پزشکی و بهداشتی

امان از اوقاتی که تیروئید پرکار شود!

امان از اوقاتی که تیروئید پرکار شود!

امان از اوقاتی که تیروئید پرکار شود!

غده تیروئید ، یکی از حساس ترین اعضای بدن است که وقتی در کارکرد آن اختلال بوجود بیاید ، بدن فورا با علامت های بالینی آشکار روبرو خواهد شد. تیروئید یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که عملکرد آن بر عملکرد بسیاری از اعضای بدن تأثیر ميگذارد. کم‌کاری و پرکاری این غده درون ریز و البته حیاتی به اختلال در عملکرد سایر اعضای بدن و بروز بیماری‌های خطرناکی منجر ميشود. از این‌رو آشنایی با برخی از نشانه‌ها ميتواند به پیشگیری از بروز مشکلات جبران‌ناپذیر منجر شود.

 

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم در گفت‌و‌گو با «ایران» بیماری پرکاری تیروئید را چنین تعریف ميکند: پرکاری تیروئید (Hyperthyroidism) به حالتی گفته ميشود که طی آن غده تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشح ميکند. این بیماری به‌علل مختلفی بروز ميکند که از میان آنها ميتوان به زمینه ژنتیکی مستعد، عوامل ویروسی مختلف یا استرس‌ها و همچنین بارداری اشاره کرد.

 

دکتر شهرام علمداری در ادامه به علائم این بیماری اشاره کرده ميگوید: ایجاد گواتر یا بزرگی تیروئید، تپش قلب، لرزش دست‌ها، کاهش وزن شدید به‌رغم اشتهای بالا و غذا خوردن زیاد و تشدید بیماری‌های قلبی نشانه‌هایی از ابتلا به این بیماری است که درصورت نادیده گرفتن و تأخیر در درمان ميتواند عوارض بسیاری به همراه داشته باشد.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار ميدارد: عوارض این بیماری گاهی بسیار شدید و غیر قابل جبران است. تشدید مشکلات قلبی، عوارض چشمی که ميتواند باعث بیرون‌زدگی چشم و حتی کوری شود، پوکی استخوان، عوارض پوستی، عوارض کبدی و گوارشی و همچنین طوفان تیروئیدی که ميتواند فرد را به کما ببرد و حتی باعث مرگ بیمار شود نمونه‌هایی از عوارض ناگوار پرکاری تیروئید محسوب ميشود.

امان از اوقاتی که تیروئید پرکار شود!

وی درخاتمه به درمان‌های رایج کم کاری تیروئید اشاره کرده ميگوید: تجویز داروهای ضد تیروئیدی مانند متی مازول و استفاده از ید رادیواکتیو و همچنین جراحی و برداشتن کل تیروئید روش‌های درمان این بیماری است که با توجه به شدت و پیشرفت بیماری انتخاب ميشود.

 

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا