با بهترین و جدیدترین قرص های ضدبارداری آشنا شوید
با بهترین و جدیدترین قرص های ضدبارداری آشنا شوید
Birth control pills
اگر برای پیشگیری از بارداری می خواهید از قرص که رایج ترین روش هم هست استفاده کنید ما به شما جدیدترین و بهترین قرص های جلوگیری از بارداری را معرفی می کنیم. قرص های جدید ضد بارداری را بشناسید. با توجه به عوارض قرصهای LD و HD، که حاوی لوونورژسترل و اتینیل استرادیول هستند، با تغییر جزء پروژستینی قرصهای ضد بارداری جدید را به شما معرفی می کنیم.
این قرصها حاوی ۲۰-۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول و ژستودون یا دزوژسترل هستند و پروژسترون های قرص های نسل قبل را ندارند. این نوع جدید قرص ها علاوه بر جلوگیری از بارداری می توانند کاهش خونریزی ، کاهش درد پریود و رفع پرمویی را به همراه داشته باشند. همچنین این قرص ها جوش های سرسیاه و آکنه را درمان می کنند. تمامی این کارها توسط افزایش گلوبولینهای متصل شونده به هورومنهای جنسی و کاهش میزان تستوسترون- هورمون مردانه انجام می شود.
دزوسپتیو یا مارولون:
قرص پیشگیری از بارداری حاوی دزوژسترل و اتینیل استرادیول- از نظر میزان هورمونی مشابه قرصهای LD است.روزانه یک قرص به مدت ۲۱ روز تجویز میشود. شروع دارو از روز پنجم قاعدگی یا روز هشتم پساز مصرف آخرین قرص دوره قبلی (هرکدام که زودتر رخ دهد) است.
یک هفته بعد از اتمام دارو مصرف بسته بعدی آن شروع میشود. توجه داشته باشید که برخی از داروها اگر همراه با قرصهای جلوگیری از بارداری مصرف شوند میزان اثربخشی آنها را کاهش میدهند. این داروها شامل آنتیبیوتیکها، داروهای هپاتیت C، داروهای ایدز، داروهای تشنج و آرامبخشهاست.
نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص دزوسپتیو باید بدانید:
اگر یک یا دو نوبت مصرف قرص دزوسپتیو فراموش شود نیازی به مصرف قرص اضافه نیست.
اگر با مصرف دزوسپتیو دچار استفراغ شدید بعد از ۲ ساعت در صورت احساس بهبودی مجددا آن را مصرف کنید.
اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید برای اطمینان باید از یکی دیگر از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده کنید.
توصیه میشود افراد بیشتر از مدت زمان ۵ سال از این دارو استفاده نکنند، چرا که ریسک بروز سرطان سینه و گردن رحم در این افراد افزایش مییابد.
در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید نباید از این دارو استفاده کنید.
چنانچه سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت شدید، میگرن شدید، سرطان سینه، سنگ مثانه و یرقان را داشتهاید از این دارو استفاده نکنید.
در صورتیکه با مصرف قرص دزوسپتیو دچار مشکلاتی مثل درد شکمی، نفخ شکم، درد پستان، سرگیجه، درد معده، خستگی، تشنج، سردرد، اختلال در بینایی و تنگی نفس شدید مصرف قرص را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
از آنجاییکه قرصهای ضد بارداری هورمونی، خطر ابتلا به لخته شدن را افزایش میدهند، اگر قبلا سابقه لختهشدن خون داشتهاید قبل از مصرف این قرص با پزشک خود مشورت کنید.
با دکتر خود در مورد تمام نسخهها و داروهایی که استفاده میکنید صحبت کنید.
اگر طی مصرف این قرص دچار توقف خونریزی، خونریزی طولانی مدت، لکهبینی، افسردگی، عفونت یا خارش واژن، درد در ناحیه بالای شکم و توده پستان شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
قرص یاسمین نوعی قرص پیشگیری با دوز پایین مشابه ال دی است که نوع پروژسترون آن از نوع دسپیرونون می باشد این نوع پروژسترون عوارض کمتری نسبت به سایر انواع پروژسترون دارد.یاسمین مانع از تخمک گذاری (انتشار تخمک از تخمدان) و همچنین باعث تغییر در پوشش رحم و دهانه رحم می شود، و باعث می شود رسیدن اسپرم به رحم و لقاح با تخمک در رحم سخت تر شود. یاسمین در زنان به عنوان قرص کنترل بارداری استفاده می شود.
عوارضی مانند افزایش وزن- عوارض پوستی و نیز تهوع و استفراغ براساس ادعای شرکت تولید کننده دارو -بایر- و نیز تجربه بالینی بسیار کمتر است.
موارد منع مصرف این قرص همانند تمام انواع قرصهای ترکیبی می باشد و در صورت سابقه بیماری کبدی و سنگ کیسه صفرا، بیمارهای فلبی و عروقی و نیز حاملگی نباید مصرف شود.
مصرف یاسمین می تواند خطر ابتلا به لخته های خون، سکته مغزی، یا حمله قلبی را افزایش دهد. اگر فشارخون بالا، دیابت، کلسترول بالا و یا اضافه وزن ( رژیم لاغری | چگونه لاغر شویم؟ ) دارید، بیشتر در معرض خطر قرار می گیرید. خطر ابتلا به سکته مغزی یا لخته خون در طول سال اول مصرف قرصهای ضدبارداری بالاتر است. خطر یاسمین پس از 4 هفته مصرف نکردن و مصرف دوباره بیشتر خواهد بود.
در صورتی که از قرص اسپیرونولاکتون به صورت همزمان استفاده می کنید نباید یاسمین مصرف کنید چون پروژسترون این قرص از انواع نگهدارنده پتاسیم است و می تواند عوارض قلبی و متابولیک داشته باشد.
روش مصرف یاسمین
یاسمین را دقیقا همان طور که پزشک توصیه می کند مصرف کنید. تمام نکات ذکر شده روی پاکت را رعایت کنید. این قرص را به مقدار بیشتر یا کمتر از حد توصیه شده مصرف نکنید. روزی یك عدد شروع از روز اول تا 21 روز 7 قرص غیر فعال درادامه مصرف می شودكه رنگ متفاوت دارد مصرف این قرصها درپیشگیری ازبارداری كمكی نمی كند اما به جایگزینی استروژن كمك میكند. ممکن است نیاز به روش های پشتیبان مانند کاندوم داشته باشید. طبق دستور پزشک عمل کنید.
روش صحیح مصرف یک قرص در روز مطابق دستور نوشته شده روی بسته می باشد. ترجیحا قرص را بعد از غذای شبانه و یا هنگام خواب با مقداری آب مصرف کنید. یاسمین را می توان بدون توجه به وعده های غذایی مصرف کرد.
هنگامی که قرص تمام شد، بسته جدید را از روز بعد شروع کنید. اگر یک قرص در روز مصرف نکنید، ممکن است باردار شوید. قبل از اینکه قرصها را به طور کامل تمام شوند، نسخه خود را دوباره بگیرید.
قرص یاز ۲۸ قرص در هر بسته دارد که ۲۴ تای آن صورتی کمرنگ و ۴ تای ان سفید رنگ است برای شروع قرص در روز اول سیکل اولین قرص صورتی کمرنگ را بخورید
– به کلمه START پشت بسته قرص توجه کنید.
– ترجیحا در ساعتی معین- و سپس مصرف قرصها را به صورت شبی یکی ادامه دهید. پس از تمام شدن قرصهای صورتی قرصهای سفید را بخورید تا بسته قرص تمام شود حتی اگر در طی این مدت پریود بشوید یا نه باید شروع بسته جدید را آغاز کنید.
این قرص می تواند تا حدودی بد خلقی قبل از پریود PMDD را کاهش دهد.
به خاطر داشته باشید در یک هفته اول شروع بسته جدید و ترجیجا در یک ماه اول مصرف هر قرص پیشگیری از بارداری از یک روش کمکی مانند کاندوم نیز استفاده کنید.
موارد منع مصرف قرص و نیز تداخل با داروهای دیگر دقیقا مانند قرص یاسمین است.اگر قبل از قرص یاز از یک قرص پیشگیری ۲۱ تایی استفاده می کرده اید برای شروع یاز ابتدا ۱ هفته بین این دو فاصله بیاندازید .اما اگر از قرصهای ۲۸ تایی استفاده می کرده اید می توانید بلافاصله پس از بسته قبلی، قرص یاز را شروع کنید.
مطالب کامل درباره قرص یاز و نحوه مصرف آن در پایین همین مطلب لینک شده.
ساخت شرکت گروننتال ،هر قرص حاوی اتینیل استرادیول و کلرمادیونون است اثر پروزسترون این قرص در افزایش وزن کمتر از سایر انوع قرصهاست.
هر بسته بلارا حاوی ۲۱ قرص می باشد. مصرف بلارا، را باید از روز اول سیکل آغاز کرد.در صورتیکه در دوره های قبل، نوع دیگر ضد بارداری را دریافت کرده اید. می توانید مصرف این قرص را آغاز کنید.قرص ها را نجوید. برای افزایش کارایی، قرص ها باید به طور منظم در هر ۲۴ ساعت مصرف شود.
پس از مصرف آخرین قرص، برای یک دوره هفت روزه، نباید قرص ها مصرف شود.که ۴ – ۲ روز پس از مصرف آخرین قرص، خونریزی اتفاق می افتد.پس از ۷ روز، مصرف قرص را باید ادامه داد.
ترکیباتی که باعث کاهش سریع هورمونهای استروئیدی می شوند، اثر پیشگیری بلارا، را تحت تأثیر قرار می دهند مانند باربیتوراتها، ریفامپین، گریزوفلوین، فنیل بوتازون، داروهای ضد صرع (باربکسالون، کاربامازپین، فنی توئین، پریمیدون) و همچنین مصرف آنتی بیوتیک هایی مثل آمپی سیلین، تتراسیکلین که باعث تغییر فلور روده می شوند، میزان فعالیت بلارا، را کاهش می دهد.