی از افراد مشهور، از جمله بیانسه و کیم کارداشیان در مراسم عروسی سرنا ویلیامز حضور داشتند.
دختر سرنا ویلیامز
در ماه آوریل سال ۲۰۱۷، سرنا ویلیامز در یک پست اسنپ چت اعلام نمود کــه باردار اســـت. در اولین روز ماه سپتامبر، دختر سرنا ویلیامز به دنیا آمد. سرنا ویلیامز در مصاحبهای برای مجله ووگ در ماه فوریه سال ۲۰۱۸، از مشکلاتی صحبت نمود کــه بعد از به دنیا آوردن دخترش برای سلامت بدنش پیش آمده اســـت.او گفت کــه پس از انجام عمل اورژانسی سزارین، دچار مشکل تنفسی شـــده و به همين دلیل خون در ریههایش لخته شـــده بوده. پس از انجام دادن چندین عمل جراحی و پس از گذشت یک هفته در بیمارستان، سرنا توانست به خانه برگردد. با اینکــه اولین تجربه سرنا ویلیامز از بارداری چندان خوشایند نبود، او به مجله ووگ گفته اســـت کــه دوست دارد فرزندان بیشتری داشته باشـــد.
جوایز گرند اسلم سرنا ویلیامز
سرنا ویلیامز در طول دوران فعالیت حرفهای خود موفق به کسب ۲۳ عنوان فردی گرند اسلم شـــد. او اولین مورد از این عناوین را در سال ۱۹۹۹ کسب نمود. او اخیرا در Australian Open سال ۲۰۱۷ نیز پیروز شـــده اســـت و با شکستن رکورد اســـتیفی گراف، در حال حاضر رکورد بیشترین تعداد قهرمانی در Open era را دارد.
افتخارات سرنا ویلیامز
در سال ۱۹۹۹، سرنا خواهر خود یعنی ونوس را شکست داد و اولین مقام گرند اسلم در خانواده را کسب نمود. این مرحله برای هر دو خواهر ویلیامز، یک این مرحله تعیین کننده جهت رسیدن به یک پیروزی قدرتمندانه و با شکوه بود.در سال ۲۰۰۸، سرنا و ونوس برای کسب دومين مدال طلای المپیک زنان، به شکل یک تیم دو نفره در بازیهای پکن شرکت نمودند. یک سال بعد از این قضیه، سرنا و ونوس سهام «Miami Dolphins» را خریداری نمودند تا اولین زنان آفریقایی آمریکایی باشند کــه بخشی از یک تیم NFL هستند.
در بازیهای المپیک تابستانی سال ۲۰۱۲، سرنا چهارمين مدال طلای المپیک خود را با همکاری خواهرش ونوس دریافت نمود. آنها همراه با هم ستارههای تنیس اهل جمهوری چک یعنی Andrea Hlavackova و Lucie Hradecka را شکست دادند.
رویارویی سرنا ویلیامز و ونوس ویلیامز
سرنا در تابستان سال ۲۰۱۵، ناچار شـــد کــه برای کسب یک عنوان قهرمانی دیگر خواهرش ونوس را در ویمبلدون شکست بدهد. چند روز بعد او گاربینیه موگوروسا را در بازی فینال شکست داد تا برای دومين بار مقام سرنا اسلم را از آن خود کند و تبدیل شود به باتجربهترین فردی کــه این مقام را کسب نموده اســـت.
در سال ۲۰۱۵ سرنا ویلیامز دوباره با خواهرش ونوس در دوره یک چهارم نهایی در مسابقات حذفی مسابقه داد. او در ست سوم این نبرد سخت کــه یک مرحله مهم بود، عقب کشید. نتیجه این کار دو پیروزی در تقویم گرند اسلم بود؛ شاهکاری کــه تنها توسط سه زن در تاریخ ورزش رقم خورده اســـت. اما پس از آن، روبرتا وینچی کــه نامش در رده ۴۳ جهانی قرار دارد، موفق شـــد سرنا ویلیامز را با نتیجه ۲-۶، ۶-۴، ۶-۴ در نیمه نهایی شکست دهد.
تنها چند ساعت پس از پیروزی سرنا ویلیامز در ویمبلدون در سال ۲۰۱۶، او و خواهر بزرگترش ونوس ویلیامز عنوان قهرمانی دو نفره را به دست آوردند. این ششمين ویمبلدونی بود کــه این دو خواهر همراه با هم برنده شـــدند.
جایگاه سرنا ویلیامز در رتبهبندی جهانی
در سال ۱۹۹۵ سرنا ویلیامز تبدیل شـــد به یک تنیسور حرفهای. دو سال بعد، نام او در رتبه بندی جهانی در رده ۹۹ قرار گرفت. این در حالیست کــه دقیقا ۱۲ ماه قبل، رتبه او ۳۰۴ بود. یک سال بعد او از دبیرستان فارغالتحصیل شـــد و تقریبا بلافاصله یک قرارداد ۱۲ ميلیون دلاری کفش با کمپانی مشهور پوما امضا نمود.
در سال ۲۰۰۲، سرنا در مسابقات آزاد فرانسه، مسابقات آزاد آمریکا و همچنین ویمبلدون پیروز شـــد. او در مرحله فینال هر سه این بازیها خواهر خود یعنی ونوس را شکست داد. سرنا اولین مقام مسابقات آزاد اســـترالیا خود را در سال ۲۰۰۳ کسب نمود و تبدیل شـــد به یکی از ۶ زنی کــه توانستند یک دوره گرند اسلم را به پایان برسانند. این پیروزی باعث شـــد کــه سرنا به آرزوی خود یعنی کسب هر ۴ عنوان اصلی به طور هم زمان برسد و عنوان سرنا اسلم را کسب کند.
طعم شکست
در بازیهای المپیک تابستانی سال ۲۰۱۶ کــه در ریو برگزار شـــد، خواهران ویلیامز به شکل ناراحت کننده و تکان دهندهای در ست اول مسابقات دو نفره، از مسابقات المپیک ریو حذف شـــدند. این دو خواهر قبل از این اتفاق، رکورد ۱۵-۰ را داشتند و ۳ مدال طلا نیز برنده شـــده بودند.در مسابقات آزاد اســـترالیا سال ۲۰۱۷، سرنا ویلیامز موفق به کسب یک پیروزی تاریخی شـــد. او با شکست دادن خواهرش ونوس با امتیاز ۶-۴ ۶-۴، بیست و سومين مقام گرند اسلم خود را به دست آورد. او با این کار توانست رکورد اســـتفی گراف را بشکند و در مقام اول جهانی قرار بگیرد. سرنا خواهرش را به عنوان فردی الهام بخش برای این پیروزی به حساب ميآورد و در این باره ميگوید: “من واقعا دوست دارم کــه در این لحظه به خواهرم ونوس تبریک بگویم.
او یک فرد فوقالعاده اســـت! امکان نداشت کــه من بتوانم بدون حمایت او بیست و سومين مقام گرند اسلم را دریافت کنم. امکان نداشت کــه من بتوانم بدون حمایت او نفر اول در دنیا بشوم. او الهام بخش من در زندگی اســـت. او تنها دلیلی اســـت کــه من امروز اینجا ایستادهام، و تنها دلیلی اســـت کــه نام «خواهران ویلیامز» وجود دارد.”
دارایی و ثروت
پس از اینکــه در ماه جون سال ۲۰۱۷، سرنا ویلیامز بیست و سومين مقام گرند اسلم خود را در Australian Open به دست آورد، مجله فوربز دارایی خالص او را چیزی در حدود ۲۷ ميلیون دلار تخمين زد. ارزش جوایزی کــه او تا به امروز دریافت نموده اســـت چیزی در حدود ۸۴ ميلیون دلار اســـت؛ یعنی حدودا ۵۰ ميلیون دلار بیشتر از هر خانم دیگری کــه تنیسور اســـت! علاوه بر این، برندهای مشهور زیادی نیز حامي سرنا ویلیامز هستند.
دوران مصدوميت و بازگشت به دنیای تنیس
در ماه آگوست سال ۲۰۰۳ سرنا ویلیامز تحت عمل جراحی زانو قرار گرفت. سه سال بعد، اینطور به نظر ميرسید کــه سرنا انگیزه خود را از دست داده اســـت و دچار مصدوميتهای متعددی نیز شـــده اســـت. او حتی دیگر برای داشتن یک بدن ورزیده و رقابت نمودن در سطح قبلی خود هیچ تلاشی نمينمود. در این زمان، رتبه سرنا به ۱۳۹ رسید.کمي بعد، سرنا برای تجدید غرور و به دست آوردن دوباره انگیزه رقابتی خود به غرب آفریقا سفر نمود. این سفر زندگی او را تغییر داد. در سال ۲۰۰۸، سرنا در مسابقات تنیس آزاد آمریکا پیروز شـــد و تا سال ۲۰۰۹ نیز تلاش نمود و توانست دوباره جایگاه قبلی خود در رده بندی جهانی تنیس را به دست بیاورد. او در سال ۲۰۰۹ برای بار چهارم در مسابقات آزاد اســـترالیا و برای بار سوم در ویمبلدون یک پیروزی فردی کسب نمود. علاوه بر این، سرنا در همان سال در مسابقات دو نفره آزاد اســـترالیا و ویمبلدون نیز پیروز شـــد.
محروميت از بازی
در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۹ و در مسابقه دوم نیمه نهایی رقابت های زنان، عصبانیت سرنا ویلیامز از تصميم یکی از داوران خط و واکنشی کــه او به این تصميم نشان داد در حساسترین مقطع مسابقه، امتیاز نهایی را نصیب کیم کلایسترز، رقیب سرسخت او نمود و مانع آن شـــد کــه سرنا ویلیامز از مقام قهرمانی خود در این تورنمنت دفاع کند.کلایسترز ست اول مسابقه را به لطف اشتباهات متعدد سرنا ۶-۴ برد کــه این نتیجه سرنا را تا اندازه ای عصبانی نمود کــه در پایان این ست راکت خود را ابتدا محکم به زمين و سپس به ميله تور کوبید و شکست و این اقدام باعث شـــد داور مسابقه به او رسما اخطار بدهد. سرنا در این دور از مسابقات حتی یک ست را هم به حریفان واگذار ننموده بود.
در ست دوم در شرایطی کــه امتیاز ۶-۵ به سود کلایسترز بود، (در گیم دوازدهم) سرنا با وجود آنکــه سرویس را در اختیار داشت ۳۰-۱۵ از کلایسترز عقب بود. سرنا در زدن سرویس اول مرتکب خطا شـــد و در هنگام زدن سرویس دوم، داور کنار خط، خطای پای او را اعلام نمود. سرنا ۱۰ هزار دلار جریمه شـــد. دو ماه بعد، او به مدت ۲ سال از بازی نمودن محروم شـــد و علاوه بر این، ۸۲ هزار و ۵۰۰ دلار دیگر نیز جریمه نقدی به کميته گرند اسلم پرداخت نمود. تا به امروز، این بزرگترین مجازات علیه یک بازیکن تنیس اســـت.
مصدوميتها و احتمال بازنشستگی
در سال ۲۰۱۱، پزشکان یک لخته خون در یکی از ریههای سرنا ویلیامز پیدا نمودند کــه همين مسئله، او را ترساند و برای مدت چندین ماه از زمين تنیس دور نگه داشت. پس از انجام چند عمل جراحی کــه یکی از آنها برای از بین بردن هماتوم بود، اینطور انتظار ميرفت کــه سرنا بازنشسته بشود. اما تا ماه سپتامبر سال ۲۰۱۱، وضعیت سلامت او بهبود یافت و دوباره به دوران اوج خود بازگشت.
علایق و فعالیت های دیگر
سرنا با ورود به دنیای تلویزیون، فیلم و مد و لباس، ثابت نمود کــه تواناییهای بیشتری از بازی تنیس دارد. او برای برند فرانسوی یک لاین لباس طراحی نمود و در سال ۲۰۰۲ نیز مجله «پیپل» نام او را در لیست ۲۵ شخصیت جذاب خود قرار داد. بعدها یک مجله دیگر نام او را در لیست ۵۰ فرد الهامبخش آفریقایی آمریکایی قرار داد. او همچنین در تلویزیون هم حضور پیدا نموده اســـت و از صدایش نیز سریال تلویزیونی مشهور «سیمپسونها» اســـتفاده شـــده اســـت.
امور خیریه
این ستاره دنیای تنیس هميشه به دنبال ایجاد فرصتهای آموزشی برای جوانان فقیر در سراسر جهان بود، به همين دلیل بنیاد سرنا ویلیامز را تشکیل داد و مدارسی را نیز در آفریقا تاسیس نمود.
شکست از دختر 20 ساله
نائومي اوساکا، تنیسور ۲۰ ساله ژاپنی با برتری ۲ بر صفر مقابل سرنا ویلیامز، تنیسور مشهور آمریکایی فاتح بخش بانوان تنیس گرنداسلم آزاد آمریکا شـــد. او کــه پیش از این یک بار سرنا را شکست داده بود، این بار هم مقابل الگوی دوران کودکی و اسطورهاش عالی عمل نمود و ضمن برتری ۶ بر ۲ و ۶ بر ۴ در ۲ ست، اولین گرنداسلم دوران حرفهای خودش را به دست آورد. اوساکا با این برتری ضمن تبدیل شـــدن به دومين آسیایی (چه در بخش بانوان و چه در بخش آقایان) برنده یک گرنداسلم، مانع بیست و چهارمين قهرمانی سرنا و رسیدن او به مارگارت کورت افسانهای در صدر جدول پرافتخارترین تنیسورهای زن تاریخ گرنداسلمها شـــد.
