آشنایی با انواع کود
امروزه استفاده از کود ها برای تقویت خاک و رشد بهتر محصولات بسیار رایج شده است و اکثر افراد که دارای باغ و باغچه هستند و محصولات و یا سبزیجات و صیفی جات مختلف را پرورش می دهند از انواع کود استفاده می کنند تا بتوانند محصولات تازه تر و شاداب تری داشته باشند. کود ها با توجه به مواد تشکیل دهنده آن ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام از آن ها با قیمت های متفاوت در بازار موجود هستند. اما نکته ای که شما باید در نظر داشته باشید این است که چه نوع کودی برای محصولات شما مناسب می باشد و سپس برای خرید کود اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد انواع کود بیشتر بدانید تا در صورت نیاز بتوانید انتخابی آگاهانه داشته باشید.
آیا کود های شیمیایی انواع مختلفی دارند؟
کود های شیمیایی دارای انواع مختلفی هستند و تفاوت آن ها در ترکیب و درصد خالصی آن ها می باشد که همین امر سبب می شود نحوه اثر بخشی و میزان مصرف آن ها در گیاهان مختلف متفاوت باشد. شما می توانید با توجه به ویژگی های هر کدام از کود های شیمیایی آن ها را تهیه کنید که هر کدام از آن ها را در ادامه به صورت مختصر برای شما عزیزان توضیح داده ایم:
- کود ازت: این کود ها از نیتروژن تشکیل شده اند. که برای رشد برگ گیاهان بسیار مفید می باشد.
- کود نیترات: همان طور که از نام این کود ها مشخص است از نیروژن به صورت نیترات تشکیل شده اند و به سادگی هم در آب حل می شوند و در اختیار سبزیجات و محصولات قرار می گیرند.
- کود فسفات: این کود ها از فسفات به صورت محلول در آب تشکیل شده اند و به راحتی هم توسط گیاهان و سبزیجات جذب می شوند و به چند دسته تقسیم شده که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند که شامل کود های فسفات نامحلول، کود های سوپر فسفات، کود های فسفاتیک محلول در اسید سیتریک و غیره می باشند.
- کود پتاسیم: این کود ها دارای درجه بندی مختلفی می باشند و با توجه به درصد فسفر، پتاسیم و نیتروژن علامت گذاری می شوند. در واقع پتاسیم ها به حرکت آب در گیاهان و سبزیجات، افزایش رشد ساقه ها و افزایش گل دادن و بار دادن محصولات کمک زیادی می کنند.
انواع کود های ارگانیک
به طور کلی به کود هایی که از باقی مانده ها و فضولات گیاهی، حیوانی و انسانی به دست می آیند کود های ارگانیک می گویند. توجه داشته باشید که این کود ها می توانند خاک را بسیار حاصل خیز کنند و از آلوده شدن آب و خاک هم جلوگیری کنند. انواع کود های آلی شامل موارد زیر می باشد:
- یدآیاآیآآکود های حیوانی
- کمپوستی که از باقی مانده های گیاهان به دست می آید.
- کمپوستی که از مواد اضافی کشت و کارخانه دخانیات و قند به دست می آید.
- کمپوستی که از خمیر شدن زباله های شهری، فاضلاب های شهری و مواد اضافی نیشکر به دست می آید.
آیا کود های آلی و کود های شیمیایی با هم تفاوت دارند؟
شاید اکنون این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا کود های آلی و کود های شیمیایی با هم فرق دارند که در پاسخ به سوال شما باید گفت بله. کود های آلی دارای مواد طبیعی هستند و می توانند ساختار خاک را بهبود بخشند. هم چنین کود های آلی در جذب آب تاثیر به سزایی دارند. تنها عیبی که این کود ها دارند این بوده که مواد مغذی زیادی ندارند. اما کود های شیمیایی بر خلاف کود های آلی دارای مقدار زیادی مواد مغذی هستند و در ساختار خاک هم تاثیری ایجاد نمی کنند.
کود بیولوژیک یا کود زیستی به چه کود هایی گفته می شود؟
کود های بیولوژیک و یا زیستی به کود هایی گفته می شود که دارای میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها، قارچ ها و جلبک های آبی و سبز هستند. این کود ها مواد غذایی لازم برای رشد گیاهان و سبزیجات را در خاک افزایش می دهند و کمک می کنند آن ها رشد بهتری داشته باشند. هم چنین این کود ها برای حیوانات و انسان ها هیچ خطری ندارند. توجه داشته باشید که این کود ها ذره ای آلودگی و ضرری برای اکوسیستم مزرعه و محیط زیست ندارند. از آنجایی که این کود ها فواید زیادی دارند بسیاری از افراد مصرف آن ها را نسبت به کود های شیمیایی ترجیح می دهند. چند مورد از فواید این کود ها را در ادامه ذکر کرده ایم:
- سازگار با محیط زیست است.
- مواد بیماری زا و مضر را از بین می برد.
- قیمت مناسبی دارند و مقرون به صرفه هستند.
- از رشد پاتوژن ها جلوگیری به عمل می آورد.
- این کود ها را می توان در شرایط آب و هوایی نیمه خشک هم استفاده کرد.
- گیاهان و سبزیجات را در مقابل آفت ها و بعضی از عوامل محیطی مانند خشکی، افزایش دما و آبیاری زیاد مقاوم می کند.
کود های کریستالون دارای چه عناصر مفیدی هستند؟
یکی از انواع کود های شیمیایی که به صورت پودری در بازار موجود هستند کود های کریستالون می باشند. کود های کریستالون دارای عناصر مفیدی از جمله ازت، فسفر، پتاسیم و آهن می باشد. این کود ها که برای گیاهان و سبزیجات آپارتمانی بسیار مناسب بوده در دو رنگ قرمز و سبز وجود دارند. رنگ قرمز این کود ها برای گیاهان گل دار مناسب می باشد و رنگ سبز این کود ها برای گیاهان برگ دار مورد استفاده قرار می گیرد.
حرف آخر
اکنون که با انواع کود آشنا شدید و در مورد آن ها اطلاعات لازم را به دست آوردید می توانید به سادگی برای خرید کود مورد نیاز باغ و باغچه ی خود اقدام کنید. امروزه با توجه به اینترنتی شدن بیشتر کسب و کار ها، شما هم می توانید کود مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی و از سایت های معتبر خریداری کنید زیرا شما با خرید اینترنتی دیگر وقت خود را در ترافیک های شهری تلف نمی کنید و هم چنین می توانید کود مورد نظر خود را با کیفیت و قیمت مناسب تهیه کنید.