پزشکی و سلامتی

استفاده از کلسیدرم برای درمان پسوریازیس

استفاده از کلسیدرم برای درمان پسوریازیس

استفاده از کلسیدرم برای درمان پسوریازیس

امروز بسیاری از افراد متاسفانه دچار بیماری پسوریازیس هستند .اگر به پزشک مراجعه کرده باشید پماد کلسیدرم را برای شما تجویز می کند این پماد برای درمان خفیف بیماری صدف استفاده می شود .

 

نام رایج دارویی : کلسی پوتریول ( پماد کلسیدرم)

نام علمی : کلسی پوتریول + بتامتازون

رده درمانی : داروهای پوستی

اشکال دارویی : پماد

 

موارد مصرف پماد کلسیدرم تهران شیمی : کنترل پسوریازیس خفیف تا متوسط در بزرگسالان

 

مقدار مصرف کلسیدرم : باید حتما این دارو را مطابق دستورات پزشک استفاده کنید .یادتان باشید که این دارو را نباید روی پوست صورت و همچنین سطوح مخاطی مانند چشم، بینی، دهان، واژن و مقعد استفاده کرد.

 

نحوه صحیح مصرف دارو کلسیدرم

قبل از مصرف این دارو دست های خود را بشویید و خشک نمایید.

پوست محل مورد استفاده باید تمیز و خشک باشد.

یک لايه نازك از پماد را يك يا دو بار در روز، روي محل به آرامی مصرف نمایید.

حتماً بعد از مصرف دارو دست‌های خود را بشویید، مگر این که برای بهبود زخم‌های دست تجویز شده باشد.

 

دوز فراموش شده کلسیدرم

در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو، به محض به ياد آوردن سریعاً آن را مصرف نموده و در صورتی که تقريباً زمان نوبت بعدي فرا رسيده بود از مصرف آن، خودداري كرده مطابق قبل مصرف كنيد و مقدار آن را دو برابر نكنيد.

 

اثرات درمانی کلسیدرم:

پماد موضعی کلسیدرم (کلسیپوتریول) یکی از مشتقات ویتامین D3 است و باعث القاء تمایز و مهار تکثیر کراتینوسایت ها می شود. پماد موضعی کلسیدرم محتوی کلسیپوتریول با غلظت ۰.۰۰۵ درصد جهت بهبود علائم پسورزیازیس خفیف تا متوسط در کودکان ۳ سال به بالا و بزرگسالان کاربرد دارد.
این دارو می تواند بصورت مستقل و یا همراه با بتامتازون پروپیونات استفاده شود.

 

کلسیدرم را چگونه مصرف کنیم : زمانی که شما می خواهید از این دارو استفاده کنید حتما دست های خود را بشورید و بعد دست ها را خشک کنید.

حتما محل مورد نظر خشک و تمیز باشد .

دو بار در روز از این پماد در محل مورد نظر بمالید .

زمانی از دارو مصرف کردید حتما بعد مصرف دست های خود را بشورید .

زمانی که فراموش کردید یک نوبت از دارو را به محض به یاد آوردن سریعاْ آن را مصرف نموده و در صورتیکه زمان نوبت بعدی فرا رسیده بود از خوردن آن صرف نظر کرده و مطابق قبل دارو را مصرف کنید و مقدار آن را دو برابر نکنید.

 

عوارض جانبی کلسیدرم : واکنش های شدید آلرژیک (کهیر، اختلال در تنفس، ادم صورت، لب‌ها، زبان و حلق)، سوزش شدید، خارش، قرمزی، تهوع، استفراغ، درد شکم، از دست دادن اشتها، یبوست، تشنگی شدید، افزایش دفع ادرار، درد و ضعف عضلات و مفاصل، گیجی، احساس خستگی و بی قراری.

 

عوارض جانبی که بدن با آنها تطابق پیدا می کند : قرمزی، خشکی و پوسته ریزی پوست، راش پوستی، خارش خفیف و حساسیت به نور.

 

مصرف در دوران بارداری و شیردهی کلسیدرم : مصرف اين دارو در دوران بارداري فقط در مواردی که فواید تجویز دارو بیشتر از خطرات احتمالی آن باشد، مجاز است. در صورتی که در دوران شیردهی هستید، از به کار بردن این دارو در ناحیه سینه خودداری نمایید.

 

هشدار ها : مصرف این دارو ممکن است موجب قرمزی و خارش پوست نواحی اطراف ضایعه شود، در صورت عدم بهبودی این عوارض به پزشک خود اطلاع دهید.

معمولاً طی دو هفته بعد از شروع درمان، علائم بهبودی با این دارو مشاهده می گردد. در صورت مشاهده عدم بهبودی يا تشدید ضايعات بعد از ۸ هفته، پزشك خود را مطلع نماييد.

 

از به کار بردن آن روی پوست صورت و همچنین سطوح مخاطی مانند چشم، بینی، دهان، واژن و مقعد خودداری نمایید.

 

مصرف این دارو ممکن است سطح کلسیم خون را به صورت موقت و برگشت پذیر بالا ببرد، در شرایطی که سطح کلسیم از محدود طبیعی خود بالا تر برود، به پزشک خود اطلاع دهید. توصیه می گردد به صورت دوره‌ای سطح کلسیم و ویتامینD را بررسی نمایید.

 

مطالعات ایمنی و اثربخشی این دارو در کودکان بررسی نشده است. عوارض پوستي دارو در بيماران با سن بالاتر از ۶۵ سال بيشتر است.

 

در طول مصرف این دارو از قرار گرفتن طولاني مدت در برابر نور خورشید، لامپ های خورشیدی و برنزه کردن خودداري نماييد. در صورتی که در معرض آفتاب قرار می گیرید حتماً از کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب استفاده کنید.

 

نکته مهم  :

قبل از مصرف این دارو در صورت داشتن سابقه حساسیت، هر نوع بیماری و مصرف هر نوع دارو با پزشک مشورت کنید.

 

نتیجه گیری:پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است و بسیار از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند و بسیار از دکترها با توجه به شدت بیماری دارو تجویز می کند.این بیماری با استرس ارتباط مستقیمی دارد و سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.

 

 

مطالب بیشتر:

درمان خانگی پسوریازیس در قسمت های مختلف بدن

متوترکسات چیست؟ داروی پسوریازیس ، ریزش مو ، سقط جنین

زندگی با بیماری پسوریازیس و چند نکته کاربردی

پسوریازیس و 20 توصیه برای بهبود وضعیت پوست

معرفی انواع دارو برای درمان پسوریازیس Psoriasis

9 راهکار مقابله با پسوریازیس

چهره های سرشناس جهان که به پسوریازیس مبتلا هستند

 

 

5/5 - (36 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا