افراد درون گرا و خجالتی و بررسی ویژگی های شخصیتی
افراد درون گرا و خجالتی و بررسی ویژگی های شخصیتی
سوالی که همه در ذهن دارند آیا افراد خجالتی همان درون گراها هستند؟ آیا این دو واژه با هم معنای یکسانی دارند؟ باید بگوییم که خیر. افراد خجالتی و درون گرا تعاریف متفاوتی از هم دارند. در زیر توضیحات کاملی در این باره آورده ایم که می خوانید:
ممکن است بخاطر تاکید دیگران این باور در برخی از شما ایجاد شده باشد که خجالتی هستید. از زمانی که برون گرایی در فرهنگ ما به عنوان یک وضعیت نرمال شناخته شده است، این فرضیه بوجود آمده که اگر برون گرا نیستید پس خجالتی هستید.
در واقع درونگراها خجالتی نیستند آنها فقط ترجیح می دهند که زمان بیشتری را در تنهایی بگذرانند. اگر فکر میکنی که خجالتی هستی، تنها نیستی چون تقریبا ۴۰ درصد از مردم درمورد خودشان چنین دیدگاهی دارند.
افراد خجالتی ویژگی های مشترک بیشتری با برون گراها نسبت به درون گراها دارند.
خجالتی ها دوست دارند که بیشتر دراجتماع باشند اما نگرانی و خود انتقادی آنها مانع از آن می شود. به عبارت دیگر، خجالتی ها دوست دارند که با دیگران باشند، اما در روابط اجتماعی آرامش لازم را ندارند چون نمی دانند که چطور باید این کار را انجام دهند. اما با آمادگی پیشین، انرژی بیشتری برای برقرای ارتباط با دیگران خواهند داشت.
درست مثل افراد برون گرا. در حقیقت برون گراهای خجالتی زیادی وجود دارند که به عنوان هنرمند، بازیگر، کمدین و یا خبرنگار زندگی می کنند. مثل کریستین استوارت، جانی دپ و… ابزاری چون متن نمایشنامه باعث می شود که این افراد خجالتی بتوانند موقعیت خودشان را کنترل کنند.اما اگر بدون آمادگی و خود به خود باشد بیخیال می شوند. موقعیت هایی هستند که باعث خجالت افراد کم رو می شود. مثلا در مقابل یک فرد بانفوذ و یا در مقابل یک جمع. در واقع خجالتی ها از حضور در مکان هایی که باعث ایجاد نگرانی در آن ها شود کاملا اجتناب می کنند و بیشتر ترجیح می دهند که در خانه بمانند.
خجالتی هاو درون گراها افکار متفاوتی دارند.
در یک مهمانی، افراد خجالتی و درون گرا به ظاهر یک نوع شیوه دارند.( فاصله گرفتن از جمعیت) روش عمل آن ها یکی است ولی طرز تفکر و آن چیزی که در ذهن آن ها می گذرد نشان دهنده تفاوت بین آن ها است.
یک فرد خجالتی از اینکه همیشه تماشاچی باشد باعث ناامیدی او می شود اما از این که در گروه باشد نیز ترس دارد. چگونه باید با آن ها صحبت کنم؟ آیا با ملحق شدن به آنها احمق به نظر نمی آیم؟ در حالیکه یک فرد درونگرا در همین موقعیت با خودش فکر می کند که ( ای کاش الان روی کاناپه دراز کشیده بودم) و اینکه آنجا تنها با خودش باشد راحت تر است.
در واقع اولین عکس العملی که هنگام دریافت یک کارت دعوت به مهمانی دارید نشان دهنده شخصیت شما می باشد برای مثال اگر آن مهمانی برایتان جالب باشد ولی ترس داشته باشید با خود می گویید ( به نظر جالب میاد ولی چجوری باید ازش فرار کنم؟). پس احتمال اینکه خجالتی باشید زیاد است.اما اگر با خودتان بگویید( اوه چجوری از شر آن خلاص شوم؟). در این صورت درونگرا بوده و در یک مکان پر سروصدا به دنبال فعالیت های بی سروصدا هستید.
خجالتی ها و درون گراها هر دو ساکت هستند ولی به دلایل متفاوت
حرف های بیهوده برای هیچکدام از تیپ های شخصیتی مزیت به حساب نمی آید. نکته جالب این است که درون گراها می تواند اجتماعی باشند اما خودشان این را نمی خواهند. ترجیح می دهند که تنهابوده و بحث های عمیق و کمی داشته باشند.آن ها اطلاعات را خیلی درونی پردازش می کنند و یک موقعیت گیج کننده افکار آن ها را به هم می ریزد. اما در مقابل، برون گراها در حین فکر کردن حرف هم می زنند. یک فرد درونگرا معمولا با خودش می گوید ” من همیشه وقتی در خانه تنها هستم پاسخ های خوبی دارم اما در وسط جلسه هیچ حرفی برای گفتن ندارم.”
هنگامیکه یک خجالتی نداند که در یک جمعی چطور باید رفتار کند به وحشت می افتد، قلبش تندتر می زند، دستهایش عرق می کند و ماهیچه ها سفت می شوند. این واکنش های فیزیکی نگرانی او را بیشتر کرده و علائم را شدیدتر می کند.
درون گرایی ذاتی است: خجالت بدون علم است
انسان ها به صورت بیولوژیکی درون گرا و یا برون گرا هستند. درون گراها می توانند همانند برون گراها عمل کنند. اما هیچوقت این حقیقت را نمی توانند انکار کنند که همچنان به زمانی برای تنهایی و دور بودن از جمع نیاز دارند.