بهترین روش برخورد با افراد بی ادب و نزاکت
بهترین روش برخورد با افراد بی ادب و نزاکت
همیشه در اطراف شما افرادی هستند که ادب را رعایت نمی کنند، این افراد می توانند در خانواده، فامیل، آشنایان و در محل کارتان همیشه شما را آزار دهند. بیادبی آزاردهنده است، ولی سریعترین و مطمئنترین راه این است که خود را از آن محیط دور کنید تا از آن شخص بهخصوص بارها و بارها آسیب نبینید. از محیط خارج شوید! حتی اگر آن شخص هنوز دارد حرف میزند! اگر آن شخص، غریبه است که هرگز لزومی ندارد دیگر او را ببینید.
اگر هم دوست یا همکار است، کمکم متوجه میشود که در رابطهاش با شما با بیادبی راه بهجایی نخواهد برد. همین موضوع کمک میکند یاد بگیرد از دفعات بعدی رفتار مناسبتری با شما داشته باشد. همراه ما باشید، در این مقاله در مورد طرز برخورد با اشخاص بی ادب صحبت میکنیم.
با رفتار نیکو به جنگ بیادبی بروید
نگذارید بیادبی اطرافیان باعث شود شما هم مثل آنها رفتار کنید. بهترین خنثیکننده بیادبی گاهی همین است که دوستانه و خیرخواهانه ظاهر شوید و به طرف مقابل فرصت دهید تا آرامش پیدا کند و رفتاری نزدیک به معیارهای شما از خود نشان بدهد.
شخص بیادب را مجبور به تغییر نکنید
اگر شخصی بخواهد بیادب باشد، شما نمیتوانید او را مجبور به رعایت ادب کنید. درواقع، اگر او را مجبور به تغییر کنید، احتمال اینکه سر لج بیفتند و رفتار بدتری از خودش نشان دهد زیاد است. در بسیاری از موارد بهترین انتخاب این است که قبول کنید بیادبی او تقصیر شما نیست و اجازه دهید خودش در مورد رفتارش تصمیم بگیرند.
بیادبی را بهعنوان یک عادت درنظر بگیرید
بعضیها کلا بیادب هستند! به این معنا که فقط با شما نیست که برخورد بدی دارند، بلکه بیادبی عادت هرروزه آنهاست. هنگامی که بیادبی به عادت تبدیل شود، دیگر برای شخص سخت خواهد بود که رفتار بهتری از خود بروز دهد؛ حتی اگر از ته دلش بخواهد مؤدبانهتر برخورد کند.
بیادبیهای چنین اشخاصی را بههیچعنوان نمیتوان خصومت شخصی درنظر گرفت. شکستن این الگوی رفتاری سخت است. در برخورد با چنین اشخاصی به موارد بعدی دقت کنید.
به شخص مقابل پیشنهاد کمک بدهید
بعضی از بی ادبیها از از بدرفتاری ناشی میشوند، ولی خیلی وقتها شخصی که بیادبی میکند از چیزی خسته یا کلافه شده و اگر شما قدرت این را داشته باشید که ناامیدی او را حل کنید، خواهید دید که گستاخی او در کسری از ثانیه به احترام تغییر خواهد کرد. ولی مراقب باشید.
تنها درصورتی پیشنهاد کمک بدهید که بتوانید در کوتاهترین زمان آن را مهیا کنید. اگر تنها پیشنهاد بدهید و بعد پیگیری نکنید، حس کلافگی مخاطبتان بیشتر خواهد شد و ممکن است بیادبیاش هم بیشتر شود.
داستان درست نکنید!
شما جزو آن دسته هستید که دوست دارید سر اشخاص بیادب دادوفریاد راه بیندازید؟ اگر پاسختان مثبت است باید بگوییم لطفا این کار را نکنید! حال چه این موقعیت با شخصی باشد که بیادبیاش نهایت ندارد و بهعمد اینکار را میکند، چه با شخص بیملاحظهای باشد که از روی بیخیالی و بدون قصدوغرض حرفی میزند.
درهرصورت حرمت خود را نگه دارید و نگذارید رفتار گستاخانه دیگران، باعث شود رفتاری خارج از شأن خودتان انجام دهید.
بیطرفانه مورد پیشآمده را تحلیل کنید
خب، شخصی به شما بیادبی کرده است. تا اینجا درست! ولی بیایید با خودتان مرور کنید که چه گفته یا چهکاری انجام داده که آن را بیادبی میدانید؟ منظوری پشت آن بوده؟ اگر بیطرفانه به خیلی از موارد بیادبی نگاه کنید، میبینید که منظوری پشت آن پنهان نیست و خواهید دید که میتوانید از کنار آن عبور کنید.
در موارد استثنا که منطقی در پس این بیادبی حس میکنید، بیطرف ماندن کمکتان میکند بهجای تمرکز روی ظاهر قضیه، به ریشههایی که باعث ایجاد این رفتار شده پی ببرید.
حتی اگر رفتار او خصومت شخصی بهحساب میآید، آن را به خودتان نگیرید
خیلی طبیعی است که هنگامی که شخصی گستاخانه حرف میزند، ناراحت شویم؛ مخصوصا اگر در مورد شخصیت خودمان انتقادی کرده باشد، ولی اینکه در برابر این بیادبی چطور عکسالعمل نشان دهیم امری اختیاری است که به تصمیم خودمان ربط دارد. انتخاب کنید طوری با او رفتار کنید که متوجه شود مشکل از اوست نه از شما!
دلیل بیادبی او را بفهمید
اشخاص دلایل مختلفی برای بیادبی دارند. احتمال دارد روز بدی داشتهاند یا عجله دارند و فکر میکنند وقت تعارفوتکلفات معمول را ندارند. احتمال دارد حتی متوجه نشوند رفتارشان چقدر بیادبانه بوده است!
دلیل واقعی بیادبی آنها را تنها درصورتی خواهید فهمید که از خودشان سؤال کنید! تلاش کنید آرام بمانید و بپرسید: «بهنظرم حرفت خیلی زشت بود. چرا داری اینطور برخورد میکنی؟» پاسخ این سؤال ممکن است غافلگیرتان کند.
یادتان باشد گاهی خود شما هم شخص بیادبی محسوب میشوید!
و در نهایت همهی ما بالاخره روزهایی داشتهایم که خیلی هم مؤدب نبودهایم، ولی آدم بدی هم محسوب نمیشویم. پس اگر روزی هم شخصی در برابر شما بیادبی کرد، بهخاطر داشته باشید که او هم مثل شما آدمیزاد است و لزوما آدم بدی نیست. تلاش کنید صرفا بر اساس بی ادبی او، درباره خوبی یا بدی اش قضاوت نکنید.