نکات انتخاب همسر

آزمایش های قبل از ازدواج امری ضروری برای عروس و دامادها

آزمایش های قبل از ازدواج امری ضروری برای عروس و دامادها

هرچقدر هم که عاشق و دلداده یکدیگر باشید باید بازهم برای دانستن نکات پزشکی راجع به زندگی مشترکتان به انجام آزمایش ها اقدام کنید. آزمایش هایی که سلامت شما و فرزندانتان را روشن می کنند. دو نفری که یک دیگر را برای وصلت بر می گزینند، پیش از مراجعه به آزمایشگاه ها که یک اجبار پیش از عقد کردن می باشد، در آغاز می بایست چنانچه دچار بیماری یا مشکلی در سلامت خود هستند، صادقانه آن را به هم بگویند، در غیر این صورت این آزمایش ها تا حدودی می تواند وضعیت جسمانی اشخاص را مشخص کند.

آزمایش های قبل از ازدواج امری ضروری برای عروس و دامادها

هنگامی که دو نفر به دفترخانه برای تعیین زمان عقد مراجعه می کنند به آن ها یک معرفی نامه داده می شود تا با در دست داشتن آن به آزمایشگاه های مخصوص و معتبری که لیست آن ها در دفترخانه هست مراجعه کنند. این آزمایش ها مشمول بررسی اعتیاد و تالاسمی می شود و در کنار آن تزریق واکسن کزاز برای خانم هم انجام می شود.

 

در صورتی که مسئولان آزمایشگاه تشخیص بدهند که شخص احتیاج به انجام آزمایش های دیگری دارد، او را به مراکز دیگری ارجاع می دهند تا بررسی های تخصصی تر انجام شود.این آزمایش ها از زمان صدور تنها یک ماه اعتبار دارند و در صورتی که دو نفر بعد از گذشت یک ماه برای انجام عقد مراجعه کنند می بایست دوباره این آزمایش ها را انجام بدهند.

 

گروه خونی عروس و دولید چه می گوید؟

گروه خونی هیچ ربطی به ازدواج ندارد ولی امکان دارد برای شما هم این پرسش پیش آمده باشد که منظور از اینکه می گویند { گروه خون عروس و دولید به هم نخورده } چیست؟ می بایست گفت این اصطلاح، اشاره به بعضی نتایج که در آزمایشات پیش از عقد مشخص می شود، دارد.

 

هنگامی که یکی از طرفین در سوابق خود و یا اقوام خود یکی از بیماری هایی که از طریق ژن منتقل می شود { همانند تالاسمی } وجود داشته باشد با انجام آزمایشات خونی بررسی می کنند که چقدر امکان ابتلای فرزند آنها به آن بیماری ها هست در صورتی که این امکان بالا باشد به آنها توصیه می شود که عقد نکنند و به آنها درباره عواقب بچه دار شدنشان هشدار می دهند.

 

به اضافه ی این هم افرادی که دارای تالاسمی مینور هستند در صورتی که با شخص دیگری که او هم مبتلا به تالاسمی مینور است عروسی کنند ۲۵ درصد امکان دارد که فرزندان آنها مبتلا به تالاسمی ماژور بشود. تالاسمی مینور دارای هیچ علامت خاصی نیست و احتیاج به درمان ندارد شخص مبتلا به تالاسمی مینور نیز از نظر ظاهری کاملا سالم است و وصلت او با اشخاص سالم هیچ عواقبی ندارد.

 

ولی تالاسمی ماژور یک بیماری حاد است و احتیاج به درمان دارد و مشکلات و هزینه های زیادی را به دنبال خواهد داشت. لذا در صورتی که در آزمایش خون پیش از عقد معلوم شود که هردو طرف تالاسمی مینور دارند، آزمایشات تکمیلی دیگر به همراه مشاوره ژنتیکی برای آنها انجام خواهد شد و به آنها درباره عواقب بچه دار شدنشان هشدار داده می شود.

 

آزمایش های دیگر

در صورتی که زوج جوان بخواهند آزمایش HIV بدهند برای کم کردن هزینه می توانند به کلینیک های همانندثی که زیر نظر مستقیم مراکز بهداشت فعالیت می کنند بروند. این مراکز به صورت رایگان، بدون پرسیدن مشخصات شخصی و تنها با دادن یک کد به شخص، آزمایش HIV و سایر آزمایش های مقاربتی را انجام می دهند.

 

هر چند انجام آزمایش HIV چنانچه چه کار خوبی به نظر می رسد ولی نمی تواند دلیلی برای تضمین 100 در صدی عدم ابتلای شخص باشد چرا که این ویروس هنگامی که وارد بدن می شود تا چندین ماه می تواند به حالت مخفی در بدن باقی بماند بدون اینکه چیزی در آزمایش مشخص شود به چنین حالتی دوره پنجره ای می گویند.

 

کلام پایانی

به اضافه آزمایش های پیش از ازدواج، یک کلاس آموزش های جنسی زناشویی برای همسران برگزار می شود، که در بعضی از مراکز به صورت تفکیک شده و در مراکزی به صورت مختلط این آموزش ها را در نیم ساعت به دو نفر آموزش می دهند. ولی آیا دختر و پسری که تاکنون رابطه جنسی نداشته اند با صرف نیم ساعت زمان همه اطلاعات را کسب می کنند؟

 

و در نهایت آیا در چنین فضاهایی می توانند پرسش های نادانسته خود را بپرسند؟ خوب است در ارتباط با این آموزش های پیش از ادواج کلاس های مفید تری برای دو نفر برگزار شود تا آنها با آگاهی بیشتر وارد زندگی زناشویی خود شوند و در نهایت اختلافات ناشی از مسائل جنسی در زندگی شان کم بشود.

 

 

به این مطلب چند ستاره امتیاز میدید؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا