انواع ریزش مو و بهترین درمان هر کدام
اگر بخش هایی از موهایتان در حال خالی شدن است، دچار طاسی شده اید یا اینکه ریزش موهایتان از حالت معمول بیشتر است، ممکن است دچار ریزش مو شده باشید و باید حتما به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. ریزش مو، انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها دلایل مخصوص به خود را دارند. برای مشخص شدن علت ریزش مو به احتمال زیاد، متخصص پوست درباره سابقه پزشکی شما سوال می کند و همچنین معاینه فیزیکی انجام می دهد.
علائم ریزش مو در مردان و زنان
ممکن است در هر سنی پس از بلوغ، رخ دهد. این نوع از ریزش مو، از روی شقیقه ها شروع می شود و پس از آن به موهای اطراف سر نیز کشیده می شود. در نهایت، یک حلقه مو در اطراف سر باقی می ماند. بسیاری از مردانی که از این نوع ریزش مو رنج می برند، در نهایت طاس می شوند.
در زنان، به مرور موهای کل سر نازک می شوند، اما به ندرت اتفاق می افتد که خط مو از بین برود. ریزش مو در الگوی زنانه باعث نازک شدن موها می شود، اما به ندرت باعث طاسی می شود.
انواع ریزش مو
۱– آناژن افلوویوم
ریزش مو نوع آناژن افلوویوم، در اثر مصرف داروهایی به وجود می آید که فولیکول های مو در حال رشد را از بین می برند. به عنوان مثال، در شیمی درمانی، ریزش مو آناژن افوویوم اتفاق می افتد. اگر چه داروهای قوی شیمی درمانی، سلول های سرطانی را می کشند، اما ممکن است مانع از رشد فولیکول های مو نیز شوند. پس از شیمی درمانی، موها معمولا مجددا خود به خود رشد می کنند. متخصصان، معمولا داروهایی را برای کمک به رشد موها تجویز می کنند.
۲– آلوپسی آره آتا
در آلوپسی آره آتا، سیستم ایمنی بدن به فولیکول های سالم مو حمله کرده و باعث ریزش مو می شود. در این بیماری، موها اکثرا به اندازه یک سکه کوچک می ریزند. در بیشتر موارد، این اتفاق به چند نقطه از سر محدود می شود، اما در موارد شدیدتر می تواند بیشتر باشد. درمان قطعی آلوپسی آره آتا با 5 روش را میتوانید در سایت دکتر نابت تاجمیر ریاحی متخصص پوست و مو مشاهده کنید.
۳– تلوژن افلوویوم
تلوژن، یکی از فازهای چرخه رشد مو است. وقتی مو وارد فاز تلوژن شود اما نتواند وارد فاز رشد بعدی شود، ریزش مو از نوع تلوژن افلوویوم اتفاق می افتد. این مساله باعث می شود که همه موهای سر بدون رویش مجدد، بریزند. تلوژن افلوویوم، اکثرا پس از بیماری ها و درمان های پزشکی روی می دهد.
۴– آلوپسی آندروژنتیک
آلوپسی آندروژنتیک، شایع ترین نوع ریزش مو در دنیا است. بیش از ۵۰ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان آمریکا به ریزش مو آلوپسی آندروژنتیک مبتلا هستند. آلوپسی آندرژنتیک، به عنوان ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه نیز شناخته می شود. این نوع از ریزش مو ارثی است اما با دارو یا جراحی، درمان می شود.
۵– کچلی قارچ سر (همچنین به عنوان کرم حلقوی نیز شناخته می شود)
در این نوع از کچلی، عفونت های قارچی پوست سر، عامل کچلی هستند. این بیماری، اکثرا در کودکان دیده می شود و بخش هایی از سر دچار طاسی شده و با خارش و پوسته پوسته شدن همراه است. با این حال، هیچ کرم حلقوی در کار نیست.
۶– آلوپسی سیکاتریسیال
این نوع از ریزش مو، با التهاب فولیکول های مو همراه است. التهاب فولیکول ها، باعث ایجاد اسکار در نقاط رویش موها می شود. این مساله در نهایت باعث از بین رفتن فولیکول های مو می شود. علت دقیقا ریزش مو آلوپسی سیکاتریسیال، مشخص نیست. التهاب، در قسمت بالای فولیکول های مو یعنی جایی که سلول های بنیادی و غدد چربی قرار دارند، رخ می دهد. در این بیماری، راهی برای ترمیم فولیکول های مو وجود ندارد.
۷– ناهنجاری های ساقه مو
این نوع از ریزش مو، برخلاف سایر ریزش موها که در فولیکول مو اتفاق می افتاد، در ساقه مو رخ می دهد و باعث شکستگی موها می شود. در ساقه موهای آسیب دیده، شاهد تغییر در رنگ، تراکم، طول و بافت موها هستیم. تغییرات مداوم در ساقه مو، ناشی از تغییرات ساختاری در داخل موها و کوتیکول های موها است؛ در نتیجه باعث ایجاد موهای شکننده و غیر قابل شانه کردن می شوند. بیماران مبتلا به این بیماری، اغلب موهای خشک، شکننده و کدر دارند.
۸– سندرم هیپوتریکوزیس
عامل ایجاد سندرم هیپوتریکوزیس، عوامل ژنتیکی هستند؛ زیرا موهای کمتری روی سر و بدن این افراد رشد می کند. این یک شرایط نادر است که فرد هیچ مویی روی سر یا بدن خود نداشته باشد. موهای نواحی آسیب دیده، معمولا کوتاه، خشک و زمخت هستند.
درمان براساس نوع ریزش مو
برای هر نوع از ریزش مو، درمان های مخصوص به همان نوع وجود دارد. نکته مهم این است که ابتدا علت ریزش مو را پیدا کنید، متخصص پوست می تواند در این راه به شما کمک کند. برخی از درمان های معمول، عبارتند از:
– فیناستراید
عملکرد خود را با مهار کردن هورمون های مردانه فعال تر در پوست که مسئول ریزش موها هستند، انجام می دهد. فیناستراید، به صورت قرص تجویز می شود و می توان آن را به صورت روزانه یا ۳ بار در هفته مصرف کرد.
– ماینوکسیدیل
نوعی داروی ضدعفونی کننده است. براساس نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که استفاده موضعی از این دارو، باعث رشد مجدد موهای ریخته شده، می شود. این دارو، با معکوس کردن روند کوچک شدن فولیکول های مو، باعث رشد مجدد آن ها می شود. نتایج استفاده از این دارو، در افراد جوان تری که به تازگی دچار ریزش مو شده اند یا بخش های کمتری از موهای آن ها طاس شده است، امیدوارکننده تر هستند. این محلول را باید دوبار در روز، روی نواحی آسیب دیده، استفاده کرد. در صورت قطع درمان با ماینوکسیدیل، ریزش موها دوباره شروع می شود.
–اسپیرونولاکتون
قرصی است که برای جلوگیری از ترشح هورمون های مردانه ای که باعث ریزش مو می شوند، استفاده می شود. گاهی اوقات از این دارو برای درمان ریزش مو در زنان نیز استفاده می شود.
درمان های جایگزین برای ریزش مو
این درمان ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
-
پمادها و آمپول های استروئیدی
-
ایمونوتراپی
-
استفاده از اشعه UV
-
خالکوبی
-
کاشت مو
-
روش جراحی Scalp reduction
به دام اطلاعات اشتباه نیفتید!
داستان های زیادی در مورد ریزش موها وجود دارد، از جمله:
-
ریزش موهای شما به دلیل استفاده زیاد از شامپو، رنگ کردن زیاد موها یا فر کردن آن ها است.
-
شوره سر، باعث کچلی می شود.
-
تراشیدن موهای سر باعث می شود که موها ضخیم تر شوند.
-
پایین نگه داشتن سر به نسبت بدن، باعث افزایش گردش خون در سر و رشد موها می شود.
-
استفاده از کلاه یا کلاه گیس باعث ریزش مو می شود.
ریزش موها، در کل مساله ای ناراحت کننده است و بسیاری از مردم، موهای خود را بخشی از شخصیت خود می دانند. اگر، ریزش موهایتان باعث استرس و ناراحتی شما شده، نگران نباشید. شما تنها فردی نیستید که با این مشکل مواجه شده است.