زندگی حرفه ای بعد از فرزنددار شـــدن
علیرغم باخت در بازی فینال به کربر، ویلیامز ۳۶ ساله تنها ۱۰ ماه پس از بدنیا آوردن دخترش، بازی خیره کننده ای از خود به نمایش گذاشت و در نهایت به رقیبی بسیار قدرتمند در یک بازی سخت باخت. اگر چه وی نتوانست هشتمين قهرمانی خود در مسابقات ویمبلدون را بدست آورده و از رسیدن به ۲۴ اُمين قهرمانی گرند اسلم جهان کــه او را در این عرصه رکورددار مي ساخت، بازماند اما کریس اورت، قهرمان صاحب نام تنیس جهان،روز دوشنبه گذشته پس از رسیدن ویلیامز به مرحله نیمه نهایی پس از شکست اواجنیا رودینا گفت کــه بازی ویلیامز تا سرحد ممکن بی نقص و کامل بوده اســـت.
در ماه های پس از بدنیا آمدن دخترش، سرنا ویلیامز همواره در مورد تلاش هایش برای بازیابی توان خود پس از زایمان و بازگشت به فرم ورزشکاریش سخن گفته بود. وی همچنین صادقانه در مورد زمانی کــه برای دخترش مي گذارد سخن گفته و اذعان نموده کــه نتوانسته برنامه تمرینی خود را برای حضور بیشتر در کنار دخترش تغییر فاحشی دهد. او اکنون یک مادر شاغل بسیار دوست داشتنی و موفق اســـت کــه قراردادهای تجاری متعدد، یک خانه بسیار بزرگ و مجلل، یک خط تولید لباس دارد و علاوه بر این کــه یکی از بزرگ ترین تنیسورهای زن تاریخ تنیس به شمار مي آید در کنار شوهری موفق و دختری زیبا زندگی شادی را مي گذراند.
اما ویلیامز نیز بارها تاکید نموده کــه علیرغم موفقیت هایی کــه بدست آورده، مادر بودن و شاغل بودن همزمان یک وظیفه بسیار سخت اســـت و وقتی کــه بزرگ ترین تنیسور زن تمام دوران این موضوع را تایید مي کند ما نیز چاره ای جز تایید آن نخواهیم داشت.
فرآیند مادر شـــدن سرنا ویلیامز کار بسیار ساده ای نبود. مدت کوتاهی پس از بدنیا آمدن دخترش، ویلیامز با مشکلات سخت پس از وضع حمل مواجه شـــد کــه مي توانست به مرگ او منتهی شود زیرا وی سابقه آمبولی ریه داشت و بدین ترتیب بارداری برای وی با خطر مرگ همراه بود کــه در نهایت به خیر گذشت. مسیر سرنا ویلیامز برای رسیدن به فینال مسابقات ویمبلدون نیز اصلاً هموار نبود. بعد از ماه ها اســـتراحت متوالی در رختخواب، وی چندین ماه تمرینات شـــدید و فشرده بدنی انجام داد تا بتواند خود را به شرایط گذشته اش به عنوان یک بازیکن تنیس در کلاس جهانی برساند. وی نیز مجبور بود مانند هر مادر شاغل دیگری، زمانی را به کار، ساعاتی را به بازیابی تناسب اندام و مدتی را نیز به همراه بودن با بچه اش اختصاص دهد.
با تمام این مشکلات ویلیامز توانست جواز حضور در مسابقات اوپن اســـترالیا را در ماه ژانویه بدست آورد اما از حضور در این مسابقات کناره گیری نموده و علت را نیز آمادگی نداشتن کاملش برای مواجهه با رقیبان اعلام نمود. وقتی کــه در ماه مي عازم مسابقات اپن فرانسه شـــد، وی در ميان برترین تنیسورهای جهان قرار نداشت زیرا ماه ها از آخرین بازی های او گذشته و در شرایط کنونی رتبه ۴۵۳ جهان را در اختیار داشت. بدین ترتیب نام وی در سیدبندی ها وارد نشـــده و بدین ترتیب چاره ای جز رقابت با رقیبانی بیشتر و سرسخت تر نداشت. شـــدت و تعدد مسابقات باعث شـــد کــه وی دچار مصدوميت از ناحیه سینه شـــده و از دور مسابقات خارج شود. بدین ترتیب، سرنا ویلیامز هم باید وظایف خود به عنوان یک مادر را انجام مي داد و هم برای رسیدن به شرایط مسابقه تلاش مي نمود؛ کاری کــه ماه ها به طور انجاميد.
البته زندگی به عنوان یک تنیسور نامدار مي تواند باعث شود کــه برخی از بهترین لحظات زندگی و شادی های مادرانه را نیز از دست داد و این همان اتفاقی بود کــه برای سرنا ویلیامز نیز رخ داد. سرنا ویلیامز نتوانست اولین قدم برداشتن های دخترش الکلسیس اولیمپیا را ببیند و در پیامي توئیتری تاسف و تاثر خود از این موضوع را بیان داشت:” او اولین گام هایش را برداشت… من مشغول تمرین بودم و آن را از دست دادم. گریه نمودم”